Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο όλα τα μέτρα για την οπαδική βία

- Advertisement -
  • Νέο πακέτο μέτρων κατά της οπαδικής βίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά το νέο περιστατικό οπαδικής βίας και τον σοβαρό τραυματισμού ενός 31χρονου αστυνομικού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ανάμεσα σε αυτά που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης είναι η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών της Super league 1 μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα επεκταθεί και τις ομάδες Β των συλλόγων της Super League 1 που συμμετέχουν στη Super League.

Το συγκεκριμένο μέτρο δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες. Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί και το ματς του Ολυμπιακού με την Μπατσκα Τόπολα για το Europa League την ερχόμενη Πέμπτη (14/12, 22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Διευκρινίζοντας ο κ. Μαρινάκης, στην συνέχεια και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως δίνεται η δυνατότητα μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να εκδίδονται κοινές υπουργικές αποφάσεις από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού για περιπτώσεις ευρωπαϊκών αγώνων των ελληνικών ομάδων. «Η πρώτη απόφαση για αυτή την εβδομάδα εκδίδεται για τον αγώνα του Ολυμπιακού, για προφανής λόγους, μετά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν. Θα επανεξεταστεί και ισχύει μόνο για αυτά που ανέφερα όχι για κάτι άλλο, κάποιο άλλο άθλημα και μόνο σε αυτή την περίπτωση» ξεκαθάρισε.

Παράλληλα θα υλοποιηθεί η εγκατάσταση και η λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στα γήπεδα των ομάδων της Super League 1, ενώ θα εφαρμοστεί σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης αυτόματες θα είναι και οι κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν όσων προβλέπονται από τη Δικαιοσύνη.

Στην συνέχεια ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης θα μεταβούν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να συμβάλλουν στην ποινική διερεύνηση των εγκλημάτων οπαδικής βίας.

Ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σχετική ερώτηση, διευκρίνισε πως για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, θα πρέπει να υπάρξει διευκρίνιση από το υφυπουργείο Αθλητισμού αναφορικά με το τι θα γίνει με τους αγώνες στους οποίους συμμετέχουν οι ομάδες της Super League.

Κατά την εισαγωγική τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Το οφείλουμε σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας, σε όσους κινδύνευσαν, σε όσους έχασαν περιουσίες και σε αυτούς που στερήθηκαν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στο γήπεδο με τα παιδιά τους».

Σε άλλο σημείο τόνισε πως «επαναλαμβάνουμε, για ακόμα μια φορά, την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ίδιο και στην οικογένειά του και ευχόμαστε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη», ενώ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην Ελληνική Αστυνομία γιατί, μέσα από τις άμεσες, επαγγελματικές και αποτελεσματικές ενέργειές της, συνελήφθη ο καθ’ ομολογίαν φυσικός αυτουργός του φρικτού αυτού εγκλήματος. «Δυστυχώς και μέσα από αυτή την υπόθεση αναδεικνύεται ότι πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς όλων αυτών των πράξεων πολλές φορές κρύβονται ένας ή και περισσότεροι ηθικοί αυτουργοί, εκείνοι που τους υποθάλπουν αλλά και όσοι τους ανέχονται».

 

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του κ. Μαρινάκη:

1. Τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους 2 μήνες, δηλαδή μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024.

Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β΄ της super league 2 οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας.

Εκδίδεται σήμερα σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει, παράλληλα, ότι με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Η εκτέλεση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν ήδη επιβληθεί έως τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ή που επιβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής της αναστέλλεται έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024.

Η πρώτη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League, ο οποίος θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για προφανείς λόγους ασφαλείας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα.

2. Έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, προκειμένου να εξετασθεί η παράταση της εφαρμογής της, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Στόχος η αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, καθώς και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ενδεικτικά μέχρι την ημερομηνία αυτή θα εξεταστεί η πλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων:

Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της super league 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και
– Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Επιπρόσθετα μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

3. Αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Επιπλέον οι Υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

«Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά»

Συνεχίζοντας ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως «πιστεύουμε ότι τα μέτρα που ανακοινώνουμε και ξεκινάμε άμεσα να εφαρμόζουμε θα αποδειχτούν επαρκή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο αποκτήνωσης», ενώ σε διαφορετική περίπτωση ξεκαθάρισε πως «εάν, όμως, κρίνουμε ότι χρειάζονται και ακόμα πιο σκληρά αλλά δίκαια μέτρα, διαβεβαιώνουμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πως δεν θα διστάσουμε στιγμή.

Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, μέχρι να υλοποιηθούν και να αποδώσουν προς όφελος των πολιτών το σύνολο των πρωτοβουλιών μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας πως «η δύσκολη αλλά αυτονόητη μάχη απέναντι σε κάθε μορφής παραβατικότητα, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γηπέδων, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στις γειτονιές, σε κάθε γωνιά της χώρας είναι για εμάς το πιο ιερό καθήκον απέναντι στο σύνολο των πολιτών και η μεγαλύτερη ευθύνη μας για τις επόμενες γενιές.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός στον χθεσινό εβδομαδιαίο του απολογισμό: “όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται”».

 

πηγή

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ως γνωστόν πριν από περίπου κανά μήνα και εντός του γηπέδου “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, οπαδός του Ολυμπιακού, έριξε εκείνη την περιβόητη κροτίδα, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Χουανκάρ. Πριν από μερικές ημέρες και εντός του “Πανθεσσαλικού σταδίου”, πάλι οι οπαδοί του Ολυμπιακού, τα έκαναν “γης μαδιάμ” και “γυαλιά καρφιά” και τα έσπασαν στην κυριολεξία όλα, συγκρουόμενοι στο τέλος και με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι και μόλις προχθές, σε αγώνα… βόλεϊ εντός του κλειστού γυμναστηρίου “Μελίνα Μερκούρη” στην περιοχή του Ρέντη, (ναι καλά το μαντέψατε…), ξανά οπαδός του Ολυμπιακού – και παρακεινόμενος προφανώς, από… άνωθεν εντολείς – στόχευσε και σημάδεψε κατευθείαν στο ψαχνό ένα 31χρονο παλικάρι των αστυνομικών δυνάμεων, τραυματίζοντάς το ΒΑΡΥΤΑΤΑ, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να δίνει μάχη προκειμένου να κρατηθεί στην ζωή ο νεαρός αστυνομικός, αυτός… Έρχεται λοιπόν σήμερα αυτή η απίθανη, καθώς και ανεκδιήγητη κυβέρνηση, να μας ανακοινωσεί και να μας πει τι(?), πως ο,τι μπαίνει δηλαδή, για δύο (2) μήνες λουκέτο σε ΟΛΑ τα γήπεδα, τιμωρώντας έτσι ΟΛΕΣ (ανεξαρτήτως, ανεξαιρέτως και αδιακρίτως) τις ομάδες, για ετούτες τις κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, προαναφερθείσες παραβατικές, καθώς επίσης και λίαν εγκληματικές συμπεριφορές, μερίδας φιλάθλων της ΙΔΙΑΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, εν προκειμένω του Ολυμπιακού, δηλαδή!! Εν ολίγοις, όλοι στο ίδιο “τσουβάλι”, στο ίδιο “σακί”, εξισώνει έτσι, “θύτες και θύματα”, αλλά και “δικαίους και αδίκους”, δηλαδή!! Πέραν από το εξωφρενικά αυτό καραμπινάτο, αλλά και εξόφθαλμα άδικο της υποθέσεως, όλα αυτά τα ευτράπελα, ξεφτιλισμένα και γελοία συμβαίνουν, για τον προφανή, καταφανή, όσο επίσης και εξής απλό λόγο: διότι δεν έχει το ψυχικό σθένος & θάρρος, καθώς και το πολιτικό ανάστημα και σφρίγος, ο σημερινός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να τα βάλει, να συγκρουστεί, αλλά και να αναμετρηθεί στα ίσα, ενώπιος ενωπίον και κατά πρόσωπο, με τον γνωστό αυτόν μεγαλομιντιάρχη, αλλά επίσης και μεγαλοεπιχειρηματία, καθώς και μεγαλοεφοπλιστή, η και αλλιώς, τον “κράτος εν κράτει”, κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη… Τασος

  2. Ως γνωστόν πριν από περίπου κανά μήνα και εντός του γηπέδου “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, οπαδός του Ολυμπιακού, έριξε εκείνη την περιβόητη κροτίδα, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Χουανκάρ. Πριν από μερικές ημέρες και εντός του “Πανθεσσαλικού σταδίου”, πάλι οι οπαδοί του Ολυμπιακού, τα έκαναν “γης μαδιάμ” και “γυαλιά καρφιά” και τα έσπασαν στην κυριολεξία όλα, συγκρουόμενοι στο τέλος και με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι και μόλις προχθές, σε αγώνα… βόλεϊ εντός του κλειστού γυμναστηρίου “Μελίνα Μερκούρη” στην περιοχή του Ρέντη, (ναι καλά το μαντέψατε…), ξανά οπαδός του Ολυμπιακού – και παρακεινόμενος προφανώς, από… άνωθεν εντολείς – στόχευσε και σημάδεψε κατευθείαν στο ψαχνό ένα 31χρονο παλικάρι των αστυνομικών δυνάμεων, τραυματίζοντάς το ΒΑΡΥΤΑΤΑ, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να παλεύει και να δίνει μάχη προκειμένου να κρατηθεί στην ζωή ο νεαρός αστυνομικός, αυτός… Έρχεται λοιπόν σήμερα αυτή η απίθανη, καθώς και ανεκδιήγητη κυβέρνηση, να μας ανακοινωσεί και να μας πει τι(?), πως ο,τι μπαίνει δηλαδή, για δύο (2) μήνες λουκέτο σε ΟΛΑ τα γήπεδα, τιμωρώντας έτσι ΟΛΕΣ (ανεξαρτήτως, ανεξαιρέτως και αδιακρίτως) τις ομάδες, για ετούτες τις κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, προαναφερθείσες παραβατικές, καθώς επίσης και λίαν εγκληματικές συμπεριφορές, μερίδας φιλάθλων της ΙΔΙΑΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, εν προκειμένω του Ολυμπιακού, δηλαδή!! Εν ολίγοις, όλοι στο ίδιο “τσουβάλι”, στο ίδιο “σακί”, εξισώνει έτσι, “θύτες και θύματα”, αλλά και επί “δικαίων και αδίκων”, δηλαδή!! Πέραν από το εξωφρενικά αυτό καραμπινάτο, αλλά και εξόφθαλμα άδικο της υποθέσεως, όλα αυτά τα ευτράπελα, ξεφτιλισμένα και γελοία συμβαίνουν, για τον προφανή, καταφανή, όσο επίσης και εξής απλό λόγο: διότι δεν έχει το ψυχικό σθένος & θάρρος, καθώς και το πολιτικό ανάστημα και σφρίγος, ο σημερινός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να τα βάλει, να συγκρουστεί, αλλά και να αναμετρηθεί στα ίσα, ενώπιος ενωπίον και κατά πρόσωπο, με τον γνωστό αυτόν μεγαλομιντιάρχη, αλλά επίσης και μεγαλοεπιχειρηματία, καθώς και μεγαλοεφοπλιστή, η και αλλιώς, τον “κράτος εν κράτει”, κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη… Τασος

  3. Λουκέτο στα γήπεδα?! Μάλιστα! Βλέπω, πως ο,τι επιστρέψαμε και γυρίσαμε σε εποχές πανδημίας, λοιπόν! Απλώς τώρα δεν επρόκειτο για τον κορωνοιό, αλλά για τον Ολυμπιακό, τελικώς!! Τασος

  4. Λουκέτο σε όλα τα γήπεδα! Μάλιστα! Βλέπω, πως ο,τι επιστρέψαμε και γυρίσαμε σε εποχές covid και πανδημίας, λοιπόν! Απλώς δεν επρόκειτο τούτη την φορά για τον κορωνοιό, αλλά για τον Ολυμπιακό, τελικώς!! Τασος

  5. Όσο εκνευριστικά απαράδεκτο είναι το “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι”, αλλά τόσο είναι ετούτα τα ηχηρά, μεγαλόστομα, καθώς και βαρύγδουπα τσιτάτα, ειδικά όταν προέρχονται από το στόμα της εξουσίας. Πόσο μάλλον την ώρα που ένας νέος άνθρωπος 31 ετών παλεύει για τη ζωή του έχοντας πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης έξω από ένα γήπεδο… Η μέρα ξεκίνησε με την πολύ σημαντική είδηση ότι συνελήφθη ο δράστης, εκείνος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και χτύπησε στο μηρό τον άτυχο αστυνομικό. Μια σύλληψη που περίμενε όλη η χώρα. Όμως αρκεί αυτό? Όχι βέβαια. Σίγουρα είναι μια πρώτη αποτελεσματική ενέργεια της ΕΛ.ΑΣ. Όμως πλέον από τον 18χρονο οργανωμένο οπαδό που ομολόγησε πρέπει να ξετυλιχθεί το μεγάλο κουβάρι. Ποιοι οργάνωσαν και ποιοι έδωσαν την εντολή να εκτελεστεί από τους χούλιγκαν, εντός του κλειστού γυμναστηρίου “Μελίνα Μερκούρη” και σε έναν απλό αγώνα βόλεϊ, η επίθεση εναντίον των αστυνομικών; Ποιοι ήταν οι “εγκέφαλοι” για να κρύψουν όλα όσα βρήκε η αστυνομία στην έρευνά της εντός αυτού του κλειστού μετά τα γεγονότα? Ποιοι είχαν τη “διεύθυνση της επιχείρησης”? Μόνο όταν δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά –δίχως πολιτικά ή άλλα κουκουλώματα – θα έχει πραγματικά διαλευκανθεί η υπόθεση και θα μπορεί να αποδοθεί και δικαιοσύνη. Για το παλικάρι πρωτίστως, που δίνει τη μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο, αλλά και για όλους όσοι, εκατομμύρια στη χώρα μας, θέλουν να πηγαίνουν στα γήπεδα για να περάσουν καλά, όχι για να κινδυνεύσουν και να φοβούνται πως μπορεί να μην επιτρέψουν στα σπίτια τους. Η κοινωνία ζητάει ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, με ονόματα και διευθύνσεις, όχι με “τσουβαλοποίηση”. Το να εξετάζει η κυβέρνηση “λύσεις” όπως αναστολή όλων των πρωταθλημάτων ή διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών, είναι σα να τιμωρεί το κανονικό, και ουχί το παραβατικό κομμάτι εκείνων που πηγαίνουν στα γήπεδα. Το “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι” είναι στην προκειμένη περίπτωση ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ. Όχι επειδή δεν “βγαίνει” το καλεντάρι των ημερομηνιών, αλλά γιατί δεν φταίνε σε τίποτα ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ να πληρώνουν την αλητεία των λίγων. Για να ανασταλούν τα πρωταθλήματα σημαίνει ότι ευθύνονται όσοι ασχολούνται με αυτά: αθλητές, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι. Γιατί τελικά όλους αυτούς θα τιμωρήσει η κυβέρνηση αν πει “στοπ για φέτος”. Φταίνε αυτοί που υπάρχουν καθάρματα με δολοφονικά ένστικτα που καταστρέφουν στα γήπεδα? Αν αποφασιστεί να διεξαχθούν παιχνίδια χωρίς την παρουσία φιλάθλων είναι σα να ΤΙΜΩΡΕΙΣ όλους τους κανονικούς οπαδούς. Φταίνε αυτοί σε κάτι για να τιμωρηθούν, επειδή μια χούφτα «καμένων» θέλει να κάνει κουμάντο? Η κοινωνία απαιτεί δικαιοσύνη. Σε απλά ελληνικά: Φτάνεις την έρευνα μέχρι τον “πυθμένα της θάλασσας”, βρίσκεις φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, τιμωρείς αυτούς και όποιον “εκπροσωπούν” και αφήνεις τους υπόλοιπους στην ησυχία τους να απολαύσουν εκείνο που αγαπούν. Η “οπαδική αυτή βία” (όπως την αποκαλούν), δεν λύνεται με αστείες “τσουβαλοποιήσεις” αλλά με ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ενέργειες και κυρίως με αποφασιστικότητα και θέληση, ως κράτος, να σπάσεις αβγά. Όμως, πείτε μου ειλικρινά εσείς: Τι… αβγά μπορεί να σπάσει μια κυβέρνηση ο αρχηγός της οποίας πετάει τσιτάτα μόνο για να ακουστεί ότι ετοιμάζει τάχα μου, κάτι το “σοβαρό”? Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός της χώρας, ξέρει ότι δεν μπορεί να μιλάει με αοριστίες και γενικότητες. Είτε πρέπει να μη μιλάει καθόλου κάνοντας μόνο πράξεις, είτε όταν αποφασίζει να μιλήσει οφείλει να χρησιμοποιεί ΟΝΟΜΑΤΑ και ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ! Φυσικά, με αποδείξεις… “Όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται”, είπε ανάμεσα στα άλλα, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου ο Μητσοτάκης.Κάποιοι ιθαγενείς μπορεί να πανηγυρίζουν θεωρώντας ότι η πρωθυπουργάρα του 41τακατό τσάκισε κόκκαλα. Όσοι βεβαίως διαθέτουν λίγο νιονιό, μια ερώτηση έχουν να του απευθύνουν: ποιοι είναι αυτοί, κύριε πρωθυπουργέ, που βρίσκονται “ΨΗΛΑ” και «υποκινούν ή ανέχονται την οπαδική βία”? Έχετε λοιπόν κύριε πρωθυπουργέ, κάποιον ή κάποιους κατά νου? Το “όσο ψηλά” σημαίνει “Οικονομικά”, “Κοινωνικά”, “Επιχειρηματικά”? Πείτε μας και σε εμάς τους… αδαείς, που δεν γουστάρουμε να είμαστε χειροκροτητές κανενός, ποιους εννοείτε, τελικά? Κάνει “τζιζ”να αναφέρετε ονόματα? Υπάρχει κάτι που σας εμποδίζει ή σας προβληματίζει να μιλήσετε, κύριε πρωθυπουργέ ανοιχτά? Γιατί η συγκεκριμένη ατάκα περισσότερο “φοβική” ακούγεται –του στυλ “δεν μπορώ να πω γιατί… δεν με παίρνει να πω ονόματα” – παρά οργισμένη! Ας κάνει λοιπόν ΠΡΑΞΕΙΣ ο πρωθυπουργός, για να αποδείξει ότι δεν μένει στα λόγια. Γιατί αυτή η κοινωνία είναι που πάνω απ’ ολα, ΑΠΑΙΤΕΙ μοναχά πράξεις και ΟΧΙ “κούφια” η και της “καραβάνας” η επίσης και του “αέρος”, λόγια”… Τασος

  6. Κυρίες μου και κύριοι, λάβετε θέση, καθότι το “ματσάκι”, μόλις έχει αρχίσει και ξεκινήσει: λαμβάνει χώρα καθώς και διαδραματίζεται και συντελείται ήδη, μίαν αληθινή, πραγματική κανονική, αυθεντική και γνήσια γιγαντομαχία και τιτανομαχία, αλλά επίσης και μίαν “σφαγή των αμνών”, ανάμεσα στο άλλοτε, καθώς και πάλαι ποτέ αξεπέραστο, όσο ακόμη και αχτύπητο δίδυμο, αυτών των κάποτε καθόλα ταιριαστών, αλλά ενίοτε και αυτοκόλλητων, πολιτικών ανδρών και ταγών, αλλά και νυν πλέον (και δυστυχώς), ασπόνδων και ορκισμένων, θανάσιμων οχθρών! Ευάγγελος Μαρινάκης εναντίον Κυριάκου Μητσοτάκη και τανάπαλιν! Προμηθευτείτε όλες και όλοι λοιπόν, τίποτα γαριδάκια, τίποτα τσιπς, τίποτα χοτ ντογκ η ακόμη και τίποτα ποπ κορν, και καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το super θέαμα και σκηνικό αυτό, μένοντας μόνο να μάθουμε το ποιός (εκ των δύο αυτών μονομάχων, όσο επίσης και γιγάντων, τιτάνων και ιερών τεράτων, λοιπόν), εις το τέλος θα κερδίσει και θα νικήσει, ποιόν?! Τασος

  7. Προς επίρρωσιν, αλλά και πλήρους επιβεβαίωσης των γραφομένων και λεγομένων του πιό πάνω (12/12/2023) κειμένου και σχολιασμού μου, υπήρξε το σημερινό (08/01/2024) πρωτοσέλιδο ημερήσιας καθημερινής αθλητικής εφημερίδας προσκείμενης αυτής αποκλειστικά και μόνο, στον ηγέτη του Ολυμπιακού, η οποία και αναφέρει με πηχαίους τίτλους (και επί λέξη), τα εξής: “Αυτοί υποθάλπουνε την εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου”, έχοντας παράλληλα η εν λόγω εφημερίδα σε περίοπτη θέση στην πρώτη της σελίδα, την φωτό τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και αυτήν του περιβόητου πολυαγαπημένου ανηψιού του (γνωστού και μη εξεραιτέου, και από το σκάνδαλο των υποκλοπών), του Γρηγόρη Δημητριάδη. Όλα εδώ πληρώνονται, μιάς και όπως ακριβώς έστρωσες έτσι ακριβώς και θα κοιμηθείς, κύριε Μητσοτάκη: το φαινόμενο “Μαρινάκη”, ΕΣΥ κατά βάση το εξέθρεψες, το “πότισες”, το γιγάντωσες και το θερίεψες και (εξυπακούεται και εννοείται) με το αζημίωτο φυσικά, (για όσον αφορά την καταλήψη της εξουσίας, αλλά και γιά αυτήν την υποστήριξη, θωράκιση και προάσπιση των συμφερόντων σου, αλλά και μιντιακό καθαγιασμό σου, καθώς και υπερπροβολή σου…), και τώρα που απ´ο,τι φαίνεται “αλλάξανε τα κόζια” θα τον “λούστεις” αυτόν και θα τον υποστείς, κανονικά… Άλλωστε, επιχειρώντας και κάνοντας και μία εκτίμηση και μια πρόβλεψη, το έχω ξαναπεί: ο Μητσοτάκης δεν θα πέσει ούτε από την αντιπολίτευση, αλλά ούτε και βεβαίως και πολύ περισσότερο, και από τον ελληνικό αυτόν, λαό. Ο Μητσοτάκης θα πέσει εκ των ένδον και εκ των ενόντων, αλλά και από “φίλια πυρά”. Πάρτε λοιπόν, αναπαυτικά θέση εις την πολυθρόνα και εις τον καναπέ σας, προμηθευτείτε τίποτα τσιπς, ξηρούς καρπούς, πατατάκια, γαριδάκια, κόκα κόλα, ποπ κορν η και χοτ ντογκ με μουστάρδα, κέτσαπ, κρεμμύδι και λουκάνικο – κατά προτίμηση – γαλοπούλας, (αλλά και το χοιρινό καλό είναι), και απολαύστε την επερχόμενη αυτή σειρά “Η μάχη της Κρήτης”, ανάμεσα στον χοντρό και στον λιγνό. Τώρα, για όσον αφορά το ποιός εκ των δύο αυτών τελικώς, θα επικρατήσει και θα βγει νικητής απ´αυτήν – την μάχη της Κρήτης, δηλαδή – λίαν προσεχώς, καθώς και επί της “οθόνης”, λοιπόν… Τασος

  8. Προς επίρρωσιν, αλλά και πλήρους επιβεβαίωσης των γραφομένων και λεγομένων του πιό πάνω (12/12/2023) κειμένου και σχολιασμού μου, υπήρξε το σημερινό (08/01/2024) πρωτοσέλιδο ημερήσιας καθημερινής αθλητικής εφημερίδας προσκείμενης αυτής αποκλειστικά και μόνο, στον ηγέτη του Ολυμπιακού, η οποία και αναφέρει με πηχαίους τίτλους (και επί λέξη), τα εξής: “Αυτοί υποθάλπουνε την εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου”, έχοντας παράλληλα η εν λόγω εφημερίδα σε περίοπτη θέση στην πρώτη της σελίδα, την φωτό τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και αυτήν του περιβόητου πολυαγαπημένου ανηψιού του (γνωστού και μη εξεραιτέου, και από το σκάνδαλο των υποκλοπών), του Γρηγόρη Δημητριάδη. Όλα εδώ πληρώνονται, μιάς και όπως ακριβώς έστρωσες έτσι ακριβώς και θα κοιμηθείς, κύριε Μητσοτάκη: το φαινόμενο “Μαρινάκη”, δικό σου δημιούργημα είναι, όπως επίσης ΕΣΥ κατά βάση το εξέθρεψες, το “πότισες”, το γιγάντωσες και το θερίεψες και (εξυπακούεται και εννοείται) με το αζημίωτο φυσικά, (για όσον αφορά την καταλήψη της εξουσίας, αλλά και γιά αυτήν την υποστήριξη, θωράκιση και προάσπιση των συμφερόντων σου, αλλά και μιντιακό καθαγιασμό σου, καθώς και αβάντα σου και υπερπροβολή σου…), και τώρα που απ´ο,τι φαίνεται “αλλάξανε τα κόζια” θα τον “λούστεις” αυτόν και θα τον υποστείς, κανονικά… Άλλωστε, επιχειρώντας και κάνοντας και μία εκτίμηση και μια πρόβλεψη, το έχω ξαναπεί: ο Μητσοτάκης δεν θα πέσει ούτε από την αντιπολίτευση, αλλά ούτε και βεβαίως και πολύ περισσότερο, και από τον ελληνικό αυτόν, λαό. Ο Μητσοτάκης θα πέσει εκ των ένδον και εκ των ενόντων, αλλά και από “φίλια πυρά”. Πάρτε λοιπόν, αναπαυτικά θέση εις την πολυθρόνα και εις τον καναπέ σας, προμηθευτείτε τίποτα τσιπς, ξηρούς καρπούς, πατατάκια, γαριδάκια, κόκα κόλα, ποπ κορν η και χοτ ντογκ με μουστάρδα, κέτσαπ, κρεμμύδι και λουκάνικο – κατά προτίμηση – γαλοπούλας, (αλλά εν ανάγκη, και το χοιρινό καλό είναι), και απολαύστε την επερχόμενη αυτή σειρά “Η μάχη της Κρήτης”, ανάμεσα στον χοντρό και στον λιγνό. Τώρα, για όσον αφορά το ποιός εκ των δύο αυτών τελικώς, θα επικρατήσει και θα βγει νικητής απ´αυτήν – την μάχη της Κρήτης, δηλαδή – λίαν προσεχώς, καθώς και επί της “οθόνης”, λοιπόν… Τασος

  9. UPDATED. Προς επίρρωσιν, αλλά και πλήρους επιβεβαίωσης των γραφομένων και λεγομένων του πιό πάνω (12/12/2023) κειμένου και σχολιασμού μου, υπήρξε το σημερινό (08/01/2024) πρωτοσέλιδο ημερήσιας καθημερινής αθλητικής εφημερίδας προσκείμενης αυτής αποκλειστικά και μόνο, στον ηγέτη του Ολυμπιακού, η οποία και αναφέρει με πηχαίους τίτλους (και επί λέξη), τα εξής: “Αυτοί υποθάλπουνε την εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου”, έχοντας παράλληλα η εν λόγω εφημερίδα σε περίοπτη θέση στην πρώτη της σελίδα, την φωτό τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και αυτήν, αυτού του περιλάλητου και περιβόητου πολυαγαπημένου ανηψιού του, (του γνωστού και μη εξεραιτέου, και από το σκάνδαλο των υποκλοπών), Γρηγόρη Δημητριάδη. Όλα εδώ πληρώνονται, μιάς και όπως ακριβώς έστρωσες έτσι ακριβώς και θα κοιμηθείς, κύριε Μητσοτάκη: το φαινόμενο “Μαρινάκη”, δικό σου δημιούργημα είναι, όπως επίσης ΕΣΥ κατά βάση το εξέθρεψες, το “πότισες”, το γιγάντωσες και το θερίεψες και (εξυπακούεται και εννοείται) με το αζημίωτο φυσικά, (για όσον αφορά την καταλήψη της εξουσίας, αλλά και γιά αυτήν την υποστήριξη, θωράκιση και προάσπιση των συμφερόντων σου, αλλά και μιντιακό καθαγιασμό σου, καθώς και αβάντα σου και υπερπροβολή σου…), και τώρα που απ´ο,τι φαίνεται “αλλάξανε τα κόζια” θα τον “λούστεις” αυτόν και θα τον υποστείς, κανονικά… Άλλωστε, επιχειρώντας και κάνοντας και μία εκτίμηση και μια πρόβλεψη, το έχω ξαναπεί: ο Μητσοτάκης δεν θα πέσει ούτε από την αντιπολίτευση, αλλά ούτε και βεβαίως και πολύ περισσότερο, και από τον ελληνικό αυτόν, λαό. Ο Μητσοτάκης θα πέσει εκ των ένδον και εκ των ενόντων, αλλά και από “φίλια πυρά”. Πάρτε λοιπόν, αναπαυτικά θέση εις την πολυθρόνα και εις τον καναπέ σας, προμηθευτείτε τίποτα τσιπς, ξηρούς καρπούς, πατατάκια, γαριδάκια, κόκα κόλα, ποπ κορν η και χοτ ντογκ με μουστάρδα, κέτσαπ, κρεμμύδι και λουκάνικο – κατά προτίμηση – γαλοπούλας, (αλλά και το χοιρινό καλό είναι), και απολαύστε την επερχόμενη αυτή σειρά “Η μάχη της Κρήτης”, ανάμεσα στον χοντρό και στον λιγνό. Τώρα, και για όσον αφορά το ποιός εκ των δύο αυτών μονομάχων, αλλά και συνάμα, και Γιγάντων, Τιτάνων, όσο επίσης και Ιερών Τεράτων (τελικώς), θα επικρατήσει και θα βγει νικητής απ’ αυτήν – την μάχη της Κρήτης, δηλαδή – λίαν προσεχώς, καθώς και επί της “οθόνης”, λοιπόν… Τασος

  10. Σαν Έθνος ζούμε πραγματικά ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ, όσο και ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές και καταστάσεις! Και αυτό διότι σήμερα Πέμπτη 11/01 του Σωτηρίου Έτους 2024, εγράφει, ειπώθει και ελέχθει, και μάλιστα και από επίσημα χείλη, το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ, από δημιουργίας του ανθρωπίνου γένους & είδους!! “Ο κύριος Αλέξιος Κούγιας, μαζί φυσικά με τον κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη, κόπτονται, νοιάζονται και ενδιαφέρονται, για την εξυγίανση, το ξεβρώμισμα, το ξεσκαρτάρισμα, το ξελαμπικάρισμα, καθώς επίσης και την κάθαρση, εις το χιλιοταλαίπωρο, δύσμοιρο και πολύπαθο ελληνικό ποδοσφαιράκι!!!! 😂🤣😂🤣🤣😂😂😂🤣🤣😂😆😂🤣🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣🤣😂😂🤣😂😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂😅😆😂🤣 Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog