Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Η Βενετία του Αργοσαρωνικού” – Πανέμορφα πλωτά κανάλια διασχίζουν τον οικισμό σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων

- Advertisement -

Τα Florida Keys στο Μαϊάμι αποτελούν έναν παγκοσμίου φήμης προορισμό με τεχνητά κανάλια που διατρέχουν τις πίσω αυλές των σπιτιών (οι ιδιοκτήτες των οποίων κινούνται όχι με το αυτοκίνητο, αλλά με το σκάφος τους), ενώ δεν λείπουν οι πισίνες, τα εξωτικά φυτά και φυσικά η απέραντη παραλία.

Γνωρίζατε όμως πως ένα τέτοιο μέρος υπάρχει και στην Ελλάδα;

Ο λόγος για το πανέμορφο Porto Hydra Village, το «Μαϊάμι» της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται στην Ερμιόνη απέναντι από την Ύδρα, στην ευρύτερη περιοχή που ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο που τραβήχτηκε με drone πάνω από το Porto Hydra, μας δίνει την δυνατότητα να θαυμάσουμε αυτό το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα μέρος από ψηλά.

Ο οικισμός Πόρτο Ύδρα, γνωστός και ως η Βενετία του Αργοσαρωνικού, ξεκίνησε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζει να επεκτείνεται ακόμα και σήμερα.

Το συγκεκριμένο σημείο δεν διέθετε ιδιαίτερο φυσικό κάλος, όμως το όραμα του Νίκου Κωνσταντινίδη το μετέτρεψε σε έναν ξεχωριστό επίγειο παράδεισο.

Τα πανέμορφα πλωτά κανάλια διασχίζουν τον οικισμό σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων, συνδέοντας τις περίπου 330 ιδιόκτητες βίλες και κάνοντας τις προσβάσιμες με σκάφος. Δίπλα στα γαλανά νερά υπάρχει αρκετό πράσινο και ανθισμένα φυτά, τα οποία συνθέτουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Η πεντακάθαρη θάλασσα που βρέχει τις ακτές του Πόρτο Ύδρα, είναι βραβευμένη επί σειρά ετών με τη γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

proorismoi.gr

 

Ypanema, σε μια μαγευτική παραλία που μοιάζει με νησί!

Αφιέρωμα των UpStories για την Αλμυρή Κορινθίας

3+1 παραλίες στο Λουτράκι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Μια ημερήσια απόδραση αλλιώτικη από τις άλλες: Από την Αττική στο Λουτράκι παραλιακά

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μαλιστα. Εδω προτιθεμαι και σχεδιαζω να αποκτησω αμεσα ενα σπιτακι, ενα {θα το χαρακτηριζα} “μυστικο, οσο και κρυφο καταφυγιο για… δυο!! Ως γνωστων η ζωη μας, φιλοι μου αγαπητοι, δεν θελει πολλα, θελει λιγα και καλα!! Τ.Ζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog