Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

what2vote.gr: Η εφαρμογή που φέρνει νέα εποχή στις εκλογές

- Advertisement -
  • Ο ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου what2vote.gr είναι ένα επιστημονικό διαδικτυακό εργαλείο που στόχο έχει να πληροφορήσει τους πολίτες για τις θέσεις των κομμάτων που εκπροσωπούνται σήμερα στο Κοινοβούλιο, με βάση τα εκλογικά προγράμματά τους σε συγκεκριμένα θέματα της τρέχουσας πολιτικής, να τους βοηθήσει να αντιληφθούν σε ποιο κόμμα βρίσκονται εγγύτερα με βάση τις απαντήσεις τους σε 30 θεματικές (ερωτήσεις) εν όψει των ερχόμενων βουλευτικών εκλογών, αλλά και να τοποθετήσει τους πολίτες που θα χρησιμοποιήσουν αυτό το ψηφιακό εργαλείο στον κομματικό χάρτη σε διακριτή θέση, όπου θα αποτυπώνεται η απόστασή τους από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Η επιστημονική ομάδα που σχεδίασε τον ηλεκτρονικό σύμβουλο ψήφου συντονίστηκε από τη Λαμπρινή Ρόρη (επίκουρη καθηγήτρια, ΕΚΠΑ) και απαρτίζεται από τους Βασιλική Γεωργιάδου (καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο, και διευθύντρια ΕΚΚΕ), Κώστα Ρουμανιά (επίκουρος καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Δημήτρη Α. Σωτηρόπουλο (καθηγητής, ΕΚΠΑ), Ευτυχία Τεπέρογλου (επίκουρη καθηγήτρια, ΑΠΘ), Μάνο Τσατσάνη (επίκουρος καθηγητής, ΕΚΠΑ), Γιάννη Τσίρμπα (επίκουρος καθηγητής, ΕΚΠΑ). Τον τεχνικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του συμβούλου ανέλαβε η εταιρεία Kieskompas.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Greek Politics Specialist Group του Βρετανικού Political Studies Association και το γραφείο της Friedrich Ebert Stiftung στην Αθήνα.

Από τους σχεδιαστές του «ψηφιακού συμβούλου ψήφου» διευκρινίζεται ότι λόγοι τεχνικοί, που σχετίζονται με τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών, δεν επέτρεψαν τη συμπερίληψη άλλων κομμάτων που δεν εκπροσωπούνται σήμερα στη Βουλή ή για τα οποία δεν ήταν σαφές κατά τη διαμόρφωση των ερωτημάτων του «συμβούλου ψήφου» το εκλογικό σχήμα με το οποίο θα συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το ότι είχε ίδια ακροαματικότητα το ντιμπέιτ με το Μίλαν -Ίντερ είναι ενδεικτικό σε τη φάση είμαστε !!Νικος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog