Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Γιώργος Πετρίτσης απαντά σε 4 ερωτήματα του loutrakiblog

- Advertisement -

Ποια είναι η γνώμη σας για τις φετινές δημοτικές εκλογές; Τι αλλάζει στο Δήμο με την προσθήκη των Αγίων Θεοδώρων;

Αναμφίβολα οι φετινές εκλογές είναι ξεχωριστές όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά και για όλη την Ελληνική επικράτεια αφού γίνονται με το νέο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και τους διευρυμένους δήμους. Ταυτόχρονα όμως γίνονται σε μια πολύ δύσκολη συγκυριακή οικονομική περίοδο για όλους τους Έλληνες, γεγονός που σηματοδοτεί κατά την άποψη μου και το στίγμα που θα πρέπει να δώσουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για την ερχόμενη δημαρχιακή θητεία.
Στις εκλογές αυτές ξεκινάμε μαζί με το Δήμο των Αγίων Θεοδώρων, με τον οποίο μας συνδέει ο κοινός τόπος και η κοινή καταγωγή, μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ. Αυτό το εγχείρημα είναι πράγματι δύσκολο, καινοτόμο αλλά παράλληλα πολύ ενδιαφέρον.
Η συνένωση αυτή, παρά τις όποιες δυσκολίες που μπορεί να έχει, μπορεί να επιτευχθεί ομαλά και γρήγορα, αρκεί να επιδείξουμε όλοι τον απαραίτητο ζήλο και να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Μόνο τότε η συνένωση μπορεί να γίνει ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ.
Γι’ αυτό άλλωστε και αξίζει να θυσιάσει κανείς πολύ από τον προσωπικό του χρόνο, να εργαστεί άοκνα και να εντείνει τις προσπάθειές του για το καλό του νέου διευρυμένου Δήμου μας.
Σίγουρα κάθε τέτοια αρχή εμπεριέχει διοικητικές αλλαγές και διαδικασίες, αφού νέο προσωπικό, νέες αρμοδιότητες και ακόμη ουσιαστικά άγνωστοι πόροι με τον Καλλικράτη θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα. Ωστόσο, με την ενημέρωση, την οργάνωση και τη συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων και παραγόντων μπορούμε να ξεκινήσουμε ορθά το νέο αυτό δρόμο.
Ας υποθέσουμε ότι είστε ο επόμενος δήμαρχος του νέου διευρυμένου δήμου. Ποια είναι η επόμενη μέρα
Πρώτος στόχος μας, σαν Νέα Δημοτική Αρχή, θα είναι να επαναφέρουμε την αξιοπιστία και το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφορών που προσβάλλουν όλους μας, θα πρέπει να δώσουν τόπο στο σεβασμό και στον αξιοπρεπή τρόπο έκφρασης των ιδεών και των απόψεων όλων των πολιτών.
Σας εγγυώμαι ότι η σημερινή θλιβερή εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποτελέσει παρελθόν από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του νέου Δ.Σ.
Προτεραιότητα μας θα αποτελέσει η τουριστική υποδομή, προβολή και ανάπτυξη του δήμου μας.
Η τουριστική απαξίωση και η αδιαφορία των παραγόντων για την τουριστική πρόοδο του δήμου μας, θα είναι παρελθόν και η σωστή αξιοποίηση των φυσικών αγαθών (ΗΛΙΟΣ-ΘΑΛΑΣΣΑ-ΒΟΥΝΟ-ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ) θα πρέπει να αποτελέσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος στον τόπο μας.
Η τουριστική πολιτική μας, θα δώσει έμφαση στα τουριστικά γραφεία, στην τουριστική αγορά, στη ορθολογιστική διαφημιστική καμπάνια, που θα βοηθήσουν στην προώθηση του δήμου μας ως σημαντικού, πανευρωπαϊκού και όχι μόνο τουριστικού προορισμού.
Σκοπός μας είναι, κάθε πόλη ή διαμέρισμα του συνενωμένου δήμου μας, να αποτελέσει ένα ξεχωριστό, θελκτικό τουριστικό προορισμό, αξιοποιώντας τα φυσικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, την ιστορία και την παράδοσή της.
Η δημιουργία ανεξάρτητου οργανισμού είναι πλέον αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε στα πρότυπα άλλων πόλεων της Ελλάδος αλλά και του Εξωτερικού, ο οποίος θα αποτελεί μετεξέλιξη της αρμόδιας επιτροπής τουρισμού ώστε να χαράξει και να προωθήσει μια ενιαία τουριστική πολιτική για το νέο Δήμο μας.
Ο επόμενος στόχος και προσωπικό μου στοίχημα είναι να ολοκληρωθούν εντός της επόμενης δημαρχιακής θητείας τα 2 ΓΠΣ ( Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) του Λουτρακίου-Περαχώρας και των Αγίων Θεοδώρων.
Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι μόνο με αυτό το εργαλείο στα χέρια μας θα σταματήσει η ανεξέλεγκτη δόμηση όλων των χρήσεων παντού, αφού καθορίζει επακριβώς όλες τις θεσμοθετημένες ζώνες για κάθε είδους οικοδομική δραστηριότητα. Χωρίς αυτό το εργαλείο η κάθε δημοτική αρχή όσο και να προσπαθεί για περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών δεν θα τα καταφέρει.
Εκτιμώ (και σας διαβεβαιώνω ότι κατέχω τη γνώση λόγω της ενασχόλησης μου 8 χρόνια στα έδρανα του Νομαρχιακού Συμβουλίου και εισηγητής προς έγκριση ή μη από το Ν.Σ δεκάδων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) ότι πρέπει να δώσουμε σ’ αυτή τη δημαρχιακή θητεία όλη μας την προσπάθεια για να ολοκληρωθούν και εγκριθούν τα 2 ΓΠΣ αν θέλουμε να επιτύχουμε το γενικότερο καλό αυτού του τόπου.
Ερώτηση 3η : Υπάρχει μια απαξίωση του κόσμου προς τις εκλογές και τα πολιτικά πρόσωπα. Γιατί συμβαίνει αυτό ;
Πραγματικά σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, παγιώνεται η απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών προσώπων καθώς αποδείχτηκε πόσο ευάλωτοι γίνονται κάποιοι στην κακοδιαχείριση, στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, στην αδιαφάνεια, όταν καθίστανται φορείς της όποιας εξουσίας και έρμαια της φιλαυτίας και της αλαζονείας τους.
Ωστόσο εκτιμώ απόλυτα ότι μέσα από αυτή την κρίση μπορούμε να ελπίζουμε ότι, αν διατηρήσουμε χωρίς παζαρέματα τις αξίες με τις οποίες διαχρονικά γαλουχηθήκαμε και που, παρά τις δυσκολίες επιβίωσαν, δηλαδή την αλήθεια σε όλα επίπεδα, τον ειλικρινή διάλογο και την αγάπη προς το συνάνθρωπο, μπορούμε να ξεφύγουμε απ’ αυτό το τέλμα, να δώσουμε ώθηση στην κοινωνία μας και να κάνουμε ευοίωνο το μέλλον των παιδιών μας.
Ερώτηση 4η : Που πιστεύετε ότι θα κριθούν οι φετινές εκλογές
Κάποιος ιστορικός είχε πει: «λέω την αλήθεια για να μην έχω την ανάγκη να θυμάμαι τίποτα». Αυτή η φράση είναι οδηγός μου εδώ και χρόνια.
Έτσι είναι και στην πραγματικότητα.
Δεν χρειάζεται να τάξεις στους πάντες τα πάντα και να μην μπορείς να πραγματοποιήσεις τίποτα.
Λέμε την αλήθεια και γνωρίζουμε μέχρι που απλώνουμε το χέρι μας, μέχρι που φθάνουν οι δυνατότητες μας.
Δεν τα ξέρουμε όλα γιατί αυτή η ζωή είναι πολύ μικρή για να προλάβουμε να τα μάθουμε όλα.
Αφουγκραζόμαστε όμως τον πόνο του άλλου, συναισθανόμαστε την ανάγκη του, του απλώνουμε το χέρι όταν μας χρειάζεται.
Δεν χρειάζεται να υποτιμάμε την λογική των άλλων.
Απλά χρειάζεται να είμαστε απλοί, ταπεινοί, ειλικρινείς και κυρίως με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς.
Άρα πιστεύω ακράδαντα ότι οι φετινές εκλογές θα κριθούν από τον υποψήφιο που θα πει μόνο την αλήθεια και τίποτα παραπάνω στο λαό του διευρυμένου δήμου.
Τον υποψήφιο που δεν θα τάξει λαγούς με πετραχήλια.
Τον υποψήφιο που δεν θα έχει στο ψηφοδέλτιο ανθρώπους που κούρασαν και απογοήτευσαν το προηγούμενο διάστημα την κοινωνία.
Η κοινωνία του δήμου μας γνωρίζει όλους πολύ καλά και εγώ προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της .
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog