Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ελληνο-ουγγρικής φιλίας(ΦΩΤΟ)

Μια πολύ ωραία εκδήλωση έλαβε χώρα σήμερα 17 Απριλίου στην παλιά γέφυρα του Ισθμού στο Ουγγρικό Μνημείο.

- Advertisement -

Το Ουγγρικό Μνημείο σύμβολο της Ελληνο-ουγγρικής φιλίας και συνεργασίας έχει στηθεί δίπλα ακριβώς από το Περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού Προώθησης και Προβολής Λουτρακίου(LTO) για να τιμήσει τους δυο κορυφαίους μηχανικούς της διάνοιξης της διώρυγας το 1893.

Οι Bela Gerster και István Türr κατ’εντολή του πρωθυπουργού-που οραματίστηκε το άνοιγμα του καναλιού –Χαρίλαου Τρικούπη σχεδίασαν ,οργάνωσαν και διεύθυναν τις εργασίες κατασκευής της διάνοιξης της διώρυγας την περίοδο 1881-1893.

Το μνημείο είναι σχέδιο του αρχιτέκτονα Μίλτου Παπαδημητρόπουλου από το Λουτράκι και αναπαριστά τα πρανή της Διώρυγας ενώ είναι ντυμένο με Ουγγρικό γρανίτη.

Στην σημερινή εκδήλωση ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ουγγαρίας – Ελλάδος, κ. István Hiller, η Α.Ε. Πρέσβης της Ουγγαρίας κ. Erik Haupt,ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ.Γιώργος Γκιώνης, ο δήμαρχος Κορινθίων κ.Νίκος Σταυρέλης, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΕΔΙΚ κ. Γιώργος Ζουγλής, ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου κ.Θοδωρής Πέτρου καθώς και η αντιδήμαρχος Λουτρακίου κ.Θεώνη Μαυροματίδου.

Μικρές και σύντομες ομιλίες έκαναν ο κ.Hiller, ο κ.Γκιώνης, ο κ.Ζουγλής και ο κ.Σταυρέλης ο οποίος να σημειώσουμε, έδειξε την πρόθεσή του στην Ουγγρική αποστολή. να αδελφοποιηθεί η Κόρινθος με οποιαδήποτε Ουγγρική πόλη.

Στεφάνια για να τιμήσουν τους δύο κορυφαίους Ούγγρους μηχανικούς κατέθεσαν ο κ.Hiller,ο κ.Γκιώνης και ο κ.Ζουγλής.

Το Ουγγρικό Μνημείο στο κέντρο της Ελλάδος αποτελεί ένα μνημείο παντοτινής φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών και αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους Ούγγρους τουρίστες που περνούν από την γέφυρα του Ισθμού.

mifi

Δείτε φώτο από την σημερινή εκδήλωση:

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog