Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δημήτρης Πτωχός: «Επιτυχημένο παράδειγμα βιωματικής εμπειρίας γεμάτο έμπνευση και ενέργεια»

από το Λεωνίδιο Αρκαδίας και το «Μελιτζάζ 2024»

- Advertisement -

Το Λεωνίδιο Αρκαδίας, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, με αφορμή την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ Μελιτζάζ 2024, «ενός φεστιβάλ που κάθε χρόνο μας φέρνει πιο κοντά στις ρίζες μας, στην παράδοσή μας και στους ανθρώπους που με την προσφορά τους κρατούν ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δήλωσε γοητευμένος από το μέρος, εντυπωσιασμένος από τη διοργάνωση και χαρακτήρισε το φεστιβάλ ως την ενσάρκωση της «βιωματικής εμπειρίας» που έρχεται να προστεθεί στις πολλές αξιόλογες δράσεις που γίνονται το καλοκαίρι στην Περιφέρειά μας.

Η φετινή διοργάνωση με κεντρικό άξονα τον «Νόστο», αποδίδει φόρο τιμής στους Τσάκωνες της διασποράς και τη συνεισφορά τους στον παγκόσμιο πολιτισμό, με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, να σχολιάζει πως «αυτές οι περιπλανήσεις, γεμάτες δυσκολίες και προκλήσεις, αλλά και ελπίδα και όνειρα, μας θυμίζουν τις αξίες της επιμονής, της εργατικότητας και της αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας».

Το πενθήμερο πρόγραμμα που υποστηρίζεται ενεργά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκληρώνεται στις 7 Ιουλίου και περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη μουσική και πολιτιστική ποικιλομορφία.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με εκδηλώσεις λόγου, προβολές ταινιών και μια ειδική τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Γιώργο Σαραντάρη.

Οι δράσεις λαμβάνουν χώρα σε ιστορικά κτίρια και γραφικά σοκάκια του Λεωνιδίου, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog