Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πού «κλειδώνει» το επίδομα του Πάσχα μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

Τι είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Υπουργός Εργασίας

- Advertisement -

Tο δώρο Πάσχα είναι 415 ευρώ και υπολογίζεται πάνω σε όλον τον νέο κατώτατο μισθό των 830 ευρώ. Όσοι εργοδότες δεν δώσουν το δώρο Πάσχα στα 415 ευρώ είναι παράνομοι», δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Όπως υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η καταβολή του δώρου Πάσχα ελέγχεται αυτόματα πλέον, μέσω της ΕΡΓΑΝΗΣ.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε παράλληλα σε σειρά θεμάτων, όπως το επίδομα μητρότητας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τον πληθωρισμό και τις κλαδικές συμβάσεις, καθώς και τα αναδρομικά και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνας Μιχαηλίδου στον ANT1 και στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη.

Για το δώρο του Πάσχα

«Tο δώρο Πάσχα είναι 415 ευρώ και υπολογίζεται πάνω σε όλον τον νέο κατώτατο μισθό των 830 ευρώ. Όσοι εργοδότες δεν δώσουν το δώρο Πάσχα στα 415 ευρώ είναι παράνομοι. Και αυτό μπορούμε να το δούμε αυτόματα πλέον, μέσω της ΕΡΓΑΝΗΣ, όπου βλέπουμε και ελέγχουμε όλες τις μισθοδοσίες».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog