Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γιώργος Γκιώνης: Το Λουτράκι είναι έτοιμο να υποδεχθεί δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Πάλης

- Advertisement -
  • Ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα ετοιμάζεται να υποδεχτεί η πόλη του Λουτρακίου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων της #UWW: το Veterans World Championships 2023 (GR/FS) και το πρωτάθλημα Grappling Veteran & U15 World Championships 2023 (GP/GP Gi).

Από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου 2023, στο Veteran World Championships 2023 (GR/FS), 800 βετεράνοι αθλητές της ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης από 32 χώρες, θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν ξανά, να μοιραστούν αναμνήσεις και εμπειρίες στην παλαίστρα και να οικοδομήσουν δεσμούς φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας.

Νωρίτερα, από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2023 θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα Grappling Veteran & U15 World Championships 2023 (GP/GP Gi), όπου θα λάβουν μέρος 200 αθλητές από 19 χώρες.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2023, στην αίθουσα V.I.P. του Κλειστού Γυμναστηρίου Λουτρακίου «Γ. Γαλανόπουλος», ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης Γιωργος Γκιωνης αρχικά εξέφρασε την χαρά και την αισιοδοξία για τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα που φιλοξενούνται για ακόμη μια φορά στο Λουτράκι και ανέφερε:

«Το Λουτράκι έχει διαγράψει μεγάλη ιστορία στην διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων. Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με την σειρά του, εργάστηκε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και αναβαθμίζοντας τις αθλητικές υποδομές.

Η συνεργασία με ομοσπονδίες, φορείς και συλλόγους και η προσέλκυση χιλιάδων αθλητών και κόσμου δημιουργεί την βάση για διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και νέας οπτικής στον Δήμο.

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 1.000 αθλητών διαφόρων ηλικιών από την Ελλάδα και από 32 χώρες του εξωτερικού, επισκέπτες και τουρίστες διαμένουν σε ξενοδοχεία του Δήμου μας, επισκέπτονται καταστήματα και έτσι δημιουργείται μεγάλη αξία προβολής».
Στο τέλος της ομιλίας του συνεχάρη θερμά τον πρ. Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Κώστα Θάνο, το αθλητικό κέντρο SPORTCAMP Σπύρο Καραβούλη για την υλοποίηση και διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή διαμονή.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο πρ. Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής και Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος, ο οποίος εξέφρασε κι εκείνος την χαρά του για τη διεξαγωγή των δύο παγκοσμίων πρωταθλημάτων ξανά μετά από δύο χρόνια στο Λουτράκι.

Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γιωργος Γκιωνης χαρακτηρίζοντάς τον «ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους δημάρχους, καθώς πίστεψε από την αρχή τόσο σε αυτή τη διοργάνωση όσο και στην αξία του αθλοτουρισμού».

Ανέφερε πως η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε 20% περισσότερους συμμετέχοντες από τα δύο προηγούμενα χρόνια, πράγμα που υποδηλώνει το πόσο ευχαριστημένοι έμειναν από την φιλοξενία του Δήμου κατά την προηγούμενη εκδήλωση, την καλή δουλειά που έχει γίνει από την πλευρά της Ελληνικής Ομοσπονδίας και του ανάδοχου υλοποίησης, SPORTCAMP.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επεφύλασσε μια έκπληξη σε όλους μας καθώς μας αποκάλυψε πως «Το Λουτράκι έχει γίνει προορισμός και του χρόνου, για ακόμη μια φορά, θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 στον Δήμο Λουτρακίου -Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με το SPORTCAMP».

Κλείνοντας την ομιλία του, δήλωσε πως ελπίζει στην ανάδειξη του αθλήματος και στην γενικότερη ανάδειξη της χώρας ως προορισμός αθλοτουρισμού.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού – Τουρισμού Σάκης Παπαθανασίου Σακης Παπαθανασιου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, εξήρε την συμβολή του προκατόχου του, του Αντιδημάρχου Οικονομικού – Διοικητικού Αναστάσιου Σακελλαρίου Tasos Sakellariou, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στον αθλητισμό» και τόνισε πως ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων έχει καταφέρει, μετά από σημαντική δουλειά ετών, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των διοργανωτών φιλοξενώντας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Και τα δύο πρωταθλήματα τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, με τη συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος. Την υποστήριξη παρέχει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ενώ φορέας υλοποίησης είναι το Αθλητικό Κέντρο

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog