Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οι “11” κάνουν πρεμιέρα και ο Πολάκης θόρυβο , “δαγκώνοντας” τον Αλέξη Τσίπρα

- Advertisement -

Ήγγικεν η ώρα για τους έντεκα ανεξάρτητους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, να ανακοινώσουν σήμερα σε ειδική Πολιτική Εκδήλωση, το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκροτούν, ως προάγγελο του νέου πολιτικού φορέα που θα χτίσουν τους επόμενους μήνες, με κατάληξη την ευρωκάλπη.

Οι “έντεκα” σε νέες περιπέτειες με πρόεδρο τον Α. Χαρίτση
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στις 7 μ.μ από το Σαράφειο του Δήμου Αθηναίων. Εκεί όπου θα παρουσιαστεί το όνομα της νέας Κ.Ο, οι βουλευτές του και πιθανότατα πρόσωπα εκτός κοινοβουλευτικής διάταξης μεν αλλά με καθαρό στίγμα στήριξης της νέας προσπάθειας. Έχει γνωστοποιηθεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα ποιοι βουλευτές θα ηγηθούν στην κοινοβουλευτική προσπαθεια των “11” και από ποιες θέσεις:

Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι ο πρόεδρος της νέας Κ.Ο και κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος. Γραμματέας της Κ.Ο, η Πέτη Πέρκα, ομοίως προερχόμενη από την “Ομπρέλα”, όπως ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι παρούσα προφανώς καίτοι δεν … “πήρε καρέκλα”, προς απογοήτευση του Κασσελάκειου αφηγήματος ότι αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήθελε την προεδρική καρέκλα. Η πρώην υπουργός εργασίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως τομεάρχις Οικονομίας , θα έχει σημαίνοντα ρόλο στα του άλλοτε χαρτοφυλακείου της.

Την Τετάρτη οι “11”, υπό το επίσημό τους όνομα πλέον το οποίο θα φέρει οπωσδήποτε τον όρο “Αριστερά”, θα κάνουν και το κοινοβουλευτικό τους ντεμπούτο στη Βουλή, στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Για το νέο εγχείρημα και τη στόχευσή του μίλησε ο πρόεδρος της νέας Κ.Ο. Αλέξης Χαρίτσης ( ΑΝΤ1), όπου είπε μεταξύ άλλων:

1. “Είμαστε μία δύναμη της αριστεράς και στόχος μας είναι να απευθυνθούμε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Να ανοιχτούμε στον χώρο από την ριζοσπαστική αριστερά και την κεντροαριστερά μέχρι και την αριστερή σοσιαλδημοκρατία. Αλλά και σε όσους νιώθουν ότι δεν εκφράζονται οι ανάγκες τους, τα προβλήματά τους, οι προσδοκίες τους από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα”.

2. “Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κοινοβουλευτική δουλειά που έχουμε μπροστά μας και ταυτόχρονα η επικοινωνία και η επαφή μας με την κοινωνία, να προσπαθήσουμε να εκφράσουμε και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τις αγωνίες και τα προβλήματά της” συνέχισε. Και κατέληξε: “Σαφώς και θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της χώρας. Οι συνεργασίες, όμως, θα πρέπει να εδράζονται σε στέρεη προγραμματική βάση, δεν είναι ζήτημα συνεννοήσεων κορυφής σε κλειστά γραφεία”.

Και η Έφη Αχτσιόγλου με δημόσια παρέμβασή της ( ΕΦΣΥΝ), εξήγησε αναλυτικά το πώς , γιατί και το πού πηγαίνουν οι “11”. Παρότι εξηγούν όλο το προηγούμενο διάστημα οι αποχωρήσαντες πως το θέμα του διαζυγίου από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικό και όχι προσωπικό, η κ. Αχτσιόγλου, ενέταξε και το ύφος- ήθος της νέας ηγεσίας ως μεταβλητή στην εξίσωση της διάσπασης:

“Οι διαφορές μας με τις πολιτικές θέσεις, το ύφος και το ήθος της νέας ηγεσίας κατέστησαν ανυπέρβλητες” εξήγησε.

Στο ίδιο πλαίσιο:

1. Αν θέλαμε τις “καρέκλες” θα παραμέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα αποδεχόμασταν τις θέσεις που μας προσέφερε ο κ. Κασσελάκης, δεν θα αποχωρούσαμε παίρνοντας το ρίσκο να ξεκινήσουμε τα πάντα από την αρχή.

2. Οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό στα αριστερά του πολιτικού συστήματος. Κενό που πρέπει να πληρωθεί αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη Νέα Δημοκρατία. Δυστυχώς για διαφορετικούς λόγους κανένας από τους υπάρχοντες σήμερα πολιτικούς σχηματισμούς δεν μπορεί να αναλάβει αυτόν τον κρίσιμο ρόλο. Εμείς λοιπόν απευθυνόμαστε στους πολίτες που δεν βρίσκουν την έκφρασή τους μέσα στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, σε πολίτες που έχουν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική δράση και συμμετοχή. Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που προβληματίζονται και ασφυκτιούν από την οικονομική πίεση, την εργασιακή ανασφάλεια, την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, την προσβολή δημοκρατικών θεσμών και λειτουργιών από μια αλαζονική κυβέρνηση.

Ο Πολάκης “δαγκώνει” Τσίπρα
Και ενώ στην Κουμουνδούρου, η ηγεσία Κασσελάκη, βρίσκεται υπό διαρκές στρες ( δημοσκοπικά ραπίσματα χωρίς τέλος και τώρα νέος ανταγωνιστής από τα “σπλάχνα” του ΣΥΡΙΖΑ) , ο Παύλος Πολάκης ( θιασώτης – αν όχι εμπνευστής της ” αποπαρασίτωσης” του ΣΥΡΙΖΑ) ανέλαβε να πει ( libre.gr) απροσχημάτιστα όσα το πολιτικό του πουλέν, ο νέος πρόεδρος, δήλωνε πιο συγκεκαλυμμένα εναντίον του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα:

“Θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν από καιρό ένα κόμμα σε κρίση. Όταν μετά από τέσσερα χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση, βλέπεις το εκλογικό σου ποσοστό να μειώνεται κατά 14%, τότε είναι σίγουρο ότι κάτι δεν έκανες καθόλου καλά. Η εκλογική καθίζηση, έφερε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και τα όσα ζήσαμε από τον Ιούνιο μέχρι και την αποχώρηση των εννιά βουλευτών την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα που μιλάμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι ένα κόμμα σε βαθιά κρίση αλλά ένα κόμμα που βγαίνει επιτέλους από αυτή”.

Κοινώς, πως ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ένα “άρρωστο” κόμμα ( βλέπε ομιλία Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ) , το οποίο επιτέλους υπό τη νέα του ηγεσία, “εξυγιαίνεται”.

Της Νίκης Ζορμπά

capital.gr

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ας αφησουμε (προς ωρας, τουλαχιστον), τον ΣΥΡΙΖΑ εκει που βρισκεται στην αξιωματικη αντιπολιτευση και στην… ηρεμια, γαληνη και ησυχια του, και ας επανελθουμε λοιπον, στα καθ’ημας και εις το φλεγον αυτο ζητημα και θεμα της ακριβειας – οπου και αλλωστε (ως αναμενετο), “σιγοβραζει” και “καίει” – αλλα και επισης – απασχολει, ταλανιζει και μαστιζει, σαν το υπ’ αριθμον ΕΝΑ προβλημα, ετούτη την ελληνικη κοινωνια μας. Οταν επι των ημερων σου, εις την αμοιρη αυτη χωρα που (ως πρωθυπουργος, επι τεσσεραμιση τωρα συναπτα χρονια, προ’ι’στασε και προεδρευεις – κακη την ωρα), εχει φτασει επι παραδειματι, ενα μεσο τριαρακι σε μια χαρακτηριζομενη και λεγομενη ως “φτηνή” και “λα’ι’κη γειτονια και περιοχη”, να ενοικιαζεται προς 700 – 800 ευρώ(!) τον μηνα, οταν – επισης – για την αγορα και την αποκτηση του, θελεις καπου 450.000 με 500.000 – η μπορει και παραπανω – ευρωπουλα(!), οταν μια συντομη αποδραση απο “τα τειχη της πολεως”, καθως επισης και απο την μονοτονια, βαρεμαρα, ρουτινα και το αγχος της καθημερινοτητας, αλλα ακόμη και ενα απλουστατο, οσο και ολιγοημερο ταξιδακι ξεκουρασης, χαλαρωσης και αναψυχης, με προκειμενου να ξεδωσει, να ξεθυμανει και να ξεσκασει και λιγακι κανεις, εχει να κάνει, αλλά και αφορα πλεον “ολιγους και εκλεκτους”, μιας και δυστυχως, εχει καταστει και εχει γινει ενα ειδος πολυτελειας ΚΑΙ αυτο, αλλα ακομη και “ενα ονειρο τρελο και απατηλο”, οταν ας πουμε το ελληνικο αυτο τυρακι μας, η φετα, καλπαζει εις τις προθηκες και εις τις βιτρινες των κοσμηματοπωλειων (συγγνωμη των super markets και των παντοπωλειων, ηθελα να πω) στα 15 με 18 ευρωπουλα το κιλο, οταν το ταπεινο αυτο μας, εδεσμα, εν προκειμενω το σουβλακι (θυμιζω και καποτε και αλλοτε, φαη και τροφη, του απλου στρατιωτη, φανταρου, σμηνια, δεκανεα και οπλιτη, αλλα επισης και του απλου και φτωχου, λαουτζικου και κοσμακη), αναμενεται και επικειται να ξεπερασει ανα τεμαχιο τα 4 με 4,5 ευρω(!!) – αν ειναι ποτε δυνατον – οταν το κρεας ας πουμε, το χοιρινο, εχει ξεπερασει ακομη και αυτην (την προ ετων), τιμη του φιλέτου και του μοσχαριου, η μεχρις σκομη και του “black angus” και του “ribeye”, και το βρισκουμαι και το συνανταμαι πλεον αυτο στα διαφορα κρεοπωλεια και χασαπικα εις τα 12 με 15 ευρω το κιλο, οταν η μεση τιμη της αμολυβδης βενζινης, κυμαινεται κοντα στα 2 (plus) ευρω ανα λιτρο, οταν τα εν γενει βασικα ειδη πρωτης αναγκης, αλλα και τα λοιπα βασικα καταναλωτικα προ’ι’οντα εχουν εκτιναχθει και εκτοξευθει αυτα, ως αλλοι “πυραυλοι patriot”, εις το “διαπλανητικο και διαστημικο συμπαν”, εις τον “γαλαξια αστερων”, εις τον “εναστρο ουρανο”, καθως και εις τον Επουράνιο Θεό, οταν, οταν, οταν, οταν, οταν οταν… αλλά και όταν ακόμη (και σαν να μην μας εφτανε επίσης, αυτο), εχεις συγχρονως (ως χωρα), και τις τελευταιες και εσχατες οικονομικες απολαβες, αλλα και μισθούς (παγκοσμιως), ε να με συγχωρεις, αλλα δεν εχεις ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ απολυτως δικαιολογια (για να μην σου πω και τιποτα ασχημοτερο, βαρυτερο και χειροτερο), κυριε Μητσοτακη μας, επι ολων αυτων των σχετικων… Τασος

  2. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Και το όνομα ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με σήμα ένα βέλος και μια τελεία ↖️⏺️!!Ειχαμε Νέα Δγμοκρατια τώρα Νέα Αριστερα !!

  3. Χαρούλα, λησμόνησα και ξέχασα πιο πάνω, επίσης να αναφέρω, να προσθέσω, αλλά και να συμπεριλάβω (εις τους πάλαι ποτέ παραδοσιακούς, καθώς και λαϊκούς αυτούς, “σουβλοκοφάγους”), και τον “Σταμούλη τον λοχία – ω ναι, αυτόν που συνάντησα και βρήκα ντε, στην Αμφιλοχία”!! Όπως και να το κάνουμε, κάτι τέτοιο συνιστά, αναμφίβολα και αδιαμφισβήτητα, μίαν ασυγχώρητη παράλειψη, ωραία μου, κυρία!! ΥΓ: Σου εύχομαι εσένα και του Μιχάλη, να έχετε καλές, λαμπερές και χαρμόσυνες γιορτές, καθώς και να περάσετε μαζί με τις οικογένειές σας, όμορφα, ευχάριστα και χαρούμενα, τα Χριστούγεννα! Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog