Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ανεκπλήρωτα παραμένουν τα αιτήματα των αγροτών! – Κατεβαίνουν στην Αθήνα

- Advertisement -
  • Με κλιμάκωση του αγώνα, κλείσιμο των τελωνείων μόνο για τα φορτηγά και κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες προανήγγειλε το μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων Αγροτών Γιάννης Σδράλης που συμμετείχε στη χθεσινή συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γιάννης Σδράλης υποστήριξε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, πως «το κλείσιμο δρόμων θα είναι πάλι συμβολικό, γιατί κακά τα ψέματα δεν μας φταίει ο κόσμος να ταλαιπωρείται». Παράλληλα ανέφερε ότι αναμένεται οριστεί η ημερομηνία της καθόδου στην Αθήνα.

Οι αγρότες δεν καλύφθηκαν ούτε μερικώς παρά μόνον στην ενέργεια, τόνισε το μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων Αγροτών

Ερωτηθείς το μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων εάν υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις εκπροσώπων του κλάδου, που ενδεχομένως να ζητούν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως το κλείσιμο εθνικών δρόμων, ο κ. Σδράλης επισήμανε «ένα μεγάλο κέρδος που είχαμε είναι ότι οι αγρότες από όλη την Ελλάδα καταφέραμε να έχουμε πέντε-έξι αιτήματα όλοι μαζί. Γιατί δεν υπάρχουν κόκκινα, πράσινα. Ο κάμπος αυτή τη στιγμή είναι μαύρος».

Σχετικά με την ουσία της χθεσινής συνάντησης, ο Γιάννης Σδράλης σημείωσε πως ο πρωθυπουργός είχε τα αιτήματα των αγροτών μία εβδομάδα.

Εξαπέλυσε πυρά λέγοντας ότι «το μόνο που πιστεύουμε ότι κάθισαν και δούλεψαν ήταν στην ενέργεια, στο ρεύμα στο κόστος παραγωγής. Εκεί πραγματικά προσέγγισε κοντά στο δικό μας αίτημα».

Σχετικά με τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως το κόστος του αγροτικού πετρελαίου, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά και το θέμα των ελληνοποιήσεων, οι αγρότες δεν καλύφθηκαν ούτε μερικώς, τόνισε.

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες

«Γίνεται μια άναρχη μοιρασιά»

«Εμείς ζητάμε θεσμοθετημένο αγροτικό πετρέλαιο και μετά μπορούμε να καθίσουμε να συζητήσουμε γιατί έτσι όπως έχουμε τη λίστα είναι αγρότες που δικαιούνται πετρέλαιο και αγρότες που δεν δικαιούνται πετρέλαιο. Γίνεται μια άναρχη μοιρασιά. Είχαμε την ευκαιρία να στήσουμε και μόνοι μας την πρόταση που κάναμε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Τα 10 οικολογικά σχήματα είναι ακατόρθωτα να τα κάνει κάποιος αγρότης. Να σας δώσω να καταλάβετε, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας χάνονται κάθε χρόνο 43 εκατομμύρια ευρώ, μόνο το πρασίνισμα. Να πούμε κάτι και για τις ελληνοποιήσεις. Ένα μεγάλο θέμα πραγματικά και ενδιαφέρει όλους τους καταναλωτές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας κόβει κάποιες δραστικές, κάποια φάρμακα τα οποία είναι επικίνδυνα και τοξικά. Δεν μπορεί όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας φέρνει λεμόνια από την Αργεντινή, πατάτες από την Τουρκία που οι ίδιες δραστικές, τις δουλεύουν εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Σδράλης αναφέρθηκε στη συνάντηση, για την οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε πως θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ξεχωριστά για τη Θεσσαλία και για ένα θέμα ξεχωριστό πάλι μέσα στη Θεσσαλία, που είναι το θέμα της Κάρλας όπου 180.000 στρέμματα βρίσκονται ακόμα κάτω από το νερό.

 

πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog