Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τι αλλάζει με την άδεια οδήγησης

- Advertisement -
  • Ονομάζεται Point System ή αλλιώς Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ). Αποτελεί το νέο δημιούργημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και στόχο έχει την ψηφιοποίηση της διαδικασίας καταγραφής των κλήσεων από την Τροχαία.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα αναρτώνται οι τροχαίες παραβάσεις του εκάστοτε οδηγού και σχεδόν αυτόματα, το προβλεπόμενο πρόστιμο θα καταλήγει στον προσωπικό λογαριασμό Taxisnet του παραβάτη.

Οι βαθμοί ποινής διαγράφονται μετά από 4 χρόνια

Πέραν όμως του χρηματικού προστίμου, η κάθε παράβαση θα συνοδεύεται και από ορισμένους βαθμούς ποινής που προβλέπονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για κάθε τροχονομική παράβαση.

Μετά από 6 μήνες οι εξετάσεις

Έτσι όταν στο μητρώο ενός οδηγού συμπληρωθούν 25 πόντοι ποινής από τροχαίες παραβάσεις, τότε αφαιρείται η άδεια οδήγησης για έξι μήνες και όταν παρέλθει το διάστημα αυτό, ο οδηγός έχει δικαίωμα να προχωρήσει στη θεωρητική και πρακτική επανεξέταση, εφόσον παρακολουθήσει το 50% του ελάχιστου αριθμού των θεωρητικών μαθημάτων.

Οι βαθμοί ποινής διαγράφονται σε 4 χρόνια μετά την ημερομηνία που διαπράχθηκε η κάθε παράβαση και σε 2 χρόνια όταν η παράβαση διαπραχθεί από οδηγό που οδηγούσε όχημα δημόσιας χρήσης.

Σημειώνεται ότι, για τους νέους οδηγούς που δεν έχουν συμπληρώσει τριετία από την απόκτηση της πρώτης άδειας οδήγησης οι βαθμοί ποινής προσαυξάνονται κατά 3 πόντους.

 

πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog