Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Μέτρα καταπολέμησης των λύκων ζητούν οι κτηνοτρόφοι

- Advertisement -
  • Η επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία τους στη Θεσσαλία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ενημερωθήκαμε σήμερα από τα ΜΜΕ για την σύσκεψη που έλαβε χώρα μεταξύ κάποιων φορέων με θέμα τον υπερπληθυσμό του αγριόχοιρου.

Χαιρετίζουμε την συγκεκριμένη σύσκεψη τονίζοντας πως είμαστε διαθέσιμοι σε ότι χρειαστεί να συμβάλουμε κι εμείς στο συγκεκριμένο θέμα.

Ένα θέμα – πρόβλημα το οποίο πρώτοι εμείς το φέραμε στο προσκήνιο με αλλεπάλληλες επιστολές προς τον εκάστοτε υπουργό αγροτικής ανάπτυξης σημειώνοντας τις ζημιές που προκαλεί στις καλλιέργειες των αγροτών ο υπερπληθυσμός του αγριόχοιρου και ιδιαιτέρως στις καλλιέργειες που προορίζονται για ζωοτροφές.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε δε και το άλλο μεγάλο πρόβλημα στην Ελληνική ύπαιθρο που δεν είναι άλλο από τον υπερπληθυσμό των λύκων.

Τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός αυτών των δύο ειδών υπεραυξήθηκε ταυτόχρονα και οι ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων από τους λύκους είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και όχι μόνο στα βουνά και στα δάση αλλά και στους κάμπους και μέσα στους στάβλους.

Ζητάμε λοιπόν να βρεθεί λύση και μάλιστα άμεσα στα πρότυπα των άλλων Ευρωπαϊκών κρατών, τα οποία κάνουν καταγραφή του πληθυσμού και αναλόγως επιτρέπουν τον κυνήγι τους όλο τον χρόνο(αγριόχοιρους και λύκους).

Τέλος για να προλάβουμε τυχόν αντιδράσεις από διάφορους «ψευτοφιλόζωους» τονίζουμε πως μεγαλύτεροι φιλόζωοι από τους κτηνοτρόφους δεν υπάρχουν, εμείς ζούμε με τα ζώα μας 24 ώρες το 24ώρο, 365 μέρες τον χρόνο.

paidis.com

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog