Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προσοχή στις γυναίκες που παίρνουν περισσότερα χρήματα από το σύζυγό τους…

- Advertisement -

Περισσότερες πιθανότητες να αναζητήσουν την αγκαλιά ή το κρεβάτι άλλης γυναίκας έχουν οι άνδρες που το εισόδημά τους είναι μικρότερο από της συζύγου τους.

Η απιστία ίσως είναι ένα τρόπος για να αποκαταστήσουν τον ηγετικό χαρακτήρα του άνδρα, που απειλείται από τι σύγκριση των οικονομικών, εξηγεί η Κριστίν Μουνς, κοινωνιολόγος του πανεπιστημίου Κορνέλ, όπου διεξήχθη η έρευνα.
«Όταν μία γυναίκα κερδίζει περισσότερα χρήματα από τον σύντροφό της, τότε αυτός αισθάνεται πως «απειλείται» η ταυτότητα ως αρσενικού, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την παραδοσιακή αντίληψη που θέλει τους άνδρες να είναι αυτοί που προσφέρουν στην οικογένεια», προσθέτει η Μουνς.
«Η σχέση μεταξύ εισοδημάτων και απιστίας είναι πιο έντονη, μάλιστα, σε κάποιες πληθυσμιακές ομάδες που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην παραδοσιακή έννοια το ανδρισμού, όπως οι άνδρες που κατάγονται από τη Λατινική Αμερική», τόνισε η ερευνήτρια.
Στο πλαίσιο της έρευνας φάνηκε πως αν η γυναίκα είναι αυτή που φροντίζει για τις ανάγκες της οικογένειας, τότε είναι πιο πιθανό να απατήσει το σύντροφό της.
Αντίθετα, αν μία γυναίκα εξαρτάται οικονομικά από τον σύζυγό της είναι λιγότερο πιθανό να τον απατήσει.
Πάντως, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους θέσης, οι γυναίκες είναι δύο φορές λιγότερο πιθανό να απατήσουν το σύντροφό τους σε σχέση με τους άνδρες. Σύμφωνα με την έρευνα, για χρονική περίοδο έξι ετών, το 6,7% των ανδρών απάτησε τη σύντροφό του, σε αντίθεση με το 3,3% των γυναικών.
Η έρευνα παρουσιάστηκε χθες στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας.

Πηγή: tanea.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog