Συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτή Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων να αναδείξει τις σοβαρές ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων απέναντι στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε μια περιοχή με ιδιαίτερη περιβαλλοντική, φυσική και κοινωνική αξία.
Ο Δήμος εμφανίστηκε στη συνάντηση με ενιαίο θεσμικό μέτωπο, καθώς εκπροσωπήθηκε από διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Μαρία Πρωτοπαππά, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κώστας Ζερβός, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας, Παύλος Παύλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι θέσεις του Δήμου και οι τεκμηριωμένες αντιρρήσεις της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που έχουν αναληφθεί από τον Δήμο, καθώς και ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων.
Τονίστηκε η ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά υπόψη οι τεκμηριωμένες θέσεις της τοπικής κοινωνίας κατά την προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία, ενώ παράλληλα ζητήθηκε η συμβολή της πολιτικής ηγεσίας προς την ίδια κατεύθυνση.
Η Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, άκουσε με προσοχή τις θέσεις της δημοτικής αντιπροσωπείας και τάχθηκε στο πλευρό των τοπικών αρχών.
Η συντονισμένη προσπάθεια από πλευράς Δήμου, συνεχίζεται με την έκδοση των σχετικών ψηφισμάτων από τις Δημοτικές Κοινότητες και τη συνέχιση των ανοιχτών ενημερωτικών συναντήσεων με πολίτες, συλλόγους και φορείς, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του Δήμου για την προστασία των Γερανείων.
Συγκεκριμένα χθες Πέμπτη 9/7, συνερίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας, με μοναδικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος.
Σήμερα Παρασκευή 10/7, στις 19:00, θα συνεδριάσει, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων, στην πρώην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων με το ίδιο θέμα στην ημερήσια διάταξη. Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες και τους φορείς, ώστε να γίνει ενημέρωση.
Τη Δευτέρα 13/7 θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας, ώστε να εγκριθεί το σχετικό ψήφισμα.
Στη συνέχεια, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχωρας-Αγίων Θεοδώρων θα εγκρίνει το ψήφισμα και θα το αποστείλλει όπως πρόβλέπεται πρός πάσα αρμόδια Αρχή.

Καλά κάνει και συμφωνεί η κα Σουκουλη,αλλά άμα της πει το κόμμα να κάνει,όχι να πει, το αντίθετο, εκεί να δεις κομμένα χαμόγελα και γλυκές.Τι ? Να πάει ενάντια στο κόμμα? Έχετε παλαβωσει τελείως?