Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φτωχότερος από σήμερα ο καλλιτεχνικός χώρος – Σίγησε ο Γιάννης Βογιατζής

- Advertisement -
  • Σίγησε μια από τις πιο ωραίες φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Ο Γιάννης Βογιατζής πέθανε σε ηλικία 89 ετών από πολυοργανική ανεπάρκεια μετά από νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934 και ήταν ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της γενιάς του.

Έντυσε με την φωνή του πολλές ελληνικές ταινίες, πρωταγωνίστησε μάλιστα και σε κάποιες από αυτές ενώ είχε πάρει δυο φορές το βραβείο του εμβληματικού Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης.

Η μια φορά ήταν το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου.

Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960. Ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού και είχε μάλιστα τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι. Ξανάρχισε να τραγουδά από το 1978.

Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο.

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια ακόμα μεγάλη και ιδιαίτερη φωνή συγισε !!Σημαδεψε μια εποχή στο ελληνικό τραγούδι σινεμά και γενικά μεγαλωσε και αυτός γενιές και γενιές !!Καλο ταξίδι Γιάννη !!Νικος

  2. Ένα μεγάλο αντίο σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη. Αν και του προτάθηκε να πήγαινε Αμερική για μεγάλη καριέρα κοντά στην ομογένεια, ο Γιάννης δεν άφησε ποτέ τον τόπο του. Δεν ήταν ρήψασπις, φουκαράς, κελεπούρμαν. Μεγαλούργησε εδώ και θριάμβευσε εδώ. Δυτατός στη ζωή και δυνατός ερμηνευτής. Πάντα θα τον θυμόμαστε.

  3. Αντρεας Λεκκας Ουαλλια 🏆🏆Θα συμφωνήσω με τον σχολιαστη Νίκο και θα προσθέσω σαν sport dog του μπλογκ ότι μέσα στις μεγάλες του επιτυχίες ήταν και ο ύμνος της Παναθας !!Ρομαντικος τραγουδιστής κάτι σαν τον Σινάτρα να πούμε !Εμενα παντως το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το «Σου το’πα μια και δυο και τρεις «και θα το αφιερωσω στον 0628 σχολιαστη !Αντε γεια μας

  4. Επιθυμώ, την καλημέρα μου και τους χαιρετισμούς μου να αποστείλω, τόσο στον αγαπητό Αντρέα, όσο και στον επίσης, αγαπητό κύριο Νίκο, αλλά και στον εξίσου αγαπητό κύριο, τον (06:28)! Κύριοι, κάποια στιγμή σας περιμένω αμφοτέρους (και τους τρεις σας, δηλαδή), εδώ πέρα, εις αυτήν την παρθένα ελαιόλαδη Καλαματίτσα, και αφήστε το, σε εμένα: θα πράξω και θα φροντίσω για τα δέοντα. Βασικά με την εξεύρεση τριών σούπερ λουξ δωματίων, εις το ωραιότερο, καλύτερο, καθώς και εντυπωσιακότερο και εμβληματικότερο ξενοδοχειακό κατάλυμα αυτής της πανέμορφης πόλεως, με ελεύθερη, ανεμπόδιστη, απρόσκοπτη και απεριόριστη θέα θάλασσα τριακοσίων εξήντα μοιρών, καθώς και (εξυπακούεται και εννοείται, αυτό), και εις την καλυτέραν δυνατή, συμφέρουσα και προνομιακή τιμή! Τι λέτε, το σκέπτεστε ακόμη, αγαπητοί μου σύντροφοι, συμπατριώτες, συμπολίτες, συναναγνώστες, συναγωνιστές, συνακροατές, συμπολεμιστές, συνάνθρωποι, συνάδελφοι, συγκάτοικοι, συνδικαιούχοι, συνέλληνες, συμφοιτητές, μα και πάνω απ’ όλα, καλοί μου φίλοι?! Τασος

  5. «Σου το πα μια και δυο και τρεις και εφτά κι οχτώ και δέκα «μεγάλο σουξέ του Βογιανζη που μας θύμισε ο φίλος ο Αντρεας !!Νικος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog