Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο άνθρωπος χελώνα από την Κίνα

- Advertisement -

Ένα οκτάχρονο αγόρι από την Κίνα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις αρχές του Ιουνίου για να του αφαιρεθεί το “κέλυφος” που είχε δημιουργηθεί στην πλάτη του.

Ο Maimaiti Hali, είναι ένα φυσιολογικό αγόρι, εκτός από το γεγονός ότι η πλάτη του καλύπτεται από ένα σκληρό δέρμα που θυμίζει καύκαλο χελώνας. Καθότι είναι δύσκολο να κρύψει μια τέτοια “ανωμαλία”, ο Hali, κέρδισε γρήγορα το παρατσούκλι “άνθρωπος χελώνα”, από τους συνομηλίκους του σχολείου του.
Ο πατέρας του Maimaiti Musai δήλωσε στην εφημερίδα Sun: “Οι γιατροί μας είχαν πεί, ότι δεν μπορούσαν να επέμβουν χειρουργικά, λόγω της νεαρής ηλικίας του Hali, συνεπώς, έπρεπε να περιμένουμε μέχρι να μεγαλώσει. Ωστόσο, μαζί με αυτόν, μεγάλωνε και το δέρμα της πλάτης του, με αποτέλεσμα, αυτό να γίνει σαν καβούκι χελώνας”. Πριν από ένα μήνα περίπου, ο μικρός Hali, μπήκε τελικά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Urumqi, όπου υποβλήθηκε σε μια δίωρη χειρουργική επέμβαση, στην οποία, ο στόχος ήταν να απομακρυνθεί το ήδη υπάρχων δέρμα και να αντικατασταθεί με μοσχεύματα δέρματος από το κεφάλι και τα πόδια του.
“Χρησιμοποιήσαμε το τριχωτό της κεφαλής για μόσχευμα, διότι ξαναβγαίνει πολύ γρήγορα”, δήλωσε ο επικεφαλής χειρουργός Ye Xiangpo.
“Ήταν λίγο επώδυνο, αλλά δεν θα γελάνε πιά μαζί μου τα άλλα παιδιά”, δήλωσε ο Hali, όταν βγήκε από το χειρουργείο και πρόσθεσεΑνυπομονώ να βγώ στον ήλιο χωρίς το πουκάμισό μου και να πάω διακοπές με τους φίλους μου”.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog