Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πάτρα: Μεγάλη διαμαρτυρία για τις ελλείψεις και τα χρωστούμενα του κράτους στην πόλη

- Advertisement -
  • Πλήθος πολιτών συμμετείχε σήμερα σε διαμαρτυρία με κεντρικό αίτημα την ικανοποίηση των αναγκών της Πάτρας και του πατραϊκού λαού.

Με σύνθημα «Μια πόλη στο πόδι» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις σκάλες Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου και Αγίου Γεωργίου, μετά από κάλεσμα της δημοτική αρχή του Κώστα Πελετίδη.

Mε μπροστάρη τον ίδιο προχώρησαν σε πορεία μέχρι τον μόλο της Αγίου Νικολάου. Ο δήμαρχος δήλωσε πως «εμείς υπερασπιζόμαστε την περιουσία της πόλης μας, τη θάλασσά μας, την αυλή του σπιτιού του πατραϊκού λαού, ενώ η κυβέρνηση και όσοι τάσσονται με την άποψή της, την περιουσία των δανειστών, του ΤΑΙΠΕΔ».

Ομιλίες απευθύνουν επίσης μέλη εργατικών σωματείων αλλά και εκπρόσωποι φοιτητών και μαθητών, όπως οι Αντώνης Κατεβάτης και Βιολέτα Βασιλείου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πατρέων, «διεκδικούμε να δοθούν εδώ και τώρα τα 67 εκατομμύρια που παρακρατούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις από την ετήσια χρηματοδότηση, την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων και την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου».

Ο δήμος διεκδικεί «την κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων, την άμεση χρηματοδότηση όλων των σχολικών επιτροπών, την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, την υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου και την παραχώρηση του Ριγανόκαμπου για τη δημιουργία ανατολικού πάρκου».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «αυτή τη στιγμή λείπουν πάνω από 400 μόνιμοι εργαζόμενοι από τον Δήμο, 200 από τη ΔΕΥΑΠ και πάνω από 50 από τα Νομικά Πρόσωπα, με βάση τα ήδη λειψά οργανογράμματα».

 

πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog