Πρώτα στα ποσοστά αύξησης τουριστών έρχονται τα νησιά … Κως, Ρόδος και Κεφαλονιά σε σχέση με άλλες τουριστικές περιοχές που παρουσιάζουν μείωση όπως η Κρήτη. Τα δημοσιεύματα στον έντυπο, περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπου πληθαίνουν, καθώς παρά την οικονομική κρίση ο τουριστικός τομέας στην Ελλάδα παραμένει ανταγωνιστικός. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη δείχνει μείωση στα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου. Εν τω μεταξύ μεγάλη είναι η διαφήμιση της Κω σε εφημερίδες και περιοδικά από την Ελευθεροτυπία μέχρι την Espresso όπου η Κως προβάλλεται ως προορισμός με εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Και πραγματικά, βρίσκομαι αυτές τις ημέρες στην Κω, και το νησί σφύζει από τουρίστες κυρίως Γερμανούς. Προσπάθησα να κλείσω δωμάτιο σε ένα συγκρότημα 500 κλινών, και η απάντηση που πήρα ήταν ότι ΄΄είμαστε πλήρης΄΄. Κόντεψε να μου πέσει το τηλέφωνο από την έκπληξη.
Ένα μεγάλο μπράβο και στο Δήμαρχο της Κω για την καθαριότητα της πόλης. Κυριολεκτώ ότι ούτε μια γόπα από τσιγάρο δεν βρήκα στο δρόμο. Μπράβο και πάλι μπράβο!!
http://www.diras.gr/world-news/1784-kefalonia