Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Λουτράκι: Βραβεύτηκαν τα σχολεία και οι μαθητές στον 5ο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου

- Advertisement -
  • Οι μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στον 5ο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, στο πλαίσιο του Followgreen, βραβεύθηκαν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2022, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου. 

Στον φετινό μαραθώνιο, συμμετείχαν 2.522 μαθητές από 20 σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 9.000 κιλά υλικών.

Συνολικά, στους μαραθωνίους που έχουν διεξαχθεί έως τώρα, τα σχολεία του Δήμου έχουν ανακυκλώσει πάνω από 20.000 κιλά υλικών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ανακύκλωσαν: 

6.530 κιλά χαρτιού, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 110 δέντρα, αν υπολογίσουμε ότι χρειάζονται περίπου 17 δέντρα για την παραγωγή 1000 κιλών χαρτιού

1.406 κιλά καπάκια
112 κιλά τηγανελαίων
136 κιλά μπαταριών
800 κιλά ρούχων

Αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 27.473 πόντων επιβράβευσης.

Παράλληλα, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων διοργάνωσε εικαστική δράση με θέμα: «Φαγητό στο Πιάτο μας ή στον Κάδο μας», όπου μαθητές από δύο (2) Γυμνάσια του Δήμου με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, ανέδειξαν τα οφέλη της ‘’Μείωσης Σπατάλης τροφίμων’’ δημιουργώντας μικρού μήκους ταινίες (βίντεο).

Τα έργα απέσπασαν ψήφους από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης.

Τη γιορτή πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου.

Τα σχολεία έλαβαν επαίνους συμμετοχής, βραβεία και δώρα, όπως projectors, ηχεία, κ.ά. για τις σχολικές μονάδες, που πρόσφεραν οι χορηγοί της δράσης.

Υποστηρικτές της δράσης ήταν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) (σύστημα ανακύκλωσης συσκευασιών), η Recycom (εταιρία ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων) και η εταιρία εμφιαλωμένου νερού «Υδρία».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, κατά την ομιλία του στην έναρξη της εκδήλωσης, ευχαρίστησε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς για τη σημαντική ανταπόκρισή και στήριξή τους στις περιβαλλοντικές δράσεις για την ανακύκλωση. Επιπλέον, συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν τόσο στη διοργάνωση της δράσης όσο και της εκδήλωσης.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog