Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Συνόδος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών την Τρίτη 23 Ιανουαρίου

- Advertisement -
  • Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το πρωί υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Η συνεδρίαση θα γίνει στο Συνοδικό Μέγαρο και το θέμα συζήτησης θα είναι «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως αρκετοί μητροπολίτες τις τελευταίες ημέρες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σχετικά με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ζήτησαν τη σύγκληση της ιεραρχίας, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και από τους 81 ιεράρχες.

Από την δική του πλευρά, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασελλάκη πριν λίγες ημέρες είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του.

Συγκεκριμένα μιλώντας για το νέο αυτό νομοσχέδιο, είχε αναφέρει πως «Είμαι επιφυλακτικός. Χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο κείμενο για να το μελετήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητστοάκη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπου ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

 

πηγή

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντρέας ΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Πόσο δίκιο είχαν τελικά οι ηθοποιοί των ελληνικών ταινιών με τις ατάκες που έλεγαν τότε αλλά παραμένουν πάντα επίκαιρες και τις χρησιμοποιουμε και σήμερα. Ένα εδώ μεσα γίνονται Σόδομα και γομορα, που έλεγε η Σαπφώ, και εδώ μέσα στο μπλοκ 😀πάει για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών που θα γράψω. Προσωπικά το θέμα αυτό μου είναι αδιάφορο και δεν χρειάζεται να το αναλύσω. Ο Αντρέας που τα παρατηρώ όλα από όλες τις πλευρές και όχι από την μία έχω να πω κάτι πάντα μεταξύ σοβαρού και αστείου. Το τονίζω αυτό σοβαρού και αστείο γιατί έχω κάτι καλόπαιδα εδώ μέσα που μπορεί να πουν διαφορά πάλι ιδίως κάτι “κυρίες” που δεν θέλουν να τις αναφέρουμε. Έχουν πέσει καλός κακός όλοι επάνω στα ομοφυλα ζευγάρι των ανδρών. Για καθηστε λίγο εδώ. Να ρωτήσει ο Ανδρέας αυτό. Αν παντρευτούν δύο γυναίκες και αποκτήσουν μια κόρη και ο γαμπρός που θα παντρευτεί την κόρη μετά από χρόνια θα έχει δηλαδή δύο πεθερές 😀😀ρε τον φουκαρά, Αυτό το σκέφτηκε κάποιος. Ελπίζω σε δημοσίευση από την Χαρά να το βάλει και στο VAR δεν υπάρχει τίποτα για πετσόκομμα που λέει ο Τασος Φίλε Τάσο σε φαντάζομαι με δύο πεθερές 😀😀😀

  2. Ώστε έτσι λοιπόν, φίλε μου Αντρέα! Με φαντάζεσε με δυό πεθερές!! ΕΛ-Ε-ΟΣ!! Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου, δεν θα ευχόμην κάτι τέτοιο! Δεν με φτάνει η σύζυγός μου, δεν με φτάνει και η κουνιάδα, δεν με φτάνει και η πεθερά, θες εσύ σώνει και καλά να προσθέσω εις το… παλμαρέ μου, και άλλη μιά!! Εις μίαν τέτοια (απευκταίαν περίπτωση), όσο μεγάλο στομάχι και αν έχω και διαθέτω – ε με τίποτα ασφαλώς δεν θα το άντεχα ΚΑΙ αυτό, άλλο πιά! Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog