Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Αιφνιδιαστική παραίτηση Κούγια από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

- Advertisement -

Με μια αινιγματική δήλωση ανακοινώνει πως μετά από έξι μήνες παραιτείται από τη θέση του αντιπροέδρου και του νομικού συμβούλου της ποδοσφαιρικής ομάδας.

«Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να παραιτηθώ, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η εκτίμηση που θέλω να έχω στον εαυτό μου τα επόμενα χρόνια της ζωής μου», επισημαίνει ο γνωστός ποινικολόγος σε γραπτή ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση


Όπως είναι γνωστό, προ 6μηνου και όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν στα «τάρταρα», δέχτηκα την πρόσκληση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλάβω τη θέση του νομικού συμβούλου και Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μετά από συζητήσεις τόσο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και με πρόσωπα του περιβάλλοντος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα οποία εκτιμώ, αποδέχτηκα αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, γιατί είχα να διαχειριστώ το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια δεν θα ήμουν ο ιδιοκτήτης μιας ομάδος και θα ήμουν ένα κορυφαίο μεν αλλά απλό διοικητικό στέλεχος.

Σημειωτέον ότι για τη θέση μου αυτή αρνήθηκα να εισπράττω έστω και 1 ευρώ, αφού η φιλική μου σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν αυτό που κυριάρχησε στην επιλογή μου σε συνδυασμό με την παθολογική μου αγάπη για το ποδόσφαιρο, η οποία αγάπη πάντοτε ήταν υπεράνω χρωμάτων και συλλογικών υποστηρίξεων και πάντοτε ονειρευόμουν ένα ελληνικό ποδόσφαιρο καθαρό και έξω από τις βρωμιές του βρώμικου παρασκηνίου, ενός παρασκηνίου που κορυφώθηκε από το 1996 και μετά και γι’ αυτό τον λόγο ήμουν ο πρωταγωνιστής κάθε προσπάθειας καθάρσεως του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που κόσμησα με την παρουσία μου το ΔΣ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, επήλθαν κοσμογονικές αλλαγές σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, με αποτέλεσμα οι σωστές αποφάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και η δαπάνη από αυτόν δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε συνδυασμό με την παρουσία στο ποδοσφαιρικό τμήμα των Κ.Κ. Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά κυρίως τον ερχομό του «σοφού» προπονητού Μεντιλίμπαρ, να μας οδηγήσουν ακόμη και στη διεκδίκηση του ονείρου της κατακτήσεως ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου, ενώ λίγους μήνες πριν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχανε με κατεβασμένα τα χέρια από τη Λαμία.

Σήμερα, δυστυχώς, για λόγους που αφορούν την προσωπική, τη νομική αλλά και την ποδοσφαιρική μου αξιοπρέπεια, αλλά και ό,τι σημαίνει για την ελληνική κοινωνία η εν γένει προσωπικότητά μου, η επαγγελματική και κοινωνική μου διαδρομή αλλά και η αυτοτέλειά μου στο πώς θα εκφράζω τις απόψεις μου για θέματα, τα οποία αφορούν είτε την επιστήμη μου, είτε την κοινωνία, είτε το ελληνικό ποδόσφαιρο, είμαι υποχρεωμένος απέναντι στο σύστημα αξιών, το οποίο πρεσβεύω σε όλες αυτές τις δεκαετίες της ζωής μου, να παραιτηθώ από τις θέσεις, τις οποίες είχα στον Ολυμπιακό και τις οποίες τίμησα ανιδιοτελώς με τον καλύτερο τρόπο.

Θέλω να ευχαριστήσω με τα πιο θερμά λόγια τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο η σχέση μας πλέον δεν είναι μόνο είτε επαγγελματική, είτε προσωπική, αλλά είμαστε και οι δυο μέλη της ίδιας οικογένειας.

Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου για τους Κώστα Καραπαπά, Μιχάλη Κουντούρη, Τάκη Αγραφιώτη και όλα τα στελέχη του Ολυμπιακού, με τους οποίους ζήσαμε αυτούς τους 6 μήνες πρωτοφανείς στιγμές ποδοσφαιρικής ευτυχίας, αλλά δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να παραιτηθώ, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η εκτίμηση που θέλω να έχω στον εαυτό μου τα επόμενα χρόνια της ζωής μου.

Είμαι βέβαιος ότι θα κατακτήσουμε το ευρωπαϊκό κύπελλο και λυπάμαι που δυστυχώς πλέον δεν θα είμαι στα αποδυτήρια, για να πανηγυρίσουμε μαζί όλοι αυτό το όνειρο, όπως κάναμε τους τελευταίους μήνες για όλες αυτές τις επιτυχίες μας που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατομμύρια οπαδούς του Ολυμπιακού για την αγάπη και την εκτίμηση που μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή, παρά το ότι ποτέ δεν ήμουν μέλος της οικογενείας τους, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα ένιωσαν και αυτοί με πόση υπευθυνότητα και με πόσο σεβασμό στην ιστορία του Ολυμπιακού υπηρέτησα ανιδιοτελώς αυτή την ευαίσθητη θέση, την οποία κατείχα μέχρι σήμερα σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε όλοι μαζί, για να καταφέρουμε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο πετύχαμε.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με προλάβατε για ένα λεπτό για την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Κουγια 😜😜Μαλιστα !!Γνωστο ότι ο Κουγιας δεν «στεριωνει «πολύ όπου και να ανακατευθεί !!Free spirit που λένε οι Εγγλέζοι !!Θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο τον Βαγγέλη και θα σας ενημερώσω για το τι έχει συμβεί !!Σιγουρα κάτι που έγινε δεν θα άρεσε στον Αλέξη και έκρινε ότι είναι Ρα να φύγει από τον Ολυμπιακό !!Σιγουρα δεν έχει να κάνει με την σχέση του με τον Μαρινάκη η αν προτιμάτε να τον «έφαγε «ο Βαγγέλης !!Αυτα τα ολιγα προς το παρόν 😜

  2. Είχαμε και άλλη αιφνιδιαστική «παραίτηση «η καλύτερα απόλυση χτες !!Ο ταβερνιάρης όνομα και πράμα ο Φατιμ Τερίμ !!Τον σχόλασε ο Γιαννάκης ο Αλαφου !!70 ετών ο Τερίμ ότι είχε να δώσει ας πούμε σαν προπονητής το έδωσε παλιά στις ομάδες και την Εθνική Τουρκίας !!Δυστυχως ο Αλαφούζος μπαλα δεν ξέρει και το λάθος του να τζογάρει στον Τούρκο μπας και πατεί κούπα δεν έκατσε !!Θα πάρει τώρα για τα δυο ματς με Ολυμπιακό και τελικό με Άρη τον Γιαννάκη τον Κοντη !!Μαθαινει την δουλειά του προπονητή ο Κοντής ,ξέρει την Παναθα καλα και καλείτε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά !!Το μόνο που έχουμε να θυμόμαστε από τον Τερίμ θα είναι οι επισκέψεις στις χασαποταβέρνες της Αττικής και Βοιωτίας και όπως ειχα προβλέψει θα ανεβεί στο αερόστατο του Τίγρη και αυτός !!Αντε καλή σας μέρα

  3. Λέγεται πως του ζήτησαν από μέσα να αθωώσει τους υψηλόβαθμους αλήτες της θύρας 7 που εμπλέκονται ως ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία του αστυνομικού. Και ο Κούγιας ουκ ολίγες φορές έχει αναλάβει την υπεράσπιση αστυνομικών. Γιαυτό άλλωστε στην παραίτησή του μίλησε μεταξύ άλλων και για νομική αξιοπρέπεια. Αρνήθηκε, επέμειναν, σηκώθηκε κι έφυγε. Αυτή δεν είναι ομάδα, αλλά η Χ.Α. του ποδοσφαίρου. Εγκληματική οργάνωση που έχει ρίξει στα τάρταρα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολύ σωστά όσα έχει πει ο Τάσος κατά καιρούς εδώ για αυτόν τον, υποτίθεται αθλητικό, σύλλογο.

  4. Που λέγεται αγαπητέ 0907 τι του ζήτησαν να κάνει του Κουγια ??Σιγουρα στα σάιτ που παραπληροφορούν και τα βάζουν κυρίως με τον Ολυμπιακό !!Το θέμα της βίας η εγκληματίες οργανωμένοι αν προτιμας υπάρχουν δυστυχως σε όλους τους συλλόγους !Ουτε η πρώτη φορά είναι που υπάρχουν οπαδικα ,δυστυχως με ανθρώπινες ζωές περιστατικά !!Για κοιτα και για την ομάδα σου τι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και μετά να να μιλάς για «αθλητικό συλογο !!Το έχουμε πει πολλες φορές και στο ξαναλεω μηπως και το καταλάβεις !Αυτα τα άτομα δεν έχουν ομάδα και δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο !!Εκμεταλευονται τις ομάδες ,μπαίνουν στους συλλόγους και τα κλαμπ και κάνουν ότι κάνουν !Οταν οι ίδιες οι ομάδες και κυρίως οι σύνδεσμοι αποβάλουν αυτά τα άτομα θα τελειώσει και η βία στα γήπεδα !Τοσο απλό και το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό ομάδες στο εξωτερικό που είχαν θέματα με χουλιγκανους ,νεοναζί ,όπως θες αποκάλεσε τους !!Τωρα για να το κλείσω ,ο Κουγιας δεν είναι κανένας τυχαίος ουτε χτεσινός και σίγουρα δεν πιέζετε από αυτούς που εσυ εννοείς !!Και επειδη τον ξέρουμε τον Κουγια εσυ μαλλον όχι ,θα το έλεγε αν ήταν κάτι τέτοιο να εισε σίγουρος !!

  5. Δεν το άκουσα, αλλά δεν εκπλήσδομαι καθόλου αδελφέ. Μάλλον έχεις δίκιο διότι θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια η θεία μου (δικηγόρος Αθηνών) είχε ρωτήσει στην Ευελπίδων ένα χουλιγκάνι που καθόταν έξω αρκετή ώρα, κατηγορούμενος, αλλά όχι για αδίκημα που έγινε μεταφορά με κλούβα και τέτοια, τον ρώτησε γιατί κάθεσαι εκεί τόση ώρα; Και είχε πει πως περίμενε δικηγόρο που θα του έστελνε ο σωκράτης κόκκαλης για την υπεράσπισή του. Σκέψου, ο κόκκαλης! Ο σύλλογος τέλος πάντων. Άρα από παλιά αυτή η ομάδα προστατεύει τα χουλιγκάνια της, αντί να τα πετά έξω από το γήπεδο. Γιατί να άλλαζαν τώρα λοιπόν τα πράγματα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog