Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

“Μύθοι και Αλήθειες για το 1821, ο Δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος απαντά σε 10 διαχρονικά ερωτήματα”

στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας

- Advertisement -

“Μύθοι και Αλήθειες για το 1821, ο Δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος απαντά σε 10 διαχρονικά ερωτήματα”

🗓 Σάββατο 23 Μαρτίου 2024
⏰️ 6:30μ.μ
🏛 Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας
Διοργάνωση: Ένωση Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της επετείου της Έναρξης της Επαναστάσεως του 1821.
Ομιλητής είναι ο Δόκτωρ Dimitris Stathakopoulos Ίσως ο καθ’ ύλην αρμόδιος βάσει της ιδιότητάς του και των ερευνών του να αποσαφηνίσει πτυχές και θέματα που ταλανίζουν διαχρονικά την ιστοριογραφία και το κοινό σε σχέση με την Ελληνική Επανάσταση, τα χρόνια πριν αλλά και μετά.


Ο κ. Καθηγητής θα απαντήσει σε ερωτήσεις όπως :

🎯 Έγιναν επαναστάσεις πριν το 1821 ;
🎯 Επηρεάστηκε η επανάσταση από τη Γαλλική;
🎯 Υπήρξε Παιδεία και κρυφό σχολειό ;
🎯 Η καθιέρωση της 25ης Μαρτίου ως εθνικής επετείου το 1838. Ήταν αυτονόητη;

Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος είναι Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου (Οθωμανική Κοινωνία-Ιστορία και Πολιτισμός),
Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών & Ευρασιατικών Μελετών (ΕΤΕΜ) του Παν. Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ), Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής.
Ιδιαίτερη επίσης Τιμή αποτελεί η συμμετοχή στην εκδήλωση του Γυμνασίου Περαχώρας, με την παρουσίαση ενός ολιγόλεπτου αποσπάσματος από την παράσταση που ετοιμάζουν υπό την επιμέλεια της Δ/ντριας κ. ΕΛΕΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΗ επίσης, με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου και θα παρουσιαστεί εκείνες τις ημέρες στο κοινό.
Θα σας περιμένουμε με χαρά!
Αιγίδα: Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτή ήταν η καλύτερη περίοδος να ερχόταν, για να παρακολουθήσει την ομιλία και να μορφωθεί κομμάτι ο ανεπρόκοπος. Αλλά αντί αυτού, ήθελε καρναβάλια και φαΐ μπας και χαρεί λιγάκι, γιατί στη μπάλα η ομάδα του ο τζανετάκος τον γεμίζει πίκρες.

  2. Ρε εσυ προκομμένε πως γίνετε η πρώτη ομάδα της Ελλάδας σε τίτλους σε δόξα σε κόσμο ,η καλύτερη ελληνική ομάδα σε βαθμολογίες ,νίκες κλπ στην Ευρώπη να γεμίζει πίκρες τον κόσμο της ??Δηλαδη τι να πουν οι 234τοι για πίκρες και φάπες αλλά Τζανετάκο !!Το να έχει μια ομάδα σαν το θρύλο μια δυο κακές χρονιές δεν χαθηκε και ο κόσμος !Οι μεγάλες ομάδες ετσι είναι !Δες στις μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη πως κάνουν και αυτές άσχημες χρονιές !Τωρα οσο αφορά την Ελλάδα οι δυο μεγάλες ομάδες οΣΦΠ και ΠΑΟ βλέπεις τι γίνετε !15 χρόνια χωρίς τίτλο με κανα 2 κύπελλα την έχει βγάλει και λες πίκρες ?Και η ΑΕΚ και αυτή στο ίδιο μήκος πίκρας !Αντε γεια για να περάσω καλά ήρθα στο Λουτρακι όχι για φροντιστήρια 🧋🥃🥩🍖🍗

  3. Ρε εσυ προκομμένε για εξήγησε μου πως γίνετε η πρώτη ομάδα της Ελλάδας σε τίτλους κύπελλα δόξα κόσμο να γεμίζει πίκρα τον κόσμο της ??Και στην Ευρώπη επίσης πρώτος στις βαθμολογίες ,νίκες φήμη κλπ της χώρας !!Το να έχει μια μεγάλη ομάδα μια δυο κακές χρονιές δεν είναι ουτε παράξενο και το κάνουν και στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου !!Τωρα στην Ελλάδα οι δυο μεγάλες ομάδες οΣΦΠ και ΠΑΟ βλέπεις την πίκρα που έχει ο κόσμος του ΠΑΟ Εχωντας 15 χρόνια χωρίς τίτλο και την έχει βγάλει με κανα δυο κύπελλα !Και η ΑΕΚ ακόμα χειροτερα και αυτή και μου λες για πίκρες !.,Παμε και στο φαΐ τώρα !Ρε Τζανετάκο για να περάσω καλά ήρθα στο Λουτρακι να φάω να πιω και να χορέψω και όχι για φροντιστήρια !!Ρε μου φτάνουν τα γράμματα που ξέρω να περναω καλά !Εσυ που ξερεις τα πολλά χρειαζεσε βοηθεια !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog