Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου – Πού θα γίνει ορατή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένουν την ολική έκλειψη ηλίου η οποία θα συμβεί σήμερα, Δευτέρα 8 Απρίλη. Από που θα είναι ορατή.

Κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών (κυρίως της βόρειας Αμερικής), του Καναδά και του Μεξικού αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την ολική έκλειψη ηλίου, η οποία πρόκειται να συμβεί σήμερα, Δευτέρα (8/4), ενώ εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν στις παραπάνω χώρες, για να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα.

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει να βρουν το κατάλληλο μέρος, για να παρακολουθήσουν τη Σελήνη να περνά μπροστά από τον Ήλιο, με τις μετεωρολογικές προβλέψεις για πυκνές νεφώσεις σήμερα να προκαλούν απογοήτευση.

Η ολική έκλειψη θα ξεκινήσει από τον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, με τις πρώτες περιοχές του Μεξικού να την παρατηρούν από τις ακτές του Ειρηνικού. Το μονοπάτι της έκλειψης θα διασχίσει το Μεξικό και θα συνεχίσει στις ΗΠΑ περνώντας από το Τέξας, συνεχίζοντας βορειοανατολικά και περνώντας στη συνέχεια και από τον Καναδά.


Πυρετώδεις προετοιμασίες για την έκλειψη – Στα σκαριά σπάνια επιστημονικά πειράματα
Κατά τη διάρκεια της ολικότητας, οπότε ο μαύρος δίσκος της Σελήνης παίρνει τη θέση του Ήλιου, ο ουρανός θα σκοτεινιάσει σαν να είναι αυγή ή σούρουπο και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το στέμμα του Ήλιου, την εξώτερη ατμόσφαιρα του Ήλιου. Η φάση αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερα λεπτά. Έξω από τη διαδρομή ολικότητας, οι άνθρωποι στις όμορες περιοχές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια μερική έκλειψη Ηλίου.

Τα στάδια της ολικής έκλειψης ηλίουΣύμφωνα με τη NASA, περίπου 31,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κατά μήκος του μονοπατιού της έκλειψης, ενώ συνολικά πάνω από 300 εκατομμύρια άτομα θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν έστω και μερική έκλειψη.

Η NASA έχει προγραμματίσει ζωντανή μετάδοση από τις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας και για τρεις ώρες, από τοποθεσίες σε όλες τις ΗΠΑ. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:

Σημειώνεται ότι η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου αναμένεται στις 12 Αυγούστου 2024 και θα είναι ορατή από την Ισλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία και την Ισπανία.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog