Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Λουτράκι: «ΟΧΙ» στην κατάργηση του Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π από το δημοτικό συμβούλιο

- Advertisement -
  • Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήταν το αίτημα του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων να μην καταργηθεί το Νομικό Πρόσωπο του Δημοτικού Οργανισμού ΚΟινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.).

 

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης, εξήγησε ότι είναι σημαντικό το έργο του Οργανισμού για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών, τους ηλικιωμένους, την παιδεία, τους παιδικούς σταθμούς, την υγεία , ακόμα και το ασθενοφόρο που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας εξυπηρετώντας όλα τα έκτακτα περιστατικά.

 

«Αν και φοβάμαι ότι το Κράτος θα καταργήσει όλα τα Νομικά Πρόσωπα αλλά θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια. Η απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη, η Υπηρεσία αυτή έχει επιτελέσει σημαντικό έργο και πρέπει να παραμείνει. Στηρίζουμε το έργο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια» τόνισε.

 

 

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή του αιτήματος για τη διατήρηση του Νομικού Προσώπου και να εξαιρεθεί από την κατάργηση του άρθρου 25 του Ν. 5056/2023 (Α’ 163), ενώ παράλληλα αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το συγκεκριμένο νόμο

 

Χ@ρα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog