Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μοίρασε εκατομμύρια στην Κορινθία ο Τατούλης

- Advertisement -

Τατούλης «Δημιουργούμε τη νέα εποχή της προοπτικής για την Κορινθία» 

«Η εξαιρετική και αγαστή συνεργασία μας έχει ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση μεγάλων έργων για την Κορινθία, που υπακούουν σε συγκεκριμένο σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κόρινθο, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, αναλύοντας το πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο πολιτικό πρόγραμμα της περιφερειακής αρχής, το οποίο υλοποιείται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα και σε όλους τους τομείς, σε απόλυτη συνέπεια με τις προεκλογικές δεσμεύσεις. 
Ο κ. Πέτρος Τατούλης εξέφρασε ακόμα μια φορά την εδραία πεποίθησή του ότι μόνη απάντηση και ουσιαστική λύση στην κρίση της χώρας είναι η πίστη στις δυνάμεις των πολιτών και η σκληρή δουλειά. «Ανακοινώνουμε σήμερα από την Κόρινθο το σχεδιασμό μας, όχι συγκυριακά, αλλά γιατί προετοιμάσαμε μια σειρά πολύ σημαντικών έργων, με σαφή προγραμματισμό, εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, και προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης», τόνισε ο κ. Τατούλης.  
Ενισχύουμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με την πρώτη Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε αρχικά στη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας, η οποία θα έχει βασική στόχευση την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με παροχή ρευστότητας, και τόνισε ότι «στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε πολύτιμο σύμμαχο το Επιμελητήριο Κορίνθου, με το οποίο έχουμε άριστη συνεργασία». Η περιφερειακή αρχή, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξωστρέφεια της οικονομίας της, ούτως ώστε να δώσει προοπτικές στην ανάπτυξή της.  
Με 15 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούμε έργα το σύνολο των έργων ύδρευσης στην Κορινθία 
«Αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα ύψους 15 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας» ανέφερε ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε ότι έχουν ενταχθεί και πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας 2 έργα ύδρευσης στο Δήμο Σικυωνίων, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, το έργο ύδρευσης στα Αθίκια, και η ύδρευση της Περαχώρας. Αυτή τη στιγμή η Κορινθία σε υδρεύσεις έχει το μεγάλο μερίδιο από το πρόγραμμα της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, το οποίο φτάνει σε ποσοστό 70% του συνολικού προϋπολογισμού της πρόσκλησης. 
Δημιουργούμε την πρώτη Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Κορινθίας με 12 εκατομμύρια ευρώ 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία της πρώτης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της Κορινθίας, η οποία προετοιμάστηκε με σκληρή δουλειά και θα έχει προϋπολογισμό 12 και πλέον εκατομμύρια ευρώ. «Στοχεύουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη της Κορινθίας και την έχουμε προσδιορίσει ως πολιτιστική και περιβαλλοντική» τόνισε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «θα ενοποιήσουμε τους αρχαιολογικούς χώρους δημιουργώντας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα προβολής του πολιτισμού και του περιβάλλοντος της Κορινθίας».  
Επενδύουμε 11 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της εισόδου της Κορίνθου 
Το Νοέμβριο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας το έργο της βελτίωσης της εισόδου της Κορίνθου με προϋπολογισμό 11 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης, και σημείωσε ότι «υλοποιούμε με συνέπεια τη δέσμευσή μας προς τους Κορίνθιους πολίτες».  
Στο πρόγραμμα της Περιφέρειας το σύνολο των έργων σχολικής στέγης της Κορινθίας 
Σε ότι αφορά τα έργα σχολικής στέγης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι το πολυδύναμο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, όπως επίσης το σχολείο των Αγίων Θεοδώρων, ενώ ολοκληρώνεται το Λύκειο Λουτρακίου. Προς ένταξη βρίσκεται το Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Κορίνθου, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο σχολείο και μαζί ανοιχτό μουσείο, δεδομένου του αρχαιολογικού χώρου στον οποίο βρίσκεται.  
Χρηματοδοτούμε την αναβάθμιση των δομών υγείας στην Κορινθία 
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στις εντάξεις των έργων των Κέντρων Υγείας Καλλιάνων, Λουτρακίου και Νεμέας, και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου Κορίνθου, καθώς επίσης και της πρώτης συστηματικής προσπάθειας αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού, που έχει εκπονήσει με ευθύνη της η περιφερειακή αρχή. «Οι μελέτες που έχουν εξαγγελθεί εδώ και χρόνια, όχι με ευθύνη της περιφερειακής αρχής, ακόμα δεν έχουν βρει το δρόμο τους» υπογράμμισε ο κ. Τατούλης και αναφέρθηκε στο έργο που ήδη έχει εκτελέσει η Περιφέρεια στο Δερβένι και στην παλαιά εθνική οδό, ανακοινώνοντας επίσης ότι έχει εξασφαλίσει ακόμα 12 εκατομμύρια ευρώ για την βελτίωση της παλαιάς εθνικής οδού από τα όρια του Δήμου Κορίνθου μέχρι το Δήμο Βέλου – Βόχας. 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε το σώμα ακόμη ότι υπάρχει πλέον ανάδοχος για την αντιμετώπιση του σύνθετου προβλήματος στον οδικό άξονα Σχίνος – Αλεποχώρι, ο οποίος έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι αποτελεί τη μόνη εναλλακτική δίοδο του Ισθμού της Κορίνθου για την επικοινωνία της Πελοποννήσου με την υπόλοιπη χώρα.  
Στόχος μας η δημιουργία σύγχρονου διοικητηρίου της Π.Ε. Κορινθίας και αιθουσών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο παλαιό στρατόπεδο Κορίνθου 
«Για την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Κορίνθου εξαρχής κάναμε μια συντονισμένη προσπάθεια για την παραχώρηση 40 στρεμμάτων του χώρου του, στην περιοχή της παλιάς πύλης, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και να εξασφαλίσουμε σύγχρονες αίθουσες για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου» ανέφερε ακολούθως ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι ήδη έχει συνεννοηθεί με τη Μητρόπολη Κορίνθου για τη δημιουργία campus μακροχρόνιας φιλοξενίας ΑΜΕΑ στο παλαιό εκκλησιαστικό Λύκειο Λουτρακίου.  
Έτοιμο προς ένταξη το αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Θεοδώρων 
Σε ότι αφορά το αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Θεοδώρων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε ότι ο Δήμαρχος βρήκε τους απαιτούμενους πόρους για την ολοκλήρωση της γεωτεχνικής μελέτης, ούτως ώστε η Περιφέρεια αμέσως μετά να υποβάλλει το φάκελο του έργου στο πρόγραμμα Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.  
Το πρώτο αστρονομικό πάρκο στην Κορινθία 
Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι η δημιουργία του πρώτου αστρονομικού πάρκου, σε συνεργασία με το Αστεροσκοπίο, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ο οποίος ενημέρωσε ότι η προσπάθεια αυτή βρίσκεται σε τελική φάση και θα ενταχθεί με 2,2 εκατομμύρια στο πρόγραμμα της Περιφέρειας. 
Στον τομέα του πολιτισμού ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα της περιφέρειας θα ενταχθεί η ανάδειξη του Δίολκου, με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, με 1,8 εκατομμύρια ευρώ θα ενταχθεί η επέκταση του λαογραφικού μουσείου, με 1,6 εκατομμύρια η Ζάχολη και με 800.000 ευρώ το λιμάνι των Κεγχρεών, ενώ μέσω της ΟΧΕ θα δοθεί ειδική μέριμνα για την ανάδειξη της ιστορίας της Ακροκορίνθου.  
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο έργο της βελτίωσης του δρόμου Ισθμός – Επίδαυρος, σημειώνοντας «εξασφαλίσαμε 4 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ούτως ώστε σε έναν από τους πιο τουριστικούς δρόμους της Πελοποννήσου να βελτιώσουμε τόσο την ασφάλεια, όσο και την άνεση, με παρεμβάσεις στο οδόστρωμα και στο φωτισμό του».
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog