Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στην Ισπανία το Γυμνάσιο Σοφικού (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -
     Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη συνάντηση του προγράμματος ERASMUS Climate Watchers στην πόλη Hellin της Ισπανίας από τις 14 έως τις 20 Απριλίου 2023. Η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα στο Σοφικό τον Νοέμβριο του 2023.

      Μαθητές και μαθήτριες από το Σχολείο IES JUSTO MILLAN στο HELLIN της Ισπανίας υποδέχθηκαν μαθητές και μαθήτριες από το Ιταλικό σχολείο ZANOTTI BIANCO της Καλαβρίας, όπως επίσης  και  μαθητές και μαθήτριες  από το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΟΦΙΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.  Στη συνάντηση συμμετείχαν και δύο μέλη της ΑΕΙΦΟΡΟΥΜ, η οποία είναι εταίρος του προγράμματος.

       Στη διάρκεια της 2ης συνάντησης, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στις χώρες-εταίρους,  ενημερώθηκαν μαθητές και μαθήτριες για καινοτόμες  μεθόδους εξοικονόμησης νερού και για την προτεραιότητα που δίνεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ιδιαίτερα στην αιολική, στη συγκεκριμένη περιφέρεια (Castilla La Mancha).

       Την ομάδα των μαθητών υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος του Hellin Manuel Serena Fernandez, ο οποίος  ευχαρίστησε τους μαθητές για την επίσκεψη τους και για την ενασχόληση τους με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και  τόνισε  τη μεγάλη σημασία που έχουν  τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας.

         Το πρόγραμμα  ολοκληρώθηκε με πληθώρα δράσεων σχετικών με το Περιβάλλον και  επισκέψεις των μαθητών στις πόλεις Μούρθια και Βαλένθια.  Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο 2024 στην Marina Di Guoiosa Ionica στην Ιταλία.    

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog