Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαμπρή εκδήλωση προς τιμήν του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -
  • Η Ακαδημία Αθηνών, ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου συνδιοργάνωσαν λαμπρή εκδήλωση με τίτλο:
”Τι γυρεύει ο πάντα καβαλάρης ανάμεσα στους άλλους γύρω τριγύρω του πεζούς;”: Τιμή στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
  • Επιμέλεια-ρπορτάζ: Γιάννης Καραπανάγος
 
Η εκδήλωση πραγματοποίησε την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών και την χαιρέτισαν οι κ.κ. Μιχαήλ Σταθόπουλος, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Ζαΐμης Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος, Δημητρακόπουλος Χρήστος-Εμμανουήλ, Αντιπρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου.
Ομιλητές ήταν:
  • Ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός «Φόρος Τιμής στον «Γέρο του Μοριά» Θεόδωρο Κολοκοτρώνη: Η ανεκτίμητη συμβολή του στην ευόδωση της Εθνεγερσίας και στην ίδρυση του Νεότερου Ελληνικού Κράτους».
  • Ο κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Ιστορικός «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μέσα από το αρχείο του».
  • Ο κ. Καλπαδάκης Γεώργιος, Κύριος Ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών «Η άμυνα της Λευκάδας (1807): Κολοκοτρώνης και Καποδίστριας».
  • Ο κ. Γιάννης Σμαραγδής, Σκηνοθέτης «Λίγα λόγια για την ταινία [Θεόδωρος Κολοκοτρώνης]».
Η αίθουσα της εκδήλωσης κατάμεστη και οι ομιλητές απέδωσαν Φόρο Τιμής στον Γέρο του Μοριά Θεόδωρο Κολοκοτρώνη για την ανεκτίμητη συμβολή του στην ευόδωση της Εθνεγερσίας και στην ίδρυση του Νεότερου Ελληνικού Κράτους, αποσπώντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των προσκαλεσμένων.
 
Μετά το πέρας των χαιρετισμών και των ομιλιών προβλήθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» του Γιάννη Σμαραγδή.
Ακολουθεί βίντεο-απόσπασμα από την ομιλία του κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και φωτογραφικό  υλικό.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και ο Μελέτης Μελετόπουλος έδωσε το παρών στην εκδήλωση για τον Κολοκοτρώνη? Μεγάλο όνομα, λαμπρό μυαλό. Τον γνωρίζεις εσύ ρε “γραμματιζούμενε” λούλα, λούλα πού είσαι λούλα; ή όχι, επειδή δεν είναι ο Αττίλιο?!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog