Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Σε αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ προχώρησε η κυβέρνηση – Ποιος αναλαμβάνει

- Advertisement -
  • Ο υποδιοικητής της υπηρεσίας, Γιώργος Κέλλης, πρώην υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που ήταν αρμόδιος για την αντικατασκοπεία, την τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και την εποπτεία του πολυσυζητημένου συστήματος νόμιμων συνακροάσεων των μυστικών υπηρεσιών, αποχωρεί μετά από 13 μήνες από το κτίριο της Λ. Κατεχάκη.

Στη θέση του τοποθετείται ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Αντώνης Τζιτζής, ο οποίος αποστρατεύτηκε από το σώμα στις κρίσεις του 2022, ενώ ήταν προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο 60χρονος πρώην υποδιοικητής κ. Κέλλης φαίνεται πως για να διευκολύνει την κυβερνητική απόφαση υπέβαλε παραίτηση επικαλούμενος έκτακτους οικογενειακούς λόγους υγείας, ενώ δεν αποκλείεται στο προσεχές μέλλον, όπως αναφέρουν σχετικές πηγές ενημέρωσης, να αναλάβει άλλο κυβερνητικό πόστο.

Η συγκεκριμένη αλλαγή, και η τοποθέτηση του πρώην διοικητή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης στη θέση του υποδιοικητή, φαίνεται να σχετίζεται με την πρόθεση ενίσχυσης της υπηρεσίας στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι σχετικά πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΥΠ.

Μια επαφή, η οποία, συνοδευόμενη από την αλλαγή στη θέση του υποδιοικητή, αναδεικνύει πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ. έχουν ενεργό ρόλο ή τουλάχιστον στενή συνεργασία στη διαχείριση θεμάτων ασφαλείας από την πλευρά της ΕΥΠ.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνεται έμφαση στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, που απαιτεί μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων άρσης απορρήτου των επικοινωνιών από την Ελληνική Αστυνομία, το οποίο πραγματοποιείται από το προηγμένο σύστημα συνακροάσεων της ΕΥΠ και όχι το «παλιό» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

 

πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog