Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Καύσωνας: Μέτρα προστασίας για τους δημοσίους υπαλλήλους

- Advertisement -
  • Μέτρα προστασίας για τους δημοσίους υπαλλήλους εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών λόγω του νέου κύματος καύσωνα, με σχετική εγκύκλιο, τα οποία ισχύουν για σήμερα Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι θα έχουν σήμερα ευέλικτο ωράριο ή θα μπορούν να εργαστούν από το σπίτι ή να κάνουν χρήση ειδικής άδειας.

Τα μέτρα προστασίας

Ειδικότερα:

  • Όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας.
  • Ως προς τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι δεν εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες, οι Υπηρεσίες Προσωπικού μπορούν είτε να δώσουν οδηγίες για ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης είτε για παροχή τηλεργασίας.
  • Όσοι εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ συστήνεται η αποφυγή εργασίας τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12.00 -17:00).
  • Τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα, θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν με μέριμνα των υπηρεσιών για την προστασία της υγείας των πολιτών και την αποφυγή ταλαιπωρίας.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog