Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Φρενάρει» τα μπόνους στους αγροτες η Κυβέρνηση λίγο πριν την μεγάλη «Κάθοδο» της Τρίτης στην Αθήνα

- Advertisement -
  • Νέο… δημοσιονομικό φρένο επιχειρεί να βάλει στις αγροτικές κινητοποιήσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δύο μέρες πριν το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα, όπου αναμένονται εκατοντάδες τρακτέρ και χιλιάδες διαδηλωτές από την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, στην κυριακάτικη ανασκόπηση που πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Facebook, ανέφερε για τους αγρότες ότι «τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα» και «ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους», ωστόσο, τόνισε, ότι αυτό θα γίνεται «λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας». Όπως είπε ο πρωθυπουργός «δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε».

«Είχαμε έναν νηφάλιο διάλογο, άκουσα με προσοχή τις εύλογες αγωνίες τους»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της ανασκόπησής του επιχείρησε να αναδείξει ξανά τα μέτρα-ψίχουλα που μοίρασε η κυβέρνηση υπέρ των αγροτών. Όμως αυτά -ήδη- έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή, εξού και η επερχόμενη πανελλαδική κινητοποίηση των αγροτών στην πρωτεύουσα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Καλημέρα! Ίσως παρατηρήσατε ότι την εβδομάδα που μας πέρασε μονοπώλησε την επικαιρότητα ένα θέμα: η ψήφιση της ισότητας στον πολιτικό γάμο. Και είναι λογικό.

Όμως ελπίζω πως όσοι παρακολουθούν το έργο μας, όσοι από εσάς διαβάζετε αυτές τις αναρτήσεις ειδικά, έχετε ίσως εκτιμήσει το γεγονός ότι δίνουμε πολλές μάχες σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, με την ίδια επιμονή. Σήμερα για παράδειγμα, έχω να σας πω για θέματα που αφορούν την Υγεία, την Πολιτική Προστασία, την Ασφάλεια, τη στήριξη στους αγρότες μας αλλά και τον Πολιτισμό.

Την περασμένη Τρίτη συναντήθηκα με πολυμελείς αντιπροσωπείες των αγροτών απ’ όλη την Ελλάδα. Είχαμε έναν νηφάλιο διάλογο, άκουσα με προσοχή τις εύλογες αγωνίες τους και ανακοίνωσα επιπλέον δύο μέτρα στήριξής τους -φθηνότερο ρεύμα για όλους τους παραγωγούς στα όρια του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για μια δεκαετία και προκαταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ 40 εκ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου μαζί με δέσμευση να αλλάξουμε προς το δικαιότερο με βάση τους όγκους παραγωγής την επιστροφή από το 2025. Η επιβράβευση και στήριξη των συνεπών και των πραγματικών παραγωγών που δίνουν αγώνα καθημερινά στο χωράφι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Διότι έτσι στηρίζουμε και τον πρωτογενή τομέα από το χωράφι έως το ράφι αλλά και τον καταναλωτή με καλύτερες τιμές.

Επιπρόσθετα, η Κομισιόν προωθεί κανονισμό που προβλέπει τη μερική εξαίρεση των Ευρωπαίων αγροτών -και των Ελλήνων επομένως- από τον κανόνα της αιρεσιμότητας για τις εκτάσεις υπό αγρανάπαυση. Ο κανονισμός τέθηκε ήδη σε ισχύ, θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1/1 έως 31/12/2024. Ήταν και δική μας πρόταση, ενώ σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της ΕΕ αντιτάχθηκαν. Δεν θα επαναλάβω εδώ τι έχουμε κάνει συνολικά από το 2019 για τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής. Τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα. Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε.

 

πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog