Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κόρινθος: Ξεκινούν ”διαδικασίες” για τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΥΑΚ(ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης έχοντας δίπλα του τον Μιχάλη Χατζή(δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος ΔΕΑΥΚ) και τον εντεταλμένο σύμβουλο της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ Μπάμπη Ντιγκιρλάκη.

Η συνέντευξη δόθηκε για να επικοινωνήσουν ευρύτερα στους πολίτες τις μειώσεις των τελών ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ-είχαν στείλει σχετικό δελτίο τύπου σήμερα το πρωί-και την αύξηση των τελών στους υπερκαταναλωτές. Αυτό που έχει ενδιαφέρον από την σημερινή συνέντευξη είναι τα 12 εκατομμύρια ευρώ(!) που χρωστούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη Δημοτική Επιχείρηση και την διαδικασία που θα ακολουθήσουν για να τα εισπράξουν. Ο Μιχάλης Χατζής είπε ότι το ταμείο της ΔΕΥΑΚ έχει έλλειμμα 550,000 ευρώ(!), απλήρωτη την ΔΕΗ και το χρέος της ανέρχεται στο 1εκ ευρώ! Στην πορεία βέβαια-σε ερώτηση δημοσιογράφου- ο δήμαρχος διόρθωσε τα στοιχεία που είπε ο Μιχάλης Χατζής λέγοντας ότι ο Μ.Χ. δεν το έθεσε σωστά αφού το ταμείο της ΔΕΥΑΚ δεν είναι ελλειμματικό, έχει ταμειακά διαθέσιμα  1εκ ευρώ αλλά θα μπορούσε να έχει 2εκ.!

Όσον αφορά τους μεγαλοοφειλέτες, οι ενέργειες που θα κάνει η διοίκηση της ΔΕΑΥΚ είναι συστημένη επιστολή με σκοπό εντός  20 ημέρου την εξόφληση ή τον διακανονισμό της οφειλής, αποστολή της βεβαίωσης οφειλής στην ΔΟΥ Κορίνθου και τέλος έκδοση διαταγών πληρωμής με σκοπό την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των μεγαλοοφειλετών. Η περίοδος χάριτος σε μεγαλοοφειλέτες έχει τελειώσει και αν εισπραχθούν αυτά τα ποσά θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις των τελών ύδρευσης. Σωστό και δίκαιο για την πλειοψηφία του κόσμου που είναι συνεπείς στις πληρωμές.Σε ερώτησή μου αν έχουν σκοπό να δώσουν στην δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών ,η απάντηση ήταν αρνητική.

Ο εντενταλμένος σύμβουλος της ΔΕΥΑΚ Μπάμπης Ντιγκιρλάκης αφού επανέλαβε αυτά που είπε και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο  προέβη σε μία αποκάλυψη, λέγοντας ότι αλλάζει ριζικά το μοντέλο διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης. Η διοίκηση πλέον θα σχεδιάζει-θα αποφασίζει και η υπηρεσία θα εκτελεί. Μομφή απέναντι στην υπηρεσία αυτή η δήλωση του Μ.Ν. και εδώ δημιουργούνται ερωτήματα. Τα προηγούμενα χρόνια ποιός έκανε κουμάντο στην ΔΕΥΑΚ; Οι υπάλληλοι και όχι οι αιρετοί; Τέλος ο Μ.Ν. δήλωσε σίγουρος ότι παρ’όλες τις μειώσεις η εταιρεία στο τέλος του χρόνου θα γράψει καλύτερη οικονομική θέση από αυτήν που παρέλαβαν.

Ο δήμαρχος Κορινθίων έκλεισε την συνέντευξη σχολιάζοντας την ψήφιση του προϋπολογισμού στο χθεσινό  δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας ότι μόλις σε 40 μέρες κατάφεραν από το μηδέν να φέρουν προς ψήφιση τον προϋπολογισμό. κατηγόρησε τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο ότι δεν το έκανε ως όφειλε αυτός, ενώ για μια ακόμα φορά μίλησε για το σκάνδαλο των led που έχει υπογραφή Νανόπουλου.

Παράλληλα έβγαλε και κάποιες ειδήσεις για έργα και αφορούν τον νέο σύγχρονο χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Κορίνθου, την οδοποιία στις 22 κοινότητες του δήμου, η οποία και θα πάει ”πακέτο” και όχι όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος με απευθείας αναθέσεις, νέο κλειστό λυόμενο γυμναστήριο(μπαλόνι)δίπλα ακριβώς από το ήδη υπάρχον, αντικαταστάσεις χλοοτάπητα και νέα αποδυτήρια στα γήπεδα Ξυλοκέριζας και Αθικίων καθώς και νέες αρχιτεκτονικές μελέτες για τις τρεις εισόδους της πόλης, το κέντρο της πόλης, την παραλία Καλάμια και το Πνευματικό Κέντρο Άσσου.

Δείτε όλη την συνέντευξη παρακάτω

mifi

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog