Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κορινθία: Το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Θεοδώρων ανήκει στην οικογένεια των αδελφοποιημένων σχολείων

- Advertisement -
  • Tο Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας πρότεινε και συμμετέχει σ’ ένα πρόγραμμα αδελφοποίησης που προωθεί καλές πρακτικές με το Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου Μαγνησίας, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής Αττικής και το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς Αττικής.

Απώτερος στόχος είναι να καλλιεργηθεί το συνεργατικό πνεύμα με φορείς της σχολικής και τοπικής κοινότητας αλλά και να αναδειχθούν τα ταλέντα, οι κλίσεις και οι δεξιότητες όλων ανεξαιρέτως των μαθητών/τριών.

Η πρώτη κοινή δράση, που έχει σχεδιάσει η φιλόλογος του Γυμνασίου Δρ. Φωτεινή Κωστάκου με τον τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον Άγγελο Σικελιανό, έναν ονειροπόλο ποιητή» , στην οποία συνεργάζονται και συμμετέχουν πολλά ακόμα σχολεία του νομού Μαγνησίας, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της («Άγγελος Σικελιανός, ένας ονειροπόλος ποιητής») και περιλαμβάνει project με έμπνευση την ποίηση και τη ζωή του Σικελιανού (π.χ. μύθοι, σύμβολα, Δελφικές Εορτές κ.α.), όπως θεατρικές παραστάσεις («Άγγελου Σικελιανού Περιπλανήσεις» – Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας), οπτικοακουστικό υλικό (ppt, ηχογραφημένες απαγγελίες ποιημάτων στα αγγλικά – 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς και βίντεο – 8ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής), κατασκευή σκηνικών αντικειμένων (τρισδιάστατων δελφινιών – Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου) καθώς και δημιουργίες που θα αποτελέσουν μέρος εκθέσεων (εικαστικά έργα και φωτογραφίες) σε σχετικές εκδηλώσεις.

Η συμμετοχή των σχολείων σε αυτό το πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη σκέψη και τη γραφή του Άγγελου Σικελιανού, έναν από τους μείζονες Έλληνες ποιητές και να γίνουν μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας που θα ενσαρκώνει το εξαιρετικά επίκαιρο όραμα του ποιητή για ειρήνη, συναδέλφωση, ενότητα των ανθρώπων αλλά και αρμονία με το περιβάλλον προκειμένου να γίνουν κοινωνοί των ιδεών του.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog