Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Λουτράκι-Παγκόσμιο Πάλης: Εντυπωσιακή η πρώτη μέρα των αγώνων (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, Θοδωρής Χαμάκος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (UWW) και ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, οι οποίοι μάλιστα τιμήθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης.

 

1η μέρα αγώνων 

  • Μια ανάσα από το βάθρο ο Δημήτρης Αθανασιάδης

 

Άγγιξε το χάλκινο μετάλλιο ο Δημήτρης Αθανασιάδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης βετεράνων του οποίου η αυλαία άνοιξε στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι.

 

Ο Έλληνας παλαιστής έδειξε από την πρώτη στιγμή πως στόχευε στο βάθρο των νικητών και έκανε τα πάντα για να κατακτήσει ένα μετάλλιο, αλλά στο τέλος μέτρησε αρκετά και η κούραση.

 

Ο Αθανασιάδης αγωνίστηκε στα 88κ. της κατηγορίας Ε (έως 60 ετών) και ξεκίνησε από τον προκριματικό γύρο, όντας το Νο3 του ταμπλό.

 

Με εξαιρετική εμφάνιση στον πρώτο του αγώνα ο Αθανασιάδης νίκησε τον Νουρζάν Ασιλμπέκοφ (Νο2). Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε νωρίς με 2-0. Ένα χαμένο challenge επέτρεψε στον Καζάκο να μειώσει σε 2-1 για να ακολουθήσουν 4 αναπάντητα σημεία από τον Αθανασιάδη που τον οδήγησαν στην 8άδα.

 

Εκεί τέθηκε αντιμέτωπος με το Νο1 του ταμπλό, Νικόλα Καραμιέλο. Και πάλι ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 1-0, με τον Ιταλό να ισοφαρίζει μετά από ποινή, αλλά ο Αθανασιάδης δεν πτοήθηκε, έγινε πιο επιθετικός και έφτασε στη νίκη με 5-1.

 

Στον ημιτελικό, κόντρα στον Ιγκόρ Ντογκουτσάεφ (αγωνίζεται ως ανεξάρτητος), ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να ξεκινήσει το ίδιο δυνατά και ηττήθηκε με 4-0.

 

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο ο Ιρανός Τζοχάρι Σεφίντ κατάφερε να προηγηθεί 4-0 για να φτάσει στη νίκη επί Αθανασιάδη με πτώση και να ανέβει αυτός στο 3ο σκαλί του βάθρου.

 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιγκόρ Ντοκουτσάεφ, το ασημένιο ο Γερμανός Γκουίντο Μέλτζερ.

 

Εν τω μεταξύ, δύο ήττες γνώρισε ο Σπύρος Κουρσάρης στα 130κ. (έως 45 ετών). Στον πρώτο αγώνα του στον Β’ όμιλο ηττήθηκε με πτώση από τον Ρουμάνο Ποντάρ Πέτο και στον δεύτερο με τεχνική υπεροχή από τον Ρώσο Άντον Φετίσοφ (αγωνίζεται ως ανεξάρτητος).

 

Από εκεί και πέρα, άτυχος στάθηκε στα 78λ. (έως 45 ετών) ο Αμίρ Αλλάχ καθώς στον προκριματικό κόντρα στον Γερμανό Μάρκους Ντάφερνερ τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό κατά τη διάρκεια του αγώνα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

 

Σήμερα Τετάρτη (18/10) το πρόγραμμα συνεχίζεται με την ελληνορωμαϊκή πάλη στις κατηγορίες των Βετεράνων Γ’ (έως 50 ετών) και Δ’ (έως 55 ετών)

 

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οκτώ παλαιστές:

Βετεράνοι Γ’: 78κ. Ανδρέας Κλειούσης (5 συμμετοχές)

88κ. Εμζάριος Μπεντινίδης, Παύλος Κορωνίδης, Νικόλαος Πανούτσος, Χρήστος Τορτοπίδης (16 συμμετοχές)

130κ. Αβραάμ Παπαδόπουλος, Απόστολος Στάμος (11 συμμετοχές)

Βετεράνοι Δ’: 78κ. Ιωάννης Αθανασιάδης (16 συμμετοχές).

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ ωραία εκδήλωση και μπράβο στους συντελεστές.

    Έχω όμως να παρατηρήσω τα εξής:
    Γιατί οι περισσότεροι οδηγοί παραβαίνουν τη σηματοδότηση της τροχαίας σχετικά με την αναχώρηση τους από τις εγκαταστάσεις; αυτή η παρανομία δεν γίνεται βέβαια μόνο στους αγώνες αλλά όλη την ημέρα (μένω απέναντι και τους βλέπω) ΚΑΙ από γονείς μαθητών λυκείου;
    Βαριούνται να οδηγήσουν 100 μέτρα επιπλέον; Είναι μαγκιά ή άλλη λέξη από μα…;;
    Είμαι τρεις μήνες εδώ και ποτέ η τροχαία δεν έχει εμφανιστεί να κόψει πρόστιμα.
    Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;;
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog