Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Μονή Οσίου Παταπίου 1973 (Βουβό φιλμ)

Ιδρύθηκε το 1952 στο σημείο που υπήρχε ένα αρχαίο ασκητήριο του 12ου αιώνα

- Advertisement -

Ο κινηματογραφιστής με τη παρέα του επισκέπτονται το μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Λουτρακίου, στο νομό Κορινθίας.

Στην έναρξη της ταινίας παρακολουθούμε τις τρεις γυναίκες της παρέας, καθώς συζητούν περπατώντας, ενώ στο βάθος διακρίνουμε το Λουτράκι. Στο επόμενο πλάνο μεταφερόμαστε στο εσωτερικό της εκκλησίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που βρίσκεται δίπλα στο σπήλαιο του Οσίου Παταπίου.

Η κάμερα μας δείχνει τις αγιογραφίες, τα μανουάλια και τα κρεμαστά κηροπήγια του ναού, ενώ μια ηλικιωμένη μοναχή κουβεντιάζει με τις υπόλοιπες γυναίκες. Το μοναστήρι του Οσίου Παταπίου βρίσκεται στα Γεράνεια Όρη σε ύψος 650 μέτρων και έχει θέα το Λουτράκι.

Ιδρύθηκε το 1952 στο σημείο που υπήρχε ένα αρχαίο ασκητήριο του 12ου αιώνα, μέσα στο σπήλαιο του οποίου βρέθηκε το λείψανο του Αγίου. Η μονή, που είναι γυναικεία, δέχεται κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών, προκειμένου να προσκυνήσουν το λείψανο του Οσίου Παταπίου, το οποίο εκτίθεται στο σπήλαιο, μέσα σε ξύλινη λάρνακα καλυμμένο με ράσο.

Το φιλμ κλείνει με ένα πανοραμικό πλάνο της πόλης του Λουτρακίου, από το σημείο της μονής.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το εσωτερικό του ναου που φαίνεται στο φιλμάκι είναι από την Μόνη του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται δίπλα από τον Άγιο Γεράσιμο, στον δρόμο για τον Όσιο Παταπιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog