Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιορτή της μητέρας: Μια γιορτή διαφορετική, γεμάτη χαμόγελα,

- Advertisement -
  • Μια γιορτή διαφορετική, γεμάτη χαμόγελα, χαρά, μουσική, συγκίνηση, εκπλήξεις και πολύ συναίσθημα ήταν η εκδήλωση με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας.

Οι μαθητές με τους γονείς τους κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού σχολείου ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ και οι εκλεκτοί καλεσμένοι άφησαν το αποτύπωμά τους στην ψυχή των παρευρισκόμενων , μέσα από τα υπέροχα λόγια τους.

Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους που αφορούσαν ιστορικά στοιχεία για τη γιορτή, την παρουσία της Μητέρας στην ποίηση, στη ζωγραφική, στη μουσική και στην παράδοση, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό ενώ είχαν ετοιμάσει εκπλήξεις στις μαμάδες (δωράκια, βίντεο, και υπέροχες προσωπικές ευχές).

Τιμητική η παρουσία τριών γυναικών – μανάδων η καθεμιά αντιπροσωπεύοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο που τους δόθηκε από την ίδια τη ζωή.

Η κ. Στέλλα Κοκκινού πολύτεκνη μητέρα 4 παιδιών, με σπουδές στην Κοινωνιολογία και στην Εγκληματολογία και γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μίλησε για τη μητρότητα και τη θέση της μητέρας στην κοινωνία, η κ. Ελένη Ζερβού, προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου και πρόεδρος του Συλλόγου ΦΑΣΜΑ Σωματείο Γονέων & Φίλων Παιδιών και Ατόμων Με Αυτισμό Κορινθίας, αναφέρθηκε στον αγώνα των μητέρων και γονέων παιδιών με Αυτισμό για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εκπαίδευση, στην κοινωνία και στη ζωή γενικότερα και η κ. Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλιάς Ψαρράκου, που δολοφονήθηκε το 2021 στη Φολέγανδρο και συνιδρύτρια του οργανισμού ΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, που δραστηριοποιείται σε συνεργασία με το CSI institute και τον ιδρυτή του κ. Μανώλη Σφακιανάκη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε θέματα βίας μαζί με πολλούς εθελοντές.

Η κ. Μάκου που μετουσίωσε τον πόνο αυτής της απώλειας σε δύναμη ψυχής και αγωνίζεται με περισσή αξιοπρέπεια και αξιοθαύμαστη ικανότητα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας καθώς και για την ισχυροποίηση των δικαιωμάτων των γυναικών τόνισε την ανάγκη να μεγαλώνουμε χαρούμενα παιδιά για να είναι και ευτυχισμένοι ενήλικες και για να εξαλείψουμε με αυτόν τον τρόπο τα φαινόμενα βίας, δήλωσε ευλογημένη μητέρα 4 παιδιών και συγκίνησε τους πάντες με τα υπέροχα λόγια της για την απώλεια της κόρης της με τόσο άδικο και σκληρό τρόπο.

Η ίδια έχει κάνει σκοπό της ζωής της να αγωνιστεί με όλες τις τις δυνάμεις ενάντια στην έμφυλη βία.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Κανέλλα Κόσσυβα στον λόγο της για τη μητέρα τόνισε τη σπουδαιότητα του ρόλου της στη ζωή, τη θέση της όπως υπήρξε τόσο ιστορικά όσο και κοινωνιολογικά και επέλεξε εξαιρετικά λογοτεχνικά αποσπάσματα που συγκίνησαν και συνεπήραν τους θεατές.

Οι ενδοσχολικές συντονίστριες κ. Ευαγγελία Δόσχορη και κ. Ολυμπία Γιαννακοπούλου δήλωσαν ευγνώμονες που το σχολείο έχει καταφέρει να είναι εξωστρεφές, ανοιχτό στην κοινωνία, υποστηρίζει την καινοτομία, και μέσα από τις δράσεις και τις δραστηριότητες γίνεται σημαντικό κέντρο πολιτισμού, δημιουργίας, επικοινωνίας και συνεργασίας, κάτι που τόνισε και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Αναστασία Γκιόκα, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση, συνεχάρη τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τις πρωτοβουλίες και την άρτια παρουσίαση της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση έκλεισε με πολλές αγκαλιές, και πολύ χορό από παιδιά και μαμάδες! Παρόντες ήταν επίσης και πολλοί μπαμπάδες που ένιωσαν και αυτοί χαρά και συγκίνηση.

 

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog