Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα – Πώς θα εξελιχθει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

- Advertisement -
  • Τι κι αν μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα; Ο καιρός δε λέει να εναρμονιστεί με το ημερολόγιο, καθώς μετά τη μίνι κακοκαιρία, θερμές αέριες μάζες θα κάνουν την εμφάνισή τους από την Αφρική, με το σκηνικό να θυμίζει Άνοιξη παρά χειμώνα.

Από αύριο (1/12) λοιπόν, ο καιρός θα βελτιωθεί και το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές μπορεί και να περάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Μετά τη «θερμή εισβολή», οι βροχές και τα κρύα θα επιστρέψουν

«Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα ενώ από αύριο ανεβαίνει αρκετά η θερμοκρασία για να προσεγγίσουμε τους 22° με 24° προς τα ανατολικά και νότια το Σαββατοκύριακο.

Δεν θα απουσιάζουν βέβαια οι συννεφιές και οι βροχές ιδιαίτερα την Κυριακή προς τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Προσθέστε σε αυτά την αφρικανική σκόνη και το νοτιά όπου το άθροισμα των παραπάνω μας δίνουν περισσότερο

Άνοιξη παρά προχωρημένο Φθινόπωρο ή και αρχές Χειμώνα. Κι ας δείχνει το ημερολόγιο πλέον αρχές Δεκέμβρη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Τα σκαμπανευάσματα ωστόσο, θα συνεχιστούν, καθώς μετά τη «θερμή εισβολή», οι βροχές και τα κρύα θα επιστρέψουν.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, παρουσιάζει χάρτες με την εξέλιξη του και σημειώνει ότι «με βροχές πάνω από τα κανονικά επίπεδα θα υποδεχτούμε το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Οι θερμοκρασίες από τα Νικολοβάρβαρα πέφτουν και επανέρχονται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή».

Η ανάρτησή του

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για αύριο Παρασκευή (1/12) στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 20 με 22 στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 21 με 23 στα νησιά του Αιγαίου.

Θερμή «εισβολή» με αφρικανική σκόνη έρχεται το Σαββατοκύριακο

Για το Σάββατο (2/12) σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα δυτικά, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Για την Κυριακή (3/12) στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά τις πρωινές ώρες στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog