Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Ο Περίπλους του Κορινθιακού Κόλπου»- Mία διαφορετική πολιτιστική διαδρομή

- Advertisement -
  • Μία σημαντική πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο Αρίων» για τη δημιουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής «Ο Περίπλους του Κορινθιακού Κόλπου».

Ήδη έχει προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να καταστεί εφικτή η σύνταξη υποβολής ολοκληρωμένης πρότασης στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου κ. Σταμάτη Χαλβατζή για την προώθηση του σχετικού θέματος.

Ο Κορινθιακός Κόλπος αποτελεί έναν μακρύ, ημίκλειστο και πολύ βαθύ κόλπο, που σχηματίζεται ανάμεσα στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, αρχίζοντας από το Ιόνιο Πέλαγος στα δυτικά, και καταλήγοντας στον Ισθμό της Κορίνθου, στα ανατολικά.

Περιβάλλεται από 4 Περιφέρειες, 6 Περιφερειακές ενότητες (Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας στα βόρεια, Βοιωτίας στα βορειοανατολικά, Δυτικής Αττικής στα ανατολικά, Κορινθίας στο νοτιοανατολικό μέρος και Αχαΐας στο νοτιοδυτικό) και 15 Δήμους.

Διακρίνεται σε δύο επιμέρους τμήματα, τον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό, με τον πορθμό Ρίου Αντίρριου και την ομώνυμη γέφυρα να αποτελεί το όριο τους.

Στους μεσαιωνικούς χρόνους ο Κόλπος ήταν γνωστός ως Κόλπος Λεπάντο από την τότε ονομασία της Ναυπάκτου, έχει δε χαρακτηριστεί ως μικρογραφία της Μεσογείου.

 

travel.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog