Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γ. Ψυχογιός: Να παραταθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των ΚΟΧ στις δομές φιλοξενίας

Προβλήματα του μεταναστευτκού ανέδειξε ο Βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

- Advertisement -

Σε συνέχεια Ερώτησης στη Βουλή και ειδικής αναφοράς που έκανε σε σημερινή συνέντευξη «Στο Κόκκινο 105.5» (την οποία μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο) ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας και Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Έχουμε κατ’ επανάληψη καλέσει τον κο Υπουργό να φροντίσει εγκαίρως για την παραμονή του προσωπικού που απασχολείται στις δομές φιλοξενίας μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Παρά το ότι έχει παρέλθει δεκαπενθήμερο από την διάταξη που δίνει τη δυνατότητα παράτασης, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο γνωρίζει ότι το προσωπικό του προγράμματος είναι απολύτως απαραίτητο για την στήριξη βασικών υπηρεσιών στις δομές, ο κ. Καιρίδης σε πρόσφατη επίσκεψή του σε δομή φέρεται να είπε ότι δεν επαρκούν τα χρήματα που διαθέτει το Υπουργείο για να παραταθούν όλες οι συμβάσεις ρίχνοντας, μάλιστα, την ευθύνη στο Υπουργείο Εργασίας. Δηλαδή στην ίδια την κυβέρνησή του…

Επειδή οι εργαζόμενοι ΚΟΧ δεν μπορεί να είναι «μπαλάκι» μεταξύ Υπουργείων, επειδή έχουν συμβάλει καθοριστικά κι έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στο πεδίο, επειδή το να διατηρήσουν τη δουλειά τους είναι πολύ κρίσιμο για την αξιοπρεπή διαβίωση αυτών και των οικογενειών τους, ιδίως στις σημερινές συνθήκες ακρίβειας σε βασικά αγαθά, καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό και την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να πράξουν το αυτονόητο και να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις όλων, δηλαδή και των 712 εργαζόμενων στις δομές, που λήγουν τις επόμενες μέρες».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog