Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

M.ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ: Από το 2020 φωνάζουμε….αλλά ποιος ακούει;

- Advertisement -

Eκτακτη σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου ζητά η ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Mε αφορμή το τροχαίο που σημειώθηκε στην αερογέφυρα του Ισθμού, όταν εξετράπη της πορείας του βυτιοφόρο όχημα, που μετέφερε καύσιμα, με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτες ζημίες η γέφυρα και να κατεδαφιστεί, κόβοντας την Ελλάδα κυριολεκτικά στα δύο, (με δεδομένο ότι οι ζημιές στο δρόμο Σχίνου-Αλεποχωρίου για 20 έτη δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί και είναι κλειστός) αλλά και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι του ευρύτερου δήμου Λουτρακίου-Π-Αγ.Θ. στο Καλαμάκι, η Μαρία Πρωτοπαππά, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση.:

ΑΠΟ ΤΟ 2020 ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΙΣΘΜΙΑ..ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ…

Τον Οκτώβρη του 2020 εκδώσαμε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και καταθέσαμε στο δημ Συμβ επιστολή διαμαρτυρίας γιατί από τις 23/12/2019 , 11 μήνες μετά, η γέφυρα της Ισθμίας λειτουργούσε με ένα διάδρομο για οχήματα και πεζούς μετά τη γνωστή βλάβη που υπέστησαν οι διάδρομοι της στις 25 /11/2019 από ατύχημα..


Τονίζοντας ότι οι κάτοικοι της Ισθμίας περνώντας τη γέφυρα πεζοί ή με οχήματα θέτουν την σωματική τους ακεραιότητα σε άμεσο κίνδυνο αφού υπάρχει ένας διάδρομος και έχει γίνει διπλής κατεύθυνσης.. έκτοτε θέταμε συχνά το πρόβλημα στο δημ συμβ.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2024 και εκτός του ότι δεν έχει επισκευαστεί ακόμη ο ένας διάδρομος, εδώ και δυο μήνες κατέβηκε και ο άλλος διάδρομος για επισκευή.. οπότε το Καλαμάκι ΒΑΣΙΚΑ είναι αποκλεισμένο και σε απρόβλεπτα γεγονότα όπως αυτό της κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό κάτω από την οποία ανετράπη και τυλίχθηκε σε φλόγες βυτιοφόρο με καύσιμα στις 7 Ιουνίου.


Πως ένα απρόβλεπτο γεγονός ή μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μπορεί να αναδείξει την ολιγωρία και την αδιαφορία της Δημ. Αρχής που εδώ και τόσα χρόνια διαμαρτυρόμαστε …ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ.. .Δεν είναι όμως η ώρα για επίρριψη ευθυνών. Θα ειπωθούν και αυτά όταν έρθει η ώρα. Στην παρούσα φάση προέχει να λυθεί το πρόβλημα….


Το βασικότερο πρόβλημα ,να είναι αποκλεισμένο το Καλαμάκι στην οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση όπως τώρα και να δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στους κατοίκους του Καλαμακίου και της εγγύς ζώνης του αφού σήμερα οι πολίτες είναι αναγκασμένοι για να μετακινηθούν, να φτάνουν στους Αγίους Θεοδώρους και να επιστρέφουν πάλι μέσω Αγίων Θεοδώρων πληρώνοντας διόδια με μεγάλο κόστος στην καθημερινότητα τους πλέον της ταλαιπωρίας.


Παράλληλα το κόστος των διοδίων επιβαρύνει και τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων καθότι δεν γνωρίζουμε την χρονική διάρκεια της αποκατάστασης του προβλήματος .


Καλούμε την πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημα και να επισπεύσει τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί .


Καλούμε επίσης την Δημ.Αρχη να συγκαλέσει ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με τα τοπικά συμβούλια ΙΣΘΜΙΩΝ και ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ προκειμένου να ασκήσουμε πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις να βρεθούν λύσεις προς όφελος των πολιτών.

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ
Αρχηγός παράταξης και μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εδώ ο κόσμος ταλαιπωρειται και κάνει κύκλους μέσα στο Λουτράκι με κομμένο δρόμο μπροστά στο κοκουν στο πικ του καλοκαιριού. Μεγάλη αφασία ο δήμος. Παρατημένα πολλά πράγματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog