Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΔΕΗ: Αμετάβλητα τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο

- Advertisement -
  • Για τρίτο συνεχόμενο μήνα η ΔΕΗ διατηρεί αμετάβλητα τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος.

Λίγο μετά τις 22:30 η εταιρεία ανάρτησε τις ανταγωνιστικές χρεώσεις για τον Αύγουστο διατηρώντας τις τιμές στα ίδια επίπεδα με εκείνα του Ιουνίου και του Ιουλίου.

Έτσι, για τις καταναλώσεις ρεύματος μέχρι 500 kWh το μήνα η τιμή χρέωσης παραμένει στα 0,155 ευρώ ανά kWh, ενώ για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις η κιλοβατώρα είναι και πάλι στα 0,167 ευρώ.

Φρένο…

Η ΔΕΗ ουσιαστικά φρενάρει τις μειώσεις στα τιμολόγια της και υψώνει ένα ταβάνι… στη μέση χρέωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά.

Η συγκεκριμένη τιμή, ανοίγει για ακόμη ένα μήνα –εκτός απροόπτου– το δρόμο για τη χορήγηση επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών.

Καθώς τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Ιούνιο με την ίδια ανταγωνιστική χρέωση δόθηκε επιδότηση της τάξης του 0,015 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ο ανταγωνισμός

Σταδιακά από σήμερα αργά το βράδυ της Πέμπτης μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής αναμένεται να αναρτήσουν τους τιμοκαταλόγους και οι υπόλοιποι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Σημαντικός αριθμός των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να προχωρήσουν σε μειώσεις των τιμολογίων που ίσως φτάσουν και το 5%, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες εκτιμάται πως θα διατηρήσουν αμετάβλητες τις ανταγωνιστικές χρεώσεις ακολουθώντας ουσιαστικά το σινιάλο του μεγαλύτερου παίκτη της αγοράς της ΔΕΗ.

Η κανονικότητα

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 30 Σεπτεμβρίου λήγουν τα έκτακτα μέτρα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία είχαν ληφθεί από πέρυσι προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις των τιμών και οι επιπτώσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα θεσπίσει κάποιο μεταβατικό πλαίσιο για την επιστροφή από το καθεστώς των επιδοτήσεων σε εκείνο της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Όπως και να χει όλα δείχνουν ότι φτάνει το τέλος των επιχορηγήσεων και πλέον καταναλωτές και πάροχοι θα επανέλθουν στο καθεστώς της ελεύθερης αγοράς.

 

OT

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog