Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Νέα Κίος: Παραβατικότητα, επιθέσεις και ξυλοδαρμοί στο δημοτικό σχολείο – Στα όριά τους οι γονείς

- Advertisement -

Εξοργισμένοι οι γονείς ζητούν λύση στα προβλήματα που προκαλούν παιδιά και γονείς Ρομά στην ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας.

 

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι γονείς των παιδιών στο δημοτικό Νέας Κίου λόγω της αυξημένης παραβατικότητας που παρατηρείται στο σχολείο από τα πολυάριθμα παιδιά Ρομά που φοιτούν εκεί τα τελευταία χρόνια.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων το πρόβλημα εντείνεται καθημερινά και μάλιστα σημειώνονται ακόμα και ξυλοδαρμοί. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι όταν μόλις χθες μία δασκάλα δέχθηκε επίθεση από μητέρα παιδιού Ρομά μέσα στο χώρο του σχολείου.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας πολλοί γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους σήμερα στο σχολείο, ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου.

Τι ζητά ο Σύλλογος Γονέων
Με επιστολή του προς όλους τους αρμόδιους φορείς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου ζητά τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία στο σχολείο.

 

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται:

«Δυστυχώς το έγγραφο για τα σοβαρά που συμβαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου, με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, δεν πρόλαβε να φτάσει στα χέρια του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας και χθες 01/11/2023 συνέβη ακόμα ένα γεγονός. Όσα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών αλλά και απέναντι σε εκπαιδευτικούς του Σχολείου κι αν έχουμε καταγράψει από το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα επιβεβαιώνουν τα εξής: είναι ένα σχολείο ειδικών συνθηκών και θα έπρεπε να υπάρχει και μια ιδιαίτερη φροντίδα από τη μεριά των υπευθύνων τόσο ως προς τη στήριξη των εκπαιδευτικών όσο και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς πλαισίου λειτουργίας στο Σχολείο που φοιτούν τα παιδιά μας και δεν δεχόμαστε να «κουκουλωθεί» το ζήτημα για μια ακόμα χρονιά! Άλλωστε ως Σύλλογος Γονέων έχουμε κι εμείς χρέος να αγωνιστούμε για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο αυτό. Με κάθε καλή διάθεση να αγκαλιάσουμε όλα τα παιδιά και να φροντίσουμε για την πρόοδο τους, γνωρίζοντας βέβαια ότι η πρόοδος των παιδιών είναι συνάρτηση πολλών κοινωνικών παραγόντων και όχι της δικής μας παρέμβασης μόνο. Για αυτό δεν επιτρέπεται σε κανέναν από εμάς να μένει θεατής και να οδηγηθούμε στην υποβάθμιση και εγκατάλειψη του σχολείου. Εδώ ζούμε, εδώ εργαζόμαστε, εδώ θα μάθουν τα παιδιά μας γράμματα. Δε δεχόμαστε να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες, ζητάμε να πάρει η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς που εμπλέκονται όλα τα αναγκαία μέτρα που θα μπορέσουν να βελτιώσουν την κατάσταση και φυσικά θα σταματήσουν την παραπέρα υποβάθμιση του σχολείου.

Ζητάμε:

-Τήρηση αυστηρών γεωγραφικών ορίων κατοικίας για τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο της Νέας Κίου.
-Λειτουργία των 4 τμημάτων ΖΕΠ που αναλογούν στο σχολείο.
-Πρόσληψη κοινωνικού λειτουργού και παιδοψυχολόγου με καθημερινή παρουσία στη Σχολική μονάδα.
-Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε 15 λόγω των ειδικών συνθηκών μάθησης.
-Υποστήριξη των εκπαιδευτικών μέσω κατάλληλης συμβουλευτικής για την επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν.
-Επικοινωνία πρωτοβάθμιας, σχολείου και εκπροσώπων της κοινότητας ΡΟΜΑ για την καλύτερη συνεργασία και την αποδοχή των μέτρων.
-Πρόσληψη φύλακα για τη Σχολική μονάδα.
-Συνεργασία με φορείς για άμεση ένταξη προγραμμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο σχολικό περιβάλλον, Μουσική, Εικαστικά, Θέατρο και άλλες τέχνες, με στόχευση και κατάλληλο περιεχόμενο.
-Ενημέρωση από το Σχολείο, την Πρωτοβάθμια και τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, τι ενέργειες έχουν κάνει για την υποστήριξη ένταξης των παιδιών Ρομά στη Σχολική κοινότητα.
-Καταγραφή των αναγκών των οικογενειών της περιοχής από τις υπηρεσίες, έλεγχος των συνθηκών διαμονής».

anagnostis

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog