Σήμερα το μεσημέρι, ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, ταξίδεψε αεροπορικώς για την Ιταλία και θα επιστρέψει την Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.

 

Σκοπός του αστραπιαίου ταξιδιού είναι να φέρει στο Λουτράκι τη σημαία των 8ων Παγκόσμιων Αθλητικών Αγώνων Εργαζομένων και Ερασιτεχνών, που θα διεξαχθούν το 2025 στο Λουτράκι.

 

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαρτίου 2023, στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, ο δήμαρχος κ. Γκιώνης και αντιπροσωπεία του δήμου παραβρέθηκαν στην τελετή υπογραφής του Συμβολαίου Φιλοξενίας των Παγκόσμιων Αθλητικών Αγώνων Εργαζομένων και Ερασιτεχνών

 

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που στην κυριολεξία έκλεψε το Λουτράκι από τα χέρια των Κορεατών και συγκεκριμένα από την πόλη Μπουσάν (Νότια Κορέα) που ήταν η μεγάλη αντίπαλος στη διεκδίκηση των αγώνων .

 

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργος Γκιώνης, συμμετείχε στο παγκόσμιο συνέδριο της CSIT στη Ρώμη, (το Νοέμβριο του 2022), όπου παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση διεκδίκησης των αγώνων, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας Hellenic Organization for Company Sport & Health και τον εκπρόσωπό του κ. Νίκο Κερασοβίτη. ( πρόεδρος HOCSH)

Η πρόταση διεκδίκησης παρουσίασε το Λουτράκι ως ελκυστικό προορισμό, με σύγχρονες αθλητικές υποδομές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας. Μάλιστα, υπήρξε δέσμευση για υλοποίηση των αγώνων με σεβασμό στο περιβάλλον.

 

Οπως αναφέρεται από την CSIT το Λουτράκι κέρδισε τη φιλοξενία των αγώνων διότι η υποψηφιότητά του είναι περισσότερο εναρμονισμένη με την φιλοσοφία της επιτροπής.

 

Αναμένονται πάνω από 5.000 αθλητές και συνοδοί.

Ενα αθλητικό γεγονός που αποτελεί παγκόσμια βεβαίως διαφήμιση για την πόλη του Λουτρακίου!

 

Χ@ra