Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Βάρεσε η καμπάνα» για άλλες δύο πολύ μεγάλες πολυεθνικές στην Ελλάδα

- Advertisement -
  • Πρόστιμο συνολικού ύψους 1.672.000 ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρείες, για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), επέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:

• Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «Johnson & Johnson ΕΛΛΑΣ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

• Πρόστιμο 672.000 ευρώ στην εταιρεία «COLGATE PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Είναι πλέον σαφέστατο προς όλες τις πλευρές ότι οποιαδήποτε παράβαση δεν γίνεται ανεκτή.

Οι έλεγχοι των υπηρεσιών μας είναι συνεχείς και αδιάλειπτοι και σε όλες τις περιπτώσεις, όπου διαπιστώνονται παρανομίες, επιβάλλονται πρόστιμα.

Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να χτυπήσει την αισχροκέρδεια στη ρίζα της και να ενισχύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τη λειτουργία της αγοράς και τον υγιή ανταγωνισμό προς όφελος των νοικοκυριών και όλων των συμπολιτών μας.

Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και για το Υπουργείο Ανάπτυξης, η μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας είναι ύψιστης προτεραιότητας».

Τον χορό των προστίμων σε πολυεθνικές εταιρείες άνοιξε η κυβέρνηση στις 2 Νοεμβρίου, όταν το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε τα πρώτα δύο πρόστιμα, ύψους 1 εκατ. ευρώ το καθένα, σε αντίστοιχο αριθμό εταιρειών, για αισχροκέρδεια.

Πρόκειται για τις «ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.» και «ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE» για τις οποίες ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) κατέληξε ότι παραβιάζεται ο νόμος του πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους, καθώς υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021.

ΟΤ

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Αντε σήμερα θα σας κάνω και επιχειρηματικό ρεπορτάζ για την ενημέρωση σας !Πηρε το μάτι μου ότι ένας σεΐχης από τα Εμιράτα έχει κάνει μεγάλες αγορές σε ελιές στην Ερμιονη και στην Μεσσηνία !.,Ο σεΐχης Ταχνουν ΑλΝαιν Λοιπον αγορασε 28000 ρίζες στην Ερμιονη και 7000 στην Μεσσηνία !!Το κάνει το λάδι εξαγωγή με ελληνική ονομασία παρακαλω Ermioni και Hrysos και γύρω στα 36 ευρώ το λίτρο !!Σωστος ο κελεμπίας !Σου λέει το olive 🫒 oil είναι το πετρέλαιο του μέλλοντος !Με τις κλιματικές αλλαγές και την ξηρασία που υπάρχει το λαδακι θα είναι πολυτέλεια !!

  2. Tο επιχειρηματικο ρεπορταζ απαιτει επιχειρημστικες γνωσεις. Τωρα, καποιος εκφορτωτης ως συνταξεως τι ειδους επιχειρηματικο ρεπορταζ μπορει να παρουσιασει? Φτωχεια καταραμενη λεει και συνεχιζει το κουβαλημα μην πεσει και καμια καρπαζια απ’το αφεντικο!

  3. ΑντρεαςΛεκκαςουαλλια🏆🏆Τώρα εσυ που πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση να πεσει καρπαζιά από το αφεντικό καταλαβαίνουμε ποσες γνώσεις έχεις !Θα εχεις προσωπική εμπειρία μαλλον από καρπαζιές !!Σιγουρα δεν έχω επιχειρηματικές γνώσεις όπως το εννοείς εσυ αλλά ας πούμε ένα ρεπορτάζ η μια αναφορά μπορώ να την κάνω !Εσυ τι επιχειρηματικό ρεπορτάζ κανείς !Να βγαζεις το κόμπλεξ σου ?Δεν σε είδα να γράφεις ποτε για κάτι αλλά να λες για βλακείες για τους δικούς σου πάντα λόγους !!Ειπα με αν την βρίσκεις ετσι να βοηθήσουμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog