Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: Καλά Χριστούγεννα με ασφαλείς μετακινήσεις!

- Advertisement -

Καλά Χριστούγεννα με ασφαλείς μετακινήσεις!

  • · Θέση σε ετοιμότητα του μηχανισμού του αυτοκινητόδρομου

  • · Κανόνες ασφαλούς οδήγησης

  • · Συμβουλές για οδήγηση τον Χειμώνα από τη VINCI Highways

Ενόψει της αυξημένης κυκλοφορίας που αναμένεται να έχει και φέτος ο αυτοκινητόδρομος λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Ολυμπία Οδός έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα το προσωπικό της και τον εξοπλισμό του αυτοκινητόδρομου, επεμβαίνει άμεσα 24/7 σε οποιοδήποτε συμβάν, και παράλληλα υπενθυμίζει μερικούς κανόνες ασφαλούς οδήγησης για όλους μας, ιδιαίτερα σε συνθήκες κακοκαιρίας.

Ø Ελέγχουμε το αυτοκίνητο πριν το ταξίδι (καύσιμα, λάδια, νερό/αντιψυκτικό, φώτα, φλας και ελαστικά).

Ø Παρακολουθούμε τις Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων του αυτοκινητόδρομου. Οι άνθρωποι του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας επικοινωνούν μαζί μας δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για το τι θα συναντήσουμε μπροστά μας. Επίσης, τα μηνύματα μπορούμε να τα λαμβάνουμε ηχητικά μέσω της εφαρμογής Olympia Odos mobile App ενώ ταξιδεύουμε.

Ø Μεριμνούμε για την ασφαλή μεταφορά τρέιλερ, ποδηλάτων και ζώων.

Ø Δεν οδηγούμε και δεν σταματάμε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης!

Ø Εάν χρειαστεί να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, και δεν διαθέτουμε Bluetooth, σταματάμε σε ένα από τα πάρκινγκ κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου (υπάρχει ένα κάθε περίπου 10-12χλμ.).

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, μερικά extra tips

H VINCI Highways, μέρος του δικτύου της οποίας είναι και η Ολυμπία Οδός, δημιούργησε μια πανευρωπαϊκή καμπάνια για την ασφαλή χειμερινή οδήγηση. Δείτε εδώ τις βασικές οδηγίες:

Ø Προετοιμάζουμε το όχημά μας πριν ξεκινήσουμε. Βεβαιωνόμαστε ότι διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (αντιολισθητικές αλυσίδες/ χιονοκουβέρτες, γάντια, ξύστρα πάγου κ.α)

Ø Τσεκάρουμε ότι τα ελαστικά του οχήματός μας είναι σε καλή κατάσταση. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν την πίεσή τους. Θυμόμαστε ότι είναι υποχρεωτικό το όχημα να είναι εφοδιασμένο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα μέσα από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο κάθε έτους.

Ø Ελέγχουμε τις συνθήκες στο δρόμο πριν ξεκινήσουμε. Συμβουλευόμαστε το widget της Ολυμπίας Οδού για τον καιρό σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου.

Ø Ξεκινάμε το ταξίδι μας νωρίτερα και εκτός ωρών αιχμής. Με την πρόβλεψη κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού ο προγραμματισμός κάθε εκδρομής γίνεται εύκολος.

Ø Αν ταξιδεύουμε σε δρόμο με χιόνια και προπορεύονται εκχιονιστικά μηχανήματα, δεν προσπερνάμε, παραμένουμε πίσω τους και ακολουθούμε την πορεία τους στο οδόστρωμα.

Ø Κάνουμε συχνές στάσεις σε ασφαλή σημεία όπως οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ). Η οδήγηση τον χειμώνα απαιτεί περισσότερη συγκέντρωση και ξεκούραση.

Καμπάνια για την Οδική Ασφάλεια «Η ζωή δεν έχει undo!»

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog