Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγκατάσταση Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων σε Κάθε Περιφέρεια για Αποτελεσματική Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών

- Advertisement -
  • Εγκατάσταση Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων σε Κάθε Περιφέρεια για Αποτελεσματική Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών. Κάθε περιφέρεια της χώρας θα εφοδιάζεται με Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών καταστροφών και τον βέλτιστο συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας.

Η υπογραφή της σύμβασης για την παράδοσή τους έγινε πρόσφατα από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο του προγράμματος “ΑΙΓΙΣ”, με δαπάνη ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Κάθε Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων περιλαμβάνει ένα σύστημα δύο οχημάτων 4Χ4, με το πρώτο να διαθέτει εξοπλισμό τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών και ένα προσαρτημένο drone για αμέσα οπτικά δεδομένα.

Το δεύτερο λειτουργεί ως όχημα υποστήριξης και εξοπλισμού.

Επιπλέον, περιλαμβάνουν μετεωρολογικό σταθμό και συστήματα διαλειτουργικότητας με το σύστημα διαχείρισης του στόλου “ENGAGE” του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι 13 περιφερειακές πυροσβεστικές διοικήσεις θα εξοπλιστούν με τα νέα κέντρα, επεκτείνοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτά προστίθενται στα ήδη υφιστάμενα 4 κινητά επιχειρησιακά κέντρα “ΟΛΥΜΠΟΣ”.

Τα Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων θα λειτουργούν με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και των Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων, συνοδευόμενα από επιστημονικό προσωπικό για άμεση παροχή πληροφοριών και δεδομένων στο πεδίο. Ο σκοπός είναι η ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταστάσεων, με τη δυνατότητα συνδρομής σε συμβάντα και στο εξωτερικό εάν απαιτηθεί.

Το εθνικό πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ” διαμορφώνει μια καθετοποιημένη διοικητική οργάνωση για τη διαχείριση κινδύνων, επιτρέποντας τη διαλειτουργικότητα και τον συντονισμό των δομών της Πολιτικής Προστασίας για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Τα Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων αποτελούν τον σύνδεσμο μεταξύ τοπικών κέντρων και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog