Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

20 Δεκεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης

- Advertisement -
  • Η σημερινή μέρα, η οποία καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 2005, έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων, ως μια θεμελιώδη αξία, που μπορεί να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Δεκεμβρίου προς τιμήν του Παγκόσμιου Ταμείου Αλληλεγγύης, το οποίο στοχεύει στην εξάλειψη της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Η αλληλεγγύη είναι μια πανανθρώπινη αξία, η οποία μπορεί να βοηθήσει στης γεφύρωση του χάσματος μεταξύ πλούσιων και φτωχών, όπως και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

Η σημασία της γίνεται ακόμα μεγαλύτερη στη σημερινή εποχή, όπου κυριαρχεί ο ατομικισμός, ο οποίος μας ωθεί να ικανοποιούμε τις δικές μας επιθυμίες, εις βάρος των συνανθρώπων μας.

Η σημερινή διεθνής ημέρα, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή, έτσι ώστε να αντιληφθούμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει αλληλεγγύη, είναι να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να συσπειρωθούμε ενάντια στην αδικία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Με τη δύναμη της αλληλεγγύης και πιστεύουμε ότι μόνο με αυτή μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη, υπερβαίνοντας τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά μας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog