Στο επίκεντρο του φετινού αθλητικού σχεδιασμού του θέτει ο Δήμος Σικυωνίων την καλαθοσφαίριση, καθώς ο ετήσιος προγραμματισμός αφιερώνεται ολοκληρωτικά στην ιστορία και τις διαχρονικές αξίες του αγαπημένου αθλήματος.
Η επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης «Σικυώνιος Άθλος 2026», – που εισέρχεται αισίως στον δεύτερο χρόνο της ως ένας εδραιωμένος θεσμός για τον τόπο – θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Κέντρου Πολιτισμού «Γιάννης Σπανός». Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί την αφετηρία άλλης μιας χρονιάς γεμάτης δράση και εξωστρέφεια, η οποία φιλοδοξεί να καταστήσει την περιοχή ένα δυναμικό σημείο αναφοράς για τον ελληνικό αθλητισμό.
Η στρατηγική επιλογή του μπάσκετ ως τιμώμενου αθλήματος δεν είναι τυχαία, καθώς αποτίνει φόρο τιμής σε ένα πεδίο που έχει χαρίσει μοναδικές εθνικές συγκινήσεις, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως ιδανικό όχημα για την προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και της κοινωνικής συνοχής. Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, όπως το FIBA Masters Open Hellas και το DEI 3×3 Street Basketball, ο Δήμος επιδιώκει να προσφέρει ουσιαστικές ευκαιρίες συμμετοχής σε αθλητές κάθε ηλικίας και επιπέδου.
Σταθερός στόχος παραμένει η ενίσχυση της τοπικής αθλητικής κοινότητας και η διαμόρφωση μιας κουλτούρας όπου ο αθλητισμός αποτελεί καθημερινό τρόπο ζωής και μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η έγκριτη δημοσιογράφος Χριστίνα Βραχάλη και ο δημοφιλής ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης, προσδίδοντας την απαραίτητη δυναμική και αισθητική σε μια βραδιά που φιλοδοξεί να αναδείξει το όραμα για έναν αθλητισμό που σμιλεύει χαρακτήρες και καλλιεργεί αξίες. Ένα αθλητικό πρόγραμμα, συνδεδεμένο άρρηκτα με την αναβάθμιση των τοπικών υποδομών και τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού οικοσυστήματος.
Προσκαλούμε όλους τους πολίτες, συλλόγους και φορείς της περιοχής να παραστούν στην εκδήλωση και να γίνουν συνοδοιπόροι και μέτοχοι σε αυτή τη μεγάλη γιορτή!

Πριν λίγο είδα κάτι στα αθλητικά νέα και τα πήρα στο κρανίο πού λέμε. Ο άνθρωπος το εχει τερματίσει και είναι επικίνδυνος .Ο πολλά βαρύς Γιαννακοπουλος σήμερα στο ΟΑΚΑ εχει βαλει την σκα@@φάτσα του με το τσιγαριλικι στο στόμα σεφωτογραφιες να κάνουν πλακάτ οι φιλαθλοι. Καταρχάς μόνο η φωτογραφία με το τσγαριλικι είναι από μόνη της πολύ κατακριτεο Δεύτερον. Τα λεφτά που κόστισαν να φτιάξεις 20000 φωτογραφίες να τα έδινε σε δύο φτωχές οικογένειες σε ένα ίδρυμα να πιάσει τόπο. Τον τιμώρησαν από την Ευρωλιγκα για τα καραγκιοζηληκια πού κάνει και να δεις που φτάνει το καμμένο του μυαλό να κάνει. Το είχε ξανακάνει Πριν λιγα χρόνια με φακελάκια. Να πω εδω και ένα μπράβο σε μερικούς παναθηναϊκόυς πού είδαν και αυτοί όπως εγώ πόσο άσχημη ιδέα ήταν αυτό σε σχόλιο τους στην ανάρτηση. Κρίμα για μισ ομάδα σαν τον παναθηναϊκό να έχει αυτόν για πρόεδρο. Παρακαλώ να περασει Χαρά και νομίζω είναι δικαιολογημενος ο θυμός μου για το θέμα αυτό. Καλησπέρα σε όλους
Μην μασάτε φίλοι μας Παναθες και θα πάτε στο φάιναλ 4😜Τα έχει κανονίσει ο πρόεδρος να πάει η σειρά στα 5 παιχνίδια γιατί ειναι τιμωρημένος και δεν θα μπορεί να δει το Φάιναλ 4αν έκανε σκούπα 🧹😀😀Θα γεμίσει και πάλι το ΟΑΚΑ να βγάλει τα έξοδα από τις φωτογραφίες 😀😀Πάντως εγώ έχω πληροφορίες ότι ο Γιαννακοπουλος ήταν στο γήπεδο και είχε πάρει την θέση της μασκότ της ομάδας 😀😀Αν δεν το πιστεύετε όποιος έχει φέισμπουκ το έχω βάλει στο προφίλ μου 😀😀Καλημέρα σας και μην μασάτε σας θέλουμε στον τελικό!Ελπιζω να μην μας το κόψει η Χαρά 😜🏆🧣🏀
Έχει δίκιο ο φίλος μας εδώ. Σκέψου πόσες οικογένειες θα είχαν σωθεί αν οι δύο πρόεδροι είχαν πληρώσει τα 21.000.000 που χρωστάνε για δημοτικά τέλη στο δήμο Ελευσίνας (που θα έχουν φτάσει 25 τώρα). Αποβλέπουν το κράτος να διαγράψει το χρέος των γλόμπων? Το κράτος να μεριμνήσει πάραυτα!
Πέστα ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!
25.000.000 εκατομμυριακια ευρω, λοιπον, καθως και χρωστιμέ’ι’ικα & αγυριστα (και μαλιστα, τιμωνται & δοξαζονται καποιοι, και για αυτο)… Πέστα ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ, αλλα και ΕΤΣΙ (αγαπητέ μου φίλε), ΑΚΡΙΒΩΣ!! Εδω, σε αυτη τη χωρα των τρανταχτων & κραυγαλεων ταξικων & κοινωνικων ανισοτητων, αλλα και του επερύψιστου & μεγαλειωδέστατου αδίκου, οπως επισης, και της φαιδρας πορτοκαλεας (κοινως), ΒΟΥΤΑΝΕ & ΑΡΠΑΖΟΥΝ σπιτια (μιλαμε δε, και ΠΡΩΤΗΣ & ΚΥΡΙΑΣ κατοικιας…) ανθρωπων Θεόπτωχων, ακομη δε, και για μικροοφειλές τους, της ταξεως και του… υψους, των 2 και 3.000 ευρω…
Μας γράφεις για πράγματα τελείως άσχετα μεταξύ τους φιλαράκο λόγο το μένος σου για τον Ολυμπιακό!Το χρέος πού μας λες με τα άσκοπα έξοδα που αναφέρθηκα εγώ που έκανε ο Γιαννακοπουλος για να τα δώσει σε φτωχούς!!Περαστικα σου!!
Αντε σας έχω και ένα αποκλειστικό νέο !Την Παρασκευή στο «εξωχικο « μας το ΟΑΚΑ θα παρακολουθήσουν το ματς της Παναθας με την Βαλενθια και το συγκρότημα των Μεταλλικά 🎸🥁🎹Τώρα δεν ξέρω ποιος τους έκανε την πρόσκληση για να δώσουν το παρών!Τωρα σε περίπτωση που έχουμε τίποτα παράταση στο παιχνίδι θα πάνε απευθείας στο ΟΑΚΑ για την Συναυλία τους το Σάββατο 😀😀Μπορεί να τους έκανε πρόσκληση ο Πρόεδρος της Παναθας που είναι και Ροκάς 🎸αλλά η πλάκα είναι ότι ο Γιαννακοπουλος δεν θα μπορεί να είναι παρών και να τους υποδεχτεί σαν οικοδεσπότης 😀😀😀!Υπαρχει κανείς αναγνώστης και σχολιαστής του μπλογκ που θα πάει στην συναυλία έτσι για την ιστορία!Αλλα δεν νομίζω να μου θέλετε και Μεταλλικά με τις οστεοαθριτιδες που σαν ταλαιπωρούν κάτι μεσήλικες εδώ μέσα !Αυτα είναι για την νεολαία μας 😀😀Ευχαριστώ για την δημοσίευση από την Χαρά που είναι και λίγο Ροκάς 🎸😜😜
Άλλα αντί άλλων δηλαδή… Δεν περίμενε τέτοια απάντηση για τα χρέη των καραφλών στο κράτος, ζορίστηκε ο “μακρυά από μας” και τώρα το ρίχνει στο ότι είναι άσχετο και στο μένος εναντίον της ομάδας με ποινικό μητρώο.
Δεν θα τα γλιτώσουν αυτή την φορά τα ονομαστά μούσμουλα της Βαλένθιας , που θα πάνε για το game 5 ο Αμάν αμάν 😀😀Να φέρει και λίγα στον Δημητράκη γιατί λόγο τιμωρίας δεν θα μπορεί να δει το παιχνίδι 😜😜Έτσι να μας την κουράσετε την Βαλενθια να την βρούμε κουρασμένη στον τελικό 🧣🏆🏀Αυτά τα ολιγα και τώρα έχουμε Μεταλλικά με το σκληρό ροκ 🎸
Τι σχεση εχουν ρε μεγαλε τα μουσμουλα της Βαλενθιας με τον δημο Σικυωνιων;
Ελεος ποια με τα ξεκαρφοτα σχολια.Σεβασου λιγο το blog που σε φιλοξενει και σταματα να κουρασεις τους ιδιοκτητες και τους αναγνωστες του.
Τα σχολια κατω απο καθε αρθρο εχουν σκοπο να γινεται συζητησει για το θεμα που λεει το αρθρο,οχι για οτι του λαλει του λωλοστεφανη.
Σταματα να σπαμαρεις οτι να’ναι.
Καλά, μιλαμε δε, και με τοσα (γλομπίστικα) δανεικα, χρωστιμέ’ι’ικα & αγυριστα, αλλα και ΜΗ επιστρεφθεντα ΔΙΣ, και -παραλληλα- ευρισκομενα & χωμενα αυτα, δηλαδη, μες εις την (δικη μου) τσεπη, αποταμιεση, εξωτικας Νησους, θυριδα & κατοχη, εγω (και εις την θέση τους) θα ειχα ηδη φυτεψει, μεχρι και αφθονο, μπολικο, φουντωτο, πυκνο, ξεγυρισμενο & εξεζητημενο, καθως και εξαντρίκ μαλλι!!! Ειδες… η ΔΕΗ?!!
Καλημέρα σας! Η συγχωρεμενη, η γιαγια μου, που λετε λοιπον, ελεγε (λιαν φιλοσοφημενα) πριν καποια, χρονια, το εξης, αυτο: ” Στην χωρα μας, την Ελλαδα, και εις ο,τι δε, αφορα στο ποινικο δικαιο, αλλα και στην ηθικη, στην ακεραιοτητα, και στην νομιμοτητα, εχεις κατα βαση τρεις (3) δυνατοτητες & επιλογες. Η πρωτη, ειναι να εισαι απολυτα ηθικος, εντιμος, ακεραιος & νομοταγης, και να πηγαινεις και με τον σταυρο στο χερι (εις αυτη την περιπτωση, δεν θα ασχοληθουνε διολου μαζι σου, και ουτε δε, και θα σε ενοχλησει και θα σε πειραξει, και ποτε του, κανεις). Η δευτερη, ειναι να κλεψεις μεν, αλλα λιγα δε (αλα Γιαννης Αγιαννης και φρατζολα ψωμι), οποτε, ομως, τοτε, θα σε διωξουν και θα σε καταδικασουν ποινικως σαν εναν αρχιεγκληματια, κακουργο & κοινο κακοποιο, εφαρμοζοντας στην περιπτωση σου, ολη την δικονομικη αυστηροτητα και το γραμμα του νομου. Και η τριτη παλι, η πλεον εξυπνη, μαγκικη, προσοδοφορα, οφελιμη & αποτελεσματικη, ειναι να καταστεις ενα “καραλαμογιο του κερατα” και απατεωνας ολκης, να βαλεις το χερι σου πολυ-πολυ βαθια στο μελι, να κατακλεβεις τους παντες και τα παντα (στη χωρα μας, αυτη), και σαν ανταλλαγμα, ανταποδοση και ανταμοιβη, η ελληνικη πολιτεια, να σε εχει ενα πληρως δοξασμενο & τιμωμενο προσωπο (εν προκειμενω, ΑΠΕΙΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, θα ελεγα…), και μαζι, να σε αβανταρει, να σε στηριζει, να σε τιμα, να σε δοξαζει και να σε προσκυνα (αυτη)”!! Ως επιμυθιον, καθως και ως ηθικον διδαγμα, λοιπον (της γιαγιας): “Ή κατσε φρονιμος και στ’ αυγα σου τελικα, ή αν ειναι να κλεψεις ρε παιδι, μην κανεις το λαθος να… κλεψεις λιγοστα, αλλα δωστου να καταλαβει: να κλεψεις ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ, μα ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑ, ετσι ωστε, και τα παντα ολα (Εν Ελλάδι, φυσικα) να ειναι, τοτε, για εσενα, απλως τελεια, περιφημα, υπεροχα, ωραιοτατα, πανεμορφα, θαυμαστα, καταπληκτικα, ονειρικα, μοναδικα, μαγικα, ειδυλλιακα, ασφαλη ιδανικα και μια χαρα, αλλα και να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο, τελικα”!! Η γιαγια, ειχε αδικο, εκεινη, τελικα??
Περαστικά σου θα σου ξαναπώ!!Και τι με νοιάζει εμένα ποιος χρωστάει και πόσα χρωστάει στο κράτος!Δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει αν χρωστάει στο κράτος οι Αγγελοπουλοι!!Φυσικα δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που χρωστάνε και δεν πληρώνουν!Εμενα γιατί μου τα λες?Και εγώ είπα για τα έξοδα που έκανε ο Δημητράκης να τυπώσει τις φωτογραφίες να τα έδινε σε κάποιον φτωχό!!Αλλα εσυ θα το πας εκεί που θέλεις για αυτό λέμε για μένος !!Εσυ χρωστάς τίποτα στο κράτος να σε ρωτήσω έτσι για την ιστορία??Αν χρωστάς τα δίνεις πίσω ??Για πες μας και για εσένα γιατί αν χρωστάς λίγα ή πολλά και δεν τα δίνεις εισε παράνομος!!Αντε περαστικά σου
Ισα ισα που ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ και ΠΑΡΑ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, αλλα και ΑΦΟΡΑ και ΠΑΡΑ-ΑΦΟΡΑ -αγαπητέ μου Αντρέα- τουτον, τον αγριως φορολογουμενο και οικονομικως δυσκολευομενο (στο να τα φερει στοιχειωδως, εις περας, δηλαδη), γονατισμενο, τσακισμενο και χειμαζομενο, ελληνικο μας λαο, το εαν, δηλαδη, διευθετουν, εξυπηρετουν, κανονιζουν & τακτοποιουν, και ως εκ τουτου, και να πληρωνουν τις υποχρεωσεις τους, και ετσι λοιπον, να μην οφειλουν και να μην καρά-χρωστούν στο κράτος, οι διαφοροι… επωνυμοι και… περιωνυμοι ΛΕΦΤΑΔΕΣ & ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ (δηλαδη)… Και κατι ακομη, φιλε μου καλε. Ως, θα εχεις υποψη σου, αλλα και θα γνωριζεις, και εσυ, προφανως, υπαρχουν (κατα βαση, καθως και ουσιαστικως) δυο (2) περιπτωσεις & κατηγοριες κακοπληρωτων, γνωστοι δε, και ως “δεν πλερώ”. Η πρωτη, αυτη, αφορα λοιπον, εις τους διαφορους… εξυπνους και -κυριολεκτικώς, δε- και τζάμπα-μάγκες, εχοντες και κατεχοντες (λεφταδες, ζαμπλουτους, παραληδες, κροισους & “ματσό”), και οι οποιοι, ενω (οπως προειπα) ΕΧΟΥΝ και ΠΑΡΑΕΧΟΥΝ, εντουτοις (καργα) ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ λοιπον, καθως και δεν καταδεχοντο, και (στρατηγικως, αλλα και επι μονμου βασεως, και συστηματικως), απαξιουν και αποφευγουν… δια νόμου (και με την πληρη, δηλαδη, καλυψη, ανοχη, αβαντα και προστασια, του ελληνικου κρατους και της πολιτειας μας, ασφαλως…), να βαλουν το χερακι τους στην τσεπη, και “να πλερώ”, και η δευτερη παλι, αφορα σε ολους εκεινους τους οικονομικως αδυναμους (τα φτωχαδακια μας, κοινως), και οι οποιοι εξ αντικειμενου και εκ φυσεως, απλως -αλλα και ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ τους, προφανως- αδυνατουν να εκπληρωνουν, τις οφειλες και υποχρεωσεις τους, αυτες, εκεινοι, τελικως… Την καλημερα μου, Αντρεα μου!
Άλλοι προτιμουν Metallica, άλλοι τον τσεροκι μακη. Τυχαιο? Δε νομιζω…
Υπόθεση εργασίας: Εγώ εις την δική τους θεση (φερ’ ειπειν), και με τα τοσα πολλα (γλομπίστικα) δανεικα, χρωστιμέ’ι’ικα & αγυριστα, αλλα και ΜΗ επιστρεφθεντα (μιλάμε, ενα κάρο, αλλα και ενα σκασμο ΔΙΣ…), και -παραλληλα, δε- και ευρισκομενα & χωμενα αυτα, είτε, απλώς, εις την τσεπάρα μου, είτε ως αποταμίευσή μου σε θυρίδες, ή ακομη, και σε τίποτις εξωτικάς Νήσους, αλλα και μαζι, δε, και αφορολόγητους παραδείσους, είτε πάλι, και καταχωνιασμένα μες στα στρώματά μου, στα μαξιλάρια μου, στα ντιβανοσέντονά μου, στα σεντούκια μου, και στα μπαούλα μου (δηλαδη), θα ειχα ηδη φυτεψει (ως, και, καραφλός ανήρ) μεχρι και αφθονο, μπολικο, φουντωτο, πυκνο, εξεζητημενο, ξεγυρισμενο ή και εξαντρίκ, η ακόμη, δε, και, αφάνα (αλά Τσουκαλά), μαλλι!!! Είδες… η ΔΕΗ?!!
Τζάμπα έχασε η μπασκετική ΑΕΚ το κύπελλο στο τελικό χτες !!Ενω τους είχε πλακώσει σε όλο σχεδόν τον αγώνα τους Λιθουανούς κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο να πάθε μπλακάουτ!Τωρα και αυτή η Ρίτας η Μύκονος της λιθουανιας είναι ,αλλά την έκανε την ζημιά !!Σημερα θα έχουμε στο ποδόσφαιρο μάλλον σαφέστατα αποτέλεσματα για να δούμε αν η Αεκαρα θα πάρει το 14 πρωτάθλημα της,Ο ολυμπιακός το 14 πρωτάθλημα το είχε πάρε το 1958 νομίζω 😀Αυτά τα ολιγα Κυριακή σήμερα το μπλογκ δεν είναι ανοικτό και ξεκουράζεται η δημοσιογράφικη ομάδα 😜Από αύριο στις έπαλξεις ξανα
Τώρα εσένα σε πείραξαν τα μούσμουλα Βαλένθιας 😀😀Αν εισε παναθηναϊκός θα τα δοκιμάσεις και θα δεις τι γλύκα που είναι 😜😜Αυτά τα περί σεβασμού για το μπλογκ τα λέω εγώ χρόνια τώρα και όσο άσχετα είναι τα μούσμουλα άλλο τόσο άσχετα είναι αυτά που γράφουν 2-3’ θαυμαστές μου επι προσωπικου!!Παμε και στον άλλο πονηρό που μας λέει για τον Μάκη τον Τσερόκι !Οι μισοί και παραπάνω που ήταν χτες στην συναυλία των Μεταλλικά έχουν ρίξει χορούς στα πανηγύρια με Μάκη με Σαλέα και Μαλλεα και τα σόλο κλαρίνο του Μάγκα που πάει σύννεφο !!Αντε γεια μας