Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καταγγελία αναγνώστη για τις θέσεις ΑΜΕΑ στην Κόρινθο… (video)

- Advertisement -

Συγχαρητήρια. Πάρκαρες στη θέση μου. Μήπως θες να κάνεις δική σου και την αναπηρία μου;

Είναι ίσως η πιό εύστοχη διαφήμιση της Ελληνικής τηλεόρασης που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο 2 πράγματα: αφ’ ενός τη διάθεση του Έλληνα οδηγού να παρκάρει όπου βρεί αρκεί να είναι κοντά στη δουλειά του και αφ’ ετερου, την ανυπαρξία του κράτους όσον αφορά στις υποδομές που έχει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
    Στην Κόρινθο, δημιουργούνται με πολύ αργούς ρυθμούς κάποιες υποδομές όπως 4 αναπηρικά παρκινγκ, μετά από μεγάλο αγώνα που δώσαμε. Έτσι, αποφάσισα να πάω να κάνω και εγώ μια βόλτα με το αναπηρικό μου αμαξηδιο για να δω τους νέους πεζόδρομους στην πόλη μου. Όταν έψαξα στα αναπηρικά παρκινγκ για να αποβιβαστώ είδα για μια ακόμα φορά την αδιαφορία του πολίτη που είχε παρκάρει σε ένα παρκινγκ για αναπηρικό αυτοκίνητο, την “ευαισθησία” του δήμου βάζοντας τους σκουπιδοτενεκέδες στο αναπηρικό παρκινγκ που πρόσφατα δημιούργησε δίπλα στο δικαστικό μέγαρο, την αδιαλλαξία της αστυνομίας που για χρόνια τώρα κρατά ένα και μόνο αναπηρικό παρκινγκ έξω από την υπηρεσία γράφοντας στην πινακίδα “εξαιρούνται οχήματα της αστυνομίας”. Έτσι συνέχισα τον δρόμο μου γυρνώντας στο σπίτι και βλέποντας τον έξω κόσμο από την τηλεόραση. Θα συνεχίσω όμως να φωνάζω έστω και μέσα από το ιντερνέτ μήπως κάποτε μας ακούσει το κράτος και έρθει στη θέση μας.

Loutrakiblog: Ας μην κρύβουμε το πρόβλημα και για το δήμο μας: Παρόλο που στο Λουτράκι υπάρχει η καλή θέληση και έχουν δημιουργηθεί αρκετές ράμπες για αναπηρικά καροτσάκια, δεν υπάρχει ούτε μια ειδική θέση για αναπηρικά αυτοκίνητα. Το μόνο που ζητάνε αυτοί οι άνθρωποι είναι κάποιος να τους ακούσει πραγματικά και να ενδιαφερθεί. Ας δείξουμε επιτέλους ότι είμαστε η χώρα που έφερε τον Πολιτισμό στον κόσμο…

Δείτε 2 χαρακτηριστικά video:

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog