Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πολλά τα παράπονα για τον δήμο Λουτρακίου

- Advertisement -

Άρθρο του Δ.Μ. για την ιστοσελίδα olympia.gr 

«Για μια ακόμα φορά οι δημότες, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι Λουτρακίου μένουν έκθαμβοι από την αναλγησία, την ανικανότητα και την ανυπαρξία των Δημοτικών Αρχών και του Δημάρχου.
Με αφορμή τον εορτασμό για την Παναγία τη Γιάτρισσα τελείται ετησίως πανήγυρις μεγάλου όγκου που καταλαμβάνει όλη την οδό Καραϊσκάκη μήκους άνω των 1.000 μέτρων. Οι περίοικοι και οι χιλιάδες επισκέπτες βιώνουν καθημερινά την απόλυτη ανομία και την πλήρη απουσία δημοτικής και κάθε άλλης αρχής, ενώ οι πιθανότητες για την δημιουργία εστιών μόλυνσης και μετάδοσης νοσημάτων αυξάνονται γεωμετρικά ώρα με την ώρα. Πιο συγκεκριμμένα:

  • Τόνοι σκουπιδιών ημερησίως περιλαμβανομένων χαρτιών, πλαστικών, υπολειμμάτων φαγητών, ακαθαρσιών, αποτσιγάρων και πάσης φύσεων απορριμάτων μένουν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια καθόλη την διάρκεια των 4 ημερών του εορτασμού.
  • Εκατοντάδες έγχρωμοι, αθίγκανοι και πάσης φύσεως άνθρωποι κοιμούνται, αφοδεύουν, τρώνε και ζουν κυριολεκτικά στο δρόμο, ενώ οι υποτυπώδεις χημικές τουαλέτες που μετά βίας μπορούν να εξυπηρετήσουν το 1/100 αυτών, έχουν μείνει ακαθάριστες από την πρώτη ημέρα. Όλα αυτά όταν οι εργαζόμενοι για την καθαριότητα είναι κατά γενική ομολογία υπεράριθμοι, ή όταν όλοι γνωρίζουν τον όγκο και τις αναγκαιότητες υποστήριξης μιας εορτής που τελείται δεκάδες έτη στη περιοχή.
  • Παντελής ανομία και αναρχία στην λειτουργία των πάγκων πώλησης με αποτέλεσμα την καταστρατήγιση των περιοχών εγκατάστασης πάγκων πώλησης σε πολλαπλάσιο αριθμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι περίοικοι να περάσουν, να μπουν στα πάρκινγκ τους ή να βγούν και να μπουν στο σπίτι τους.
  • Παντελής απουσία ελέγχου και φύλαξης. Μόνο δυο υπάλληλοι “security” των οποίων η μοναδική επιδίωξη ήταν να τρώνε και να πίνουν τσάμπα «πουλώντας» εξουσία.
  • Φορολογική αναλγησία καθότι από τους περίπου 400 πάγκους πώλησης μόλις ελάχιστοι χρησιμοποιούσαν ταμειακή μηχανή (και αυτοί μόνο σε αυτούς που ζήταγαν απόδειξη), ενώ στα άνω των 200 σημείων πώλησης από έγχρωμους στον δρόμο πωλούντο παράνομα προϊόντα (μαϊμού) και παράνομα CD & DVD. Όλα αυτά όταν ο συνταξιούχος καλείται να πληρώσει το μάρμαρο και η ανεργία έχει φτάσει στο 20%.

Κατά την διάρκεια των εορτασμών, ο Δήμαρχος κύριος Γ. Γκιώνης και οι συνεργάτες του περιφέροντο προσπαθώντας και κάνοντας δημόσιες σχέσεις ενόψη των επικείμενων εκλογών, αγνοώντας παντελώς τις φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων και των επισκεπτών, αγνοώντας εντελώς τους κανόνες υγιεινής και έννομης τάξης, καταλύοντας την όποια έννοια νομιμότητας και αρχής, αναδεικνύοντας το πραγματικό πρόσωπο της ανικανότητας και της αδυναμίας διοίκησης.
Και τι να περιμένουν οι δημότες και οι ετεροδημότες από αυτήν την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο κύριο Γ. Γκιώνη όταν δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας μια τόσο μικρή διεργασία σε σχέση με το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου. Τι πρέπει να σκεφτούν οι νέοι συνδημότες των Αγίων Θεοδώρων οι οποίοι βλέποντας αυτά τα χάλια (αλλά και τις υπόλοιπες πράξεις της τετραετίας) καταριούνται την στιγμή που μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο Καλλικράτης.
Τι να πουν αυτοί που ήθελαν να πάνε στο Κέντρο Υγείας, το οποίο στεγάζεται σε χώρο παρακείμενο της πανηγύρεως και δεν μπορούσαν να περάσουν? Και αυτοί που κατάφεραν να φτάσουν τι αίσθηση αποκόμισαν όταν είδαν σκηνές και κουβέρτες στο προαύλιο χώρο από τσιγγάνους και απίστευτη βρωμιά και μπόχα από τα σκουπίδια και την παρακείμενη καντίνα που μόνο στην είσοδο του κέντρου υγείας δεν είχε βάλλει τραπέζια? Και τι περιμένουν όλοι αυτοί που ψάχνουν μια αρχή για να παραπονεθούν ή για να τους προστατέψει όταν η πρώτη λουτρόπολη της Ελλάδος έχει μόλις δυο περιπολικά, μηδενικές περιπολίες, μηδενικές μονάδες καταστολής και άμεσης επέμβασης και απομακρυσμένο αστυνομικό τμήμα από τη πόλη?
Έλεος πια. Όχι άλλοι παρτάκηδες και ανίκανοι. Οι κάτοικοι, οι δημότες, οι επισκέπτες, όλοι, πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη και πολλούς άμεσους και έμμεσους φόρους και έχουν απαίτηση για τα αυτονόητα και τα ελάχιστα. Φροντίδα, Μέριμνα, Τάξη, Καθαριότητα. Γιατί άν μιλήσουμε για συγκοινωνία, parking, έργα υποδομής, προγράμματα αξιοποίησης του επιχειρείν και του τουρισμού ή άλλα τέτοια φαιδρά για αυτή την Δημοτική Αρχή, τότε μάλλον κοροϊδεύουμε εαυτόν.

Άρθρο του Δ.Μ. για την ιστοσελίδα olympia.gr 

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ξερετε ποσο κοστισαν οι 2 φυλακες της εταιρειας σεκιουριτι που ετρωγαν και επιναν ?

    8.000 ευρω παρακαλω !!!

    ειπατε τιποτα ?

    για 2 μερες φυλαξη 8.000 ευρω !!!

    στην υγεια του κοροιδου !!!

    οπου κοροιδο + ολοι εμεις οι δημοτες !!!

  2. την κυριακη των βαιων, φετος, που ειχε φανταστικο καιρο, εκανα μια βολτα στην παραλια να απολαυσω τον ηλιο…. ΝΤΡΑΠΗΚΑ!!! ντραπηκα απο το σκουπιδαριο στην παραλια!!! και να εχεις χιλιαδες κοσμου να ανεβοκατεβαινει στην παραλια και να βλεπουν αυτο το θεαμα!!! ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! ζωα πολιτικαντηδες, ανεπαρκεστατοι, οι χειροτεροι απο τους τελευταιους, σε καποια αλλη εποχη ουτε για τσαρλατανοι σε τσιρκο δεν θα κανατε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog