Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Χρυσή Αυγή: Έφεση για την αποφυλάκιση Νίκου Μιχαλολιάκου

ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να βγει

- Advertisement -

Έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε με όρους ο άλλοτε αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος -ο οποίος με βάση την πρωτόδικη απόφαση έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης- άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Λαμίας Νικήτας Θεολογίδης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αφού μελέτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, άσκησε έφεση κρίνοντας, ότι η αρθρογραφία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετά την καταδίκη του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, υπέρ της ναζιστικής ιδεολογίας και του ναζιστικού μορφώματος, συνηγορούν υπέρ της εκτίμησης για κακή διαγωγή του μετά την καταδίκη του.

Ως εκ τούτου ο εισαγγελέας έκρινε, ότι αυτά τον καθιστούν επικίνδυνο για διάπραξη νέων εγκλημάτων, κάτι που δεν είχε δεχθεί το δικαστικό συμβούλιο που τον αποφυλάκισε.

Ποιοι θα αποφασίσουν

Τον τελικό λόγο έχουν τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας που όπως εκτιμάται σύντομα θα κρίνουν την υπόθεση.

Αν οι δικαστές συμφωνήσουν με την εισαγγελική πρόταση τότε το πρωτόδικο βούλευμα εξαφανίζεται, η απόφαση για την αποφυλάκιση παύει να ισχύει και ο Μιχαλολιάκος επιστρέφει στη φυλακή, ενώ την ίδια ώρα η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σε πλήρη εξέλιξη σε δεύτερο βαθμό.

Να σημειωθεί εδώ ότι και ο εισαγγελέας που εισηγήθηκε στο δικαστικό συμβούλιο που αποφυλάκισε τον Νίκο Μιχαλολιάκο είχε ταχθεί, υπέρ της άποψης, ότι ενώ τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να βγει, εντούτοις υπήρξε απόλυτος και αρνητικός για την αποφυλάκιση του, καθώς, όπως σημείωνε στην πρόταση υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες ο άλλοτε αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος δεν πρέπει να αποφυλακιστεί.

Αντίθετα το Δικαστικό Συμβούλιο που εξέτασε την αίτηση επισήμανε στο βούλευμα του, ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του κρατούμενου.

Και αξιολόγησε τη διαγωγή του θετικά, απορρίπτοντας την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων και εντέλει δέχθηκε την αίτηση και διατάσσοντςε την υφ’όρον απόλυση του αιτούντος, επιβάλλοντας:

  • όρους απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής,
  • εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μια φορά τον μήνα
  • και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

Σε κάθε περίπτωση η απόλυση Μιχαλολιάκου που έγινε με τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου που ίσχυε τότε ως το 2019 δεν ήταν μονόδρομος για τους δικαστές, καθώς θα μπορούσαν να ακολουθήσουν την εισαγγελική πρόταση και να αποκλείσουν την απόλυση Μιχαλολιάκου από τη φυλακή.

- Advertisement -
ΠΗΓΗin

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΕΦΕΣΗ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

  2. Εάν ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα, τότε να αποφυλακισθεί, ειδεμή γίνεται παραβίαση του συντάγματος περί ισότητας όλων των πολιτών απέναντι στον νόμο.

  3. Ο χουντοναζί εγκληματίας ψευτοπαλληκαράς και λιποτάκτης το 1978 πρώην τρόφιμος του Κορυδαλλού που σέρβιρε βόμβες σε ανυποψίαστους πολίτες θαμώνες των κινηματογράφων Ελλη και Οπερα στην Ακαδημίας, τραυματίζοντας αρκετούς. Καθαιρέθηκε ατιμωτικά από τον βαθμό του έφεδρου αξιωματικού.΄΄Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945΄΄ δήλωνε με υπερηφάνεια… όπως και ΄΄αν ζούσα το 1933 στην Γερνανία θα ήμουν μέλος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος΄΄ ενώ στο δικαστήριο α π ε κ δ υ ό τ α ν ότι είναι νεοναζί και βέβαια την ευθύνη των πράξεών του όπως ό λ ο ι οι ψευτονταήδες της Χ.Α. Κορυφαία του δήλωση το 2012 το περίφημο΄΄εχω την τιμή να μην είμαι δημοκράτης΄΄ που χάρη σ’αυτήν την (όποια ) δημοκρατία, αφού επικαλέστηκε τους νόμους της τελικά παρά την αντίθετη άποψη του εισαγγελέα α π ο φ υ λ α κ ί σ τ η κ ε!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog